Skip to Content

Stacaravan als een tweede huis – Veluwe of Zeeland?

Stacaravan als een tweede huis, dat lijkt me wel interessant. Ik heb weleens gedacht aan het investeren van de overwaarde van mijn koophuis in een vakantiehuisje. Een huisje is snel heel prijzig, maar een stacaravan is wellicht sneller te betalen. Een vaste plek om je terug te trekken in de weekenden, vakanties te vieren en te verhuren. Een win-win-win situatie wat mij betreft. In deze blog verken ik een aantal opties, te beginnen met een stacaravan kopen op de Veluwe.

Op zoek naar een standplaats

Vanuit mijn woonplaats in Overijssel, ligt de Veluwe bijna om de hoek. Handig qua reistijd voor een kort verblijf, en de Veluwe zelf is zo prachtig, dat je gelijk een vakantiegevoel hebt. Voordat ik kijk naar de stacaravans zelf, is het natuurlijk de vraag waar je deze wilt plaatsen. Op en rond de Veluwe zijn veel verschillende campings. Van kleine (boeren) campings, tot grote campings met allerlei faciliteiten. Dat laatste is met kinderen natuurlijk extra fijn. Stacaravan als een tweede huis voor twee personen of voor je hele gezin? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een andere optie is een stacaravan aan zee. De Veluwe is een handige keuze vanuit mijn woonplaats, maar nog liever dan in het bos, ben ik aan zee. Op de wadden, of een stacaravan in Zeeland, dat zou ideaal zijn. Alleen wel een stuk verder rijden. In Zeeland zijn ook veel campings, dus het is wel een overweging waard om daar een stacaravan als een tweede huis te nemen.

Op de site van Bergjes vind je een handig overzicht van campings met vrije plaatsen, dat scheelt een hoop gezoek. Er zijn veel aspecten om rekening mee te houden qua standplaats: de faciliteiten van de camping, maar ook voor de standplaats. Maar ook de grootte en de ligging van de plek. Dit heeft natuurlijk ook allemaal invloed op de prijs.

Een stacaravan als een tweede huis kiezen

Als het gaat om de Stacaravan als een tweede huis zelf, valt er ook van alles te kiezen. De prijzen variëren van onder de 30.000 tot richting de 200.000. Het verschil heeft alles te maken met of de caravan tweedehands is of nieuw. Maar natuurlijk ook met de grootte en het materiaal waar hij van gemaakt is. Je kunt ook keuzes maken in het aantal kamers, dubbel glas en bijvoorbeeld centrale verwarming.

Om je keuze te bepalen moet je inschatten hoe vaak en op welke manier je de stacaravan gaat gebruiken. Gaat het alleen om eigen gebruik voor je eigen gezin, of wil je hem delen of verhuren met anderen? Dan kies je wellicht voor een grotere variant. Deze keuzes hangen natuurlijk ook samen met de mogelijkheden die de standplaats biedt.

Het is dus best even een project om in te duiken, voordat je lekker in je eigen stacaravan op vakantie kan. Maar als je dat eenmaal gedaan hebt, dan begint eerst het proces van inrichten en je de plek eigen maken. En dan? Dan is het tijd voor vakantie, in je eigen tweede huisje!

Ga jij vaak op vakantie naar Zeeland met kinderen dan is een stacaravan als een tweede huis een goede optie!

Footer3
Anouk
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.