The Last Kids On Earth and the Staff of Doom videogame

Wij hebben een omgekeerde kennismaking gehad met de ‘The Last Kids on Earth’. Deze boeken zijn ook als serie te zien op Netflix. En sinds begin juni zijn ze ook een videogame die via verschillende spelcomputers te spelen is. Mijn zoon Mels (11 jaar) kende dit helemaal niet, maar hij mocht de game uitproberen. En nu hebben we dit natuurlijk ook even opgezocht op netflix en bol.com.

The Last Kids on Earth

Wie zijn de The Last Kids on Earth?

Als dit ook jouw eerste kennismaking is met ‘The Last Kids on Earth’ dan is het leuk om te weten waar de boeken/serie over gaat. De videogame is er natuurlijk op geïnspireerd. In het verhaal staan Jack, Quint, June en Dirk centraal. In verschillende (engelstalige) boeken gaan zij de strijd aan met zombies en beleven zij dus allerlei avonturen. Drie boeken zijn ook in het Nederlands beschikbaar onder de naam ‘De laatste helden op aarde’. De boeken en de netflix serie zijn bekroond, dus dat maakt extra nieuwsgierig naar de game.

The Last Kids on Earth

Aan de slag met de game

Mijn zoon speelt The Last Kids on Earth op de Playstation (maar het is ook beschikbaar op de Nintendo Switch en Xbox). Het downloaden duurt even, maar als de game klaar is om te spelen, pakt Mels het makkelijk op. Het is dus gemakkelijk om te gaan spelen, ook al weet hij nog niets van de game. Als ik na een klein uurtje vraag hoe hij de game vindt, heeft hij zijn mening klaar: het spel is leuk! Vanwege de zombies was hij benieuwd of het heel eng was, maar de animatie zit goed in elkaar en is niet erg griezelig. Hij vindt de game origineel en de hoofdpersonen zijn leuk. Je kunt kiezen met welk karakter je speelt, en zij kunnen in de game verschillende dingen. Daardoor is het ook afwisselend om te spelen, compleet met salto’s en koprollen.

The Last Kids on Earth

The Last Kids on Earth videogame: een leuke game!

Het spel bestaat uit verschillende levels waarbij je probeert de stad te redden, terwijl je allemaal bizarre zombies en monsters tegenkomt. Mels vindt het leuk dat er verschillende levens zijn, verschillende ‘wapens’ en dus de 4 hoofdpersonen. Daardoor wordt het spel niet snel saai. Het is soms wel wat lastig dat het spel niet in het Nederlands vertaald is. Veel dingen gaan gevoelsmatig goed, maar het is wel een extra uitdaging. Het liedje van de game is aanstekelijk, het zit nog steeds in zijn hoofd, hoor ik!

En nog een laatste opmerking van Mels: wat jammer dat mijn vrienden deze game nog niet hebben, dan zouden we The Last Kids on Earth met elkaar kunnen spelen.

Trailer van de Videogame The Last Kids on Earth

heb jij The Last Kids on Earth al eens gespeeld?

PEG 3

PEG 7

Of ga naar Monster Jam in december!

Footer4
Anouk
Delen is enorm lief

Anouk

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Ik schrijf met veel plezier mee op Mamascrapelle over reizen en uitjes, films of andere leuke dingen die voorbij komen. Samen met mijn zoon Mels trek ik er graag op uit, en we vinden het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Met vriendinnen en ook alleen ga ik graag op pad. Van musea tot lekker op het terras en van een goede strandwandeling tot naar de bioscoop. Naast mamascrapelle schrijf ik ook mee op stoerleesvoer.nl, want lezen is mijn favoriete hobby. Ik werk verder in de zorg en probeer sportief te zijn en blijven door naar de sportschool te gaan of te gaan hardlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.