Skip to Content

Mummies – een komische kinderfilm in het oude Egypte

Heb jij de trailer al gezien van de vrolijke kinderfilm Mummies? 3 mummies uit het oude Egypte die proberen auto te rijden door boven op het dak te gaan zitten alsof ze een Kameel berijden? Dat en nog veel meer grappigs komt er voorbij in een avontuur door het hedendaagse Londen. En jij kan het zien in de bioscoop want ik mag vrijkaarten weggeven!

Mummies leukste kinderfilms

Mummies

Mummies is een grappige en avontuurlijke Warner Bros. Pictures-animatiefilm voor het hele gezin. Gemaakt door de producent en schrijvers van Ted & De Schat van de Mummie en Race naar de Maan. De film volgt de avonturen van drie Egyptische mummies die wonen in een ondergrondse geheime stad in het oude Egypte. Het trio bestaat uit een prinses, een voormalig wagenmenner en zijn jongere broer, en wordt vergezeld door hun babykrokodil. Door een reeks ongelukkige gebeurtenissen belanden de mummies in het hedendaagse Londen en beginnen ze aan een doldwaze en hilarische reis. Op zoek naar een oude ring van de koninklijke familie die is gestolen door de ambitieuze archeoloog Lord Carnaby.

Regie

Mummies is geregisseerd door Juan Jesús García Galocha (‘Galo’). Hij heeft hiermee zijn speelfilmdebuut gemaakt nadat hij als artdirector had gewerkt aan films als “Ted & De Schat van de Mummie” en “Ted & Het Geheim van Koning Midas”. De winnaars van een Goya Award voor beste scenario voor “Ted & De Schat van de Mummie” Jordi Gasull en Javier Barreira, schreven het script. Gasull, producent van beide Ted films en “Race naar de Maan” is tevens de producent van deze film. Pedro Solís, directeur van de animatiestudio Core Animation en schrijver/regisseur van de korte animatiefilm “Strings”, is ook bij de film Mummies betrokken.

De filmmuziek is gecomponeerd door Fernando Velazquez. Hij heeft vaak samengewerkt met de veelgeprezen Spaanse regisseur J.A. Bayona. De film bevat drie origineleliedjes: ‘I Am Today’, ‘New Song’ en ‘Ring Song’. De tekst van het laatste nummer is van de hand van producer en scenarioschrijver Jordi Gasull.

Zoek je nog meer leuke kinderfilms dit voorjaar kijk dan bij het overzicht!

Winactie

De film draait nu in de bioscoop dus de winactie duurt kort. Ik mag 2x 4 vrijkaartjes weggeven voor deze prijsvraag en ik ben natuurlijk erg benieuwd waarom deze film je leuk lijkt? Komt dat door de Mummies of door het feit dat het een komische film is.

Gefeliciteerd Albertine en Tessa!

winactie mamascrapelle
Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Elza Van Houten

Thursday 27th of July 2023

Wat een leuke film lijkt me dit! En ik denk dat mijn kleindochter hem ook geweldig zal vinden.

Karin Bokhorst

Friday 30th of June 2023

Lang geleden bios voor mij maar , met de kleinkinderen en misschien ook de kinderen naar deze film ga ik graag nog eens weer naar de bios

E. Steur

Sunday 5th of March 2023

Wij willen heel graag de filmkaartjes winnen kunnen we met onze nichtjes heen 🩷

Marian B

Saturday 4th of March 2023

Als het kan doe ik graag nog mee. Mijn zoon wil hier graag naar toe, een klasgenootje wees hem op deze film.

Leentje

Saturday 4th of March 2023

Ik ga graag met mijn kleindochters hier naar toe.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.