Zandstuve een kindercamping in Hardenberg

Afgelopen weekend gingen wij kamperen met een dreumes, peuter en kleuter op de hele gave kindercamping de Zandstuve. De Zandstuve in Rheeze bij Hardenberg is de perfecte camping voor gezinnen met kinderen in alle leeftijden. Het was stuuftastisch! En in deze blog vertel ik je daar heel graag meer over. Want ik kan 1 ding al wel verklappen. We gaan hier zeker nog naar terug. De kinderen hebben het de hele dag over Cobus, slapen in een tent, het zwembad en de speeltuintjes. Ben je al nieuwsgierig?

Kampeerdorp de Zandstuve

Kamperen met peuter bij de Zandstuve

Een paar weken voor wij gingen kamperen met een dreumes, peuter en kleuter, kregen wij hele leuke post van de Zandstuve. Een grote envelop waar een welkomstbrief, een handige meeneemlijst, 2 vellen (dubbelzijdig bedrukt) met autobingo en een heuse aftelkalender met stickers!

Ik opende de envelop toevallig waar alle drie de kids bij waren en ze begonnen druk vragen te stellen. Wie is die blauwe uil? Wie zijn die andere mensen? Wanneer gaan we daar naar toe? Hoe ziet de tent er uit?

stuufeilandbewoners kamperen met een dreumes, peuter en kleuter

Nou daar kon ik gelukkig snel antwoord op geven. Nou ja snel. Ik ging terwijl zij hun fruit opaten een verhaal voorlezen over de stuufeilandbewoners. Daarna liet ik een filmpje zien over de accommodatie waar we met zijn allen zouden overnachten. De stuuflodge Bella.

De aftelkalender duurt 21 dagen ( dubbelzijdig) en vanaf dat moment mochten de kinderen om de beurt een sticker plakken of kleuren. Voor de laatste 8 dagen zitten er leuke Cobus ( de blauwe uil) stickers in de verpakking. En onderweg in de auto luisterden we naar de spotify list van de Zandstuve.

Ben je op zoek naar tips en tricks voor kamperen met kinderen, lees dan de blog van Anja.

Kamperen met een dreumes, peuter en kleuter? Hoe sleep je al je spullen mee dan?

Ja dat is het leuke aan deze kindercamping! Wij gingen dan wel kamperen met een dreumes, peuter en kleuter. Maar hoefden eigenlijk vrij weinig mee te nemen. De Zandstuve is namelijk niet alleen een camping met staplaatsen voor tenten, caravans en campers. Maar ook een glamping met volledig ingerichte tenten, chalets en trekkershutjes.

In de sanitair ruimtes staan magnetrons voor mensen die in een eigen tent/caravan slapen ideaal. Er is wc papier aanwezig en er zijn per badkamer gebouw zelfs 2 zinken badjes voor baby’s aanwezig! Ideaal als je kindje nog te klein is voor douchen en toch een lekkere opfrisbeurt nodig heeft. Maar dat is niet het enigste. Als je een accommodatie kiest zoals een lodgetent dan hoort daar een linnenpakket bij, een campingbed, een kinderstoel en natuurlijk leuke kinderanimatie! Daar vertel ik straks meer over.

Stuuflodge Bella heerlijk kamperen met dreumes, peuter en kleuter

Wij verbleven in de Stuuflodge Bella. Zo’n beetje aan de andere kant van het park vanaf het Stuufcentrum. Een eind weg denk je gelijk, maar met 5 minuten wandelen was je er eigenlijk al wel. Valt dus best wel mee. En anders kun je altijd nog een kinderstep meenemen als je kind zich graag op wieltjes voortbeweegt 😉 Die zijn er trouwens in vele soorten en maten en in dit artikel over de kinderstep kun je daar alles over vinden. Ik ben zelf voorstander van opvouwbare steppen zodat ze ideaal mee te nemen zijn op vakantie, maar ook achterop de fiets met een touwtje over je schouders bijvoorbeeld.

Bij binnenkomst vielen ons al direct een aantal dingen op. Er staat een vaatwasser in de stuuflodge Bella! Natuurlijk ook een koelkast, kookplaat met 4 gaspitten en een magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker. De keuken is echt van alle gemakken voorzien. Voor kinderen is er voldoende Ikea kinderservies en zelfs placemats.

kamperen met een dreumes, peuter en kleuter

Overal zijn er goede stopcontactbeveiligers, er is een krukje bij de wastafel zodat de kinderen zelf hun tanden kunnen poetsen en er zijn maar liefst 30 speeltuintjes! Ideaal lekker op de veranda zitten en kijken naar je kinderen die op je eigen ‘plein’ bij het speeltoestel spelen met zand bijvoorbeeld. In je pyjama naar de speeltuin toe? Geen probleem hij staat praktisch voor je neus!
De kinderen hebben zich echt geen moment verveeld. Dat komt grotendeels door de super kinderanimatie van de stuufeilandbewoners.

Hoe vermaak ik mijn oudere kinderen als de jongste slaapt?

Als je met een bijna 2 jarige, een bijna 4 jarige en een 6 jarige gaat kamperen dan moet je wel van goede huize komen als je dat zonder kinderanimatie vol kan houden. Kamperen met een dreumes, peuter en kleuter kan behoorlijk heftig zijn. Als je baby of dreumes een middagdutje doet, dan wil je eigenlijk dat de oudere kinderen ver weg van de tent zijn zodat ze de jongste niet wakker kunnen maken.

Dus terwijl papa of mama op de veranda zichzelf even vermaakt met zoiets als een boekje lezen of nagels lakken ( ik beken) dan stuur je de andere ouder er op uit. En nee geen paniek je hoeft ze niet zelf te entertainen!

Cobus de uil en andere mascottes op kindercamping Hardenberg

Op de Zandstuve zijn er namelijk Stuufeilandbewoners die de kinderen voor jouw vermaken. Natuurlijk is het wel fijn als je er even bijblijft. Al hoeft dat voor de 10+ kinderen absoluut niet. Die hebben hun eigen Chilz! club.

Er zijn verschillende activiteiten voor verschillende leeftijden. In het programma wordt vooral rekening gehouden met 5- 5+ en 10+. Maar 7+ en 8+ bijvoorbeeld heb ik ook gezien. Daarnaast zijn er activiteiten voor heel het gezin en er zijn ook nog speciale dreumesweken.

dreumesweken camping de Zandstuve

De maanden juni en september zijn dé maanden om er in alle rust op uit te gaan met je dreumes en peuter. Het is lekker rustig, supervoordelig, meestal heerlijk weer en de Zandstuve heeft onderscheidende activiteiten voor kinderen in de dreumes- en peuterfase.
De kernwaarden tijdens het programma zijn de bevordering van creativiteit en het ontdekken van de wereld om zich heen, de grove en fijne motoriek bevorderen, cognitieve en sociale ontwikkeling, aanwakkeren van fantasie en oplossend denken en voor- en vroegschoolse educatie. Het programma werkt met een doorlopend dagritme.

Berks bostheater en Stuufplein bij kindercamping de Zandstuve

Tijdens ons weekend hebben de kinderen zich geen moment verveeld. Veel van de activiteiten vinden plaats in Berks bostheater. Een grote zaal met bioscoopopstelling stoelen een tiental rijen. een groot podium met theater achter de gordijnen. En daartussen een grote lege vloer waar bijvoorbeeld tafels neer konden worden gezet voor de knutselochtenden. Een ander deel van de activiteiten vindt plaats op het Stuufplein.

We zijn naar een theatervoorstelling geweest van Bella en Berk. Een leuke show met een paar leuke woordgrappen van Berk die zichzelf nogal houterig vond 😉 We hebben heel knus voorgelezen met Cobus en Berk, liedjes gezongen en gedanst met Berk en Bella. De onderwaterschool van Bella . En we hebben geknutseld met Bella, Berk en Cobus en daarnaast was er op zondag nog een speciale vader kind spelletjes middag ter ere van vaderdag. En dat was alles wat wij in konden plannen in een weekend op de Zandstuve. Naast 2 keer bezoek aan het subtropische zwembad en ook nog even spelen bij de lodgetent.

We hebben ook echt wel dingen gemist als de theateroptocht. Je vrienden komen je ophalen bij verschillende bushaltes in het park. In een stuversgezellige theateroptocht naar Berks bostheater.

Maar ook dingen als ouder-kind yoga, peuterdans, poppendokter en speelgoedmaker en de glijbanenrace in het zwembad. Kamperen met een dreumes, peuter en kleuter word je stuvers leuk en makkelijk gemaakt! In ons weekendje stonden er bijvoorbeeld 21 activiteiten gepland voor kinderen tot en met ongeveer 7 jaar. Gratis!

Faciliteiten op de Zandstuve

Kindercamping Hardenberg de Zandstuve kamperen met een peuter tijdens de dreumesweken

Tijdens het kamperen met een dreumes, peuter en kleuter heb je natuurlijk ook nog andere faciliteiten nodig om een fijne vakantie te hebben. Dat er veel speeltuintjes zijn had ik al even genoemd. Er zijn meer dan 30 speeltuintjes op het terrein! Ja inderdaad wow.

Zwembaden

Er is een binnen- en buitenzwembad. Met een supersnelle 50 meter lange glijbaan in het subtropisch binnenbad. De kleine kinderen vermaken zich prima in de aparte peuter- en kleuterbaden. Tijdens de warme zomerdagen kun je terecht in het leuke buitenzwembad met aangrenzend terras.

Binnenspeeltuin

Gaat het regenen of willen de kinderen even uit de hete zon dan kunnen ze hun energie kwijt in de binnenspeeltuin Cobus Speelkasteel. Uren vermaak voor de kleintjes. Klimmen en klauteren en met de glijbaan weer naar beneden. Misschien zien ze bovenin wel Cobus slapen in zijn nest?

Uit eten, zelf koken of een snelle hap – Kamperen met een dreumes

Of je nu zelf wil koken op je 4 pits kookstel, zin hebt in een snelle hap, je eten thuisbezorgd of lekker uit eten wilt. Alles is mogelijk. De eerste avond kregen wij 10% korting op de pizza’s. Let op, op de kaart staat het niet genoemd, maar er is ook glutenvrij deeg. De pizza’s waren echt heerlijk. Vooral manlief genoot van zijn pizza Inferno. De tweede avond nam hij er weer een namelijk zo lekker smaakte de pizza.

De tweede avond gingen wij (nou ja bijna allemaal) voor de snelle hap. Patatjes met snacks. Ook glutenvrij beschikbaar! Wat ons opviel is dat de patat en snacks in biologisch afbreekbare bakjes werd geserveerd. Super!

De derde avond deden wij boodschappen in de Stuufwinkel op het terrein. Hier kun je ook gekoeld bier halen, verse broodjes voor ontbijt/lunch en wat handige dingen als zwemkleding, zwembandjes, wat speelgoed en kleine merchandising en ansichtkaarten. Daarna hielden wij een heuse duploborrel op ons lekkere grote terras. Ken je dat niet? Nou je speelt met duplo tussen de hapjes en drankjes. Heel gezellig en knus.

Kamperen met een dreumes, peuter en kleuter. Wat vonden ze ervan?

Tijdens en na het kamperen met een dreumes, peuter en kleuter vroegen wij ons eigenlijk geen moment af of ze het wel naar hun zin zouden hebben. Natuurlijk vroegen wij het wel af en toe aan ze, want heej we houden allemaal van bevestiging dat we iets goed doen toch.

Wat vond de dreumes van de Zandstuve:

De dreumes is verliefd op Cobus geworden. Een week later heeft hij het nog over Cobus en dat hij met de blauwe vogel wil knuffelen. Hij genoot zichtbaar van het zwemmen in het peuter en kleuterbad en de speeltuin en het grote grasveld om lekker op te spelen was ook zeer geslaagd. Ook het knutselen en de binnenspeeltuin waren favoriet.

Wat vond de peuter van de Zandstuve:

Kindercamping Hardenberg de Zandstuve kamperen met een peuter tijdens de dreumesweken

De peuter genoot nog meer van het zwembad dan de dreumes. Ook bij hem is Cobus zeer geliefd en werd er veel in de speeltuintjes gespeeld. Het kamperen in een grote tent was hier de favoriet en hij was deze week een beetje boos dat we niet snel teruggingen naar ‘mijn tent ver weg’. En dat grote bed waar je heerlijk op kon liggen om even een filmpje te kijken was ook wel erg gezellig!

Wat vond de kleuter van de Zandstuve:

Kindercamping Hardenberg de Zandstuve kamperen met een peuter tijdens de dreumesweken

HET ZWEMBAD!!!!! tien keer achter elkaar van de superlange glijbaan af, zwemmen in het diepe bad, en spelen met dreumes en peuter van de glijbaan in het kleuterbadje. Het zwembad stond met stip op de eerste drie plaatsen. Cobus werd gemist en de theatervoorstelling vond ze erg gaaf, maar die duurde te kort.. ja echt. Het vrolijkste was ze tijdens het vader kind uitje waar ze zich heerlijk kon uitleven met schminck! Ze vond het jammer dat we niet mee hebben gedaan met de theateroptocht en had graag nog veel langer willen blijven om nog veel meer te ontdekken en mee te doen. Ook de kleuter was eigenlijk boos dat we niet snel terug konden gaan.

Wat vonden de ouders van de Zandstuve:

Eigenlijk zijn wij ook wel een beetje boos dat we niet elke week terug kunnen gaan. Stomme overvolle agenda’s ook! Elk weekend naar de Zandstuve gaan en je bent weer opgeladen om de werkweek aan te kunnen. Niet alleen de kinderen komen tot rust, maar ouders ook. Ondanks dat je met een tent wel de nodige geluidsoverlast kan hebben van de tent naast je (Een dreumes die de hele nacht ligt te huilen is niet fijn met alleen een tentdoek en wat meters afstand), kom je echt tot rust. Als je kinderen zo erg genieten en plezier hebben en de hele dag lachen, dan kun je als ouders weinig meer doen dan mee lachen, je hart warm laten worden en de hele wereld weer aan kunnen!

Kindercamping Hardenberg de Zandstuve kamperen met een peuter tijdens de dreumesweken

Komen we terug?

Het antwoord kun je denk ik al wel raden… JA we komen zeker terug en dan gaan we lekker langer genieten om nog meer mee te kunnen maken van het uitgebreide animatieprogramma van kampeerdorp de Zandstuve! Kamperen met een dreumes, peuter en kleuter is echt 1 stuversleuk feestje.

Bekijk hier de beoordeling op Zoover*

Lizette ging kamperen in Badel en Liselore schreef een overzicht van de leukste kindercampings in Nederland
Kijk hier voor onze vakanties met kinderen in binnen- en buitenland!

Kampeerdorp de Zandstuve

Lees ook deze blogs

Footer 6 nieuw

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.