Mummies – een komische kinderfilm in het oude Egypte

Heb jij de trailer al gezien van de vrolijke kinderfilm Mummies? 3 mummies uit het oude Egypte die proberen auto te rijden door boven op het dak te gaan zitten alsof ze een Kameel berijden? Dat en nog veel meer grappigs komt er voorbij in een avontuur door het hedendaagse Londen. En jij kan het zien in de bioscoop want ik mag vrijkaarten weggeven!

Mummies leukste kinderfilms

Mummies

Mummies is een grappige en avontuurlijke Warner Bros. Pictures-animatiefilm voor het hele gezin. Gemaakt door de producent en schrijvers van Ted & De Schat van de Mummie en Race naar de Maan. De film volgt de avonturen van drie Egyptische mummies die wonen in een ondergrondse geheime stad in het oude Egypte. Het trio bestaat uit een prinses, een voormalig wagenmenner en zijn jongere broer, en wordt vergezeld door hun babykrokodil. Door een reeks ongelukkige gebeurtenissen belanden de mummies in het hedendaagse Londen en beginnen ze aan een doldwaze en hilarische reis. Op zoek naar een oude ring van de koninklijke familie die is gestolen door de ambitieuze archeoloog Lord Carnaby.

Regie

Mummies is geregisseerd door Juan Jesús García Galocha (‘Galo’). Hij heeft hiermee zijn speelfilmdebuut gemaakt nadat hij als artdirector had gewerkt aan films als “Ted & De Schat van de Mummie” en “Ted & Het Geheim van Koning Midas”. De winnaars van een Goya Award voor beste scenario voor “Ted & De Schat van de Mummie” Jordi Gasull en Javier Barreira, schreven het script. Gasull, producent van beide Ted films en “Race naar de Maan” is tevens de producent van deze film. Pedro Solís, directeur van de animatiestudio Core Animation en schrijver/regisseur van de korte animatiefilm “Strings”, is ook bij de film Mummies betrokken.

De filmmuziek is gecomponeerd door Fernando Velazquez. Hij heeft vaak samengewerkt met de veelgeprezen Spaanse regisseur J.A. Bayona. De film bevat drie origineleliedjes: ‘I Am Today’, ‘New Song’ en ‘Ring Song’. De tekst van het laatste nummer is van de hand van producer en scenarioschrijver Jordi Gasull.

Zoek je nog meer leuke kinderfilms dit voorjaar kijk dan bij het overzicht!

Winactie

De film draait nu in de bioscoop dus de winactie duurt kort. Ik mag 2x 4 vrijkaartjes weggeven voor deze prijsvraag en ik ben natuurlijk erg benieuwd waarom deze film je leuk lijkt? Komt dat door de Mummies of door het feit dat het een komische film is.

Gefeliciteerd Albertine en Tessa!

winactie mamascrapelle
Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

53 reacties

 1. Het onderwerp spreekt onze kinderen enorm aan; zij zitten graag met hun neus in de geschiedenisboeken! Ik weet zeker dat we met deze grappige film een geslaagd uitje hebben!

  • Pssssst … *fluistertoon* hier wil ik dolgraag m’n gezin mee verrassen, dus mondje dicht hè als ik gewonnen heb!! 😃

 2. Geweldig om heen te gaan met mijn dochter en hun nichtjes. Ze vinden het komische heel erg leuk.

 3. Dat komt door de mummies! Lijkt me ontzettend leuk om hier met mijn dochters en hun vriendinnetjes naar toe te gaan!

 4. Eigenlijk vinden mijn meiden alle thema’s wel leuk, als je er maar lekker van gaat lachen 😊. Nu hebben wij hier ook wat dummie de mummie boeken in de kast staan, dus ze weten wat mummies zijn haha!
  Bovendien hebben ze hier in Ede net nieuwe relaxfauteuils geïnstalleerd in de bioscoop, dus die zouden we ook graag eens uitproberen natuurlijk!

 5. Volgens onze tweeling is deze mummyfilm de “beste film” van het jaar. Een echte mummy film voor kinderen die ze dus wel mogen kijken 🤣 🥰

  • Klinkt als een leuke film!
   Daar willen mijn 3 meiden vast wel met me naartoe. Ik ben zelf wel gefascineerd door het oude Egypte, de meiden vinden het altijd leuk om naar de film te gaan

   Iets met 2 vliegen in 1 klap🤣

 6. Altijd interessant onderwerp het oude Egypte. En heerlijk quality time met het gezin is helemaal een bonus!

 7. De combi van spannend avontuur, geschiedenis en kunnen lachen is waardoor de jongens graag zouden gaan! En natuurlijk door alle reclame die ze op tv voorbij zien komen…..!! 😉

 8. Dit lijkt mij een geweldig leuke film om samen met mijn tweelingdochters heen te gaan! Ik doe dus heel graag mee.

 9. Het lijkt me vooral leuk omdat ons gezin dol is op komische films. Dat er mummies in voor komen maakt het helemaal af 🤣😁

 10. O zo leuk….want wij zijn nu in Egypte een week. Hoe leuk als we daarna nog in het koude Nederland terug kunnen zien wat wij hier gaan spotten.

 11. Onze dochter heeft net het thema Egypte op school gehad, dus hoe toepasselijk is het om dan naar deze film te gaan!

 12. Mijn drie zonen hebben de trailer gezien en waren erg enthousiast daarover. Mummies vinden ze spannend, maar ook wel heel erg leuk. Mijn zijn vieren genieten in de bioscoop zou wel erg geweldig zijn!

 13. Dat zou leuk zijn om samen met mijn dochter te ondernemen, ze is gek op films, de bioscoop en houd enorm van grapjes maken en giegelen.

 14. Wat een leuke film! Daar zou ik graag met mijn nichtje heen gaan! Zij is dol op avonturen animaties met een komisch tintje. 🙂.

 15. De kinderen vinden het super leuk omdat ze dol zijn op mummies en ook omdat het een grappige film zou moeten zijn.

 16. Hoi! Mijn zoontje Floris en zijn neef Wesley vinden piramides en mummies super interessant. Ze houden ook erg van de bios dus ik doe graag mee voor hen. Groetjes Renée

 17. Jaaahhh wat super leuk. Toen mijn kids de trailer zagen riepen ze meteen daar willen wij heen. Dus ik doe mee voor hen om samen naar de bios te kunnen.

 18. Deze film lijkt mijn dochters echt te gek.
  Zo heb ik 1 dochter van 10 die erg houd van geschiedenis ,oudheden en cultuur.
  Haar wens is dan ook eens naar de piramides in Egypte te gaan.
  Ze leest alles wat maar over Egyptische oudheden en de goden gaat.
  Haar spreekbeurt ging natuurlijk je raad t al over oude Egypte.
  Zij kreeg een erg hoog cijfer hiervoor. 9.5
  Omdat ik zo trots ben op haar zou deze vrijkaartjes een mooie beloning zijn.
  Die zij dan weer kan delen met haar tweelingzusje.

  Duimen!!!!!

 19. Wij zijn benieuwd naar het avontuur van de mummies in Londen. Ik doe heel graag mee om mijn gezin te verrassen!!

 20. Juist de combi van en Egypte maar okk veel lachen maakt dat ik nieuwsgierig ben en graag meedoe aan de winactie!

 21. In de bioscoop al een leuk voorstukje gezien van deze film. Mijn mannetjes willen deze film graag zien.

 22. Onze meiden willen deze film heel graag zien. Ze houden van geschiedenis en Egypte en naar de bios gaan vinden ze een groot fees.t

 23. Ik had mijn twee buurmeisjes meegenomen in de kertstvakantie naar een indoor kermis in Martini plaza in Groningen. Toen wij en patatje aten tegenover het spookhuis, bleek het oudste meisje s’avond bij het naar bed gaan helemaal overstuur was van een afbeelding op de buitenkant van het spookhuis. Een mooie prinses veranderde in een toverkol. Daar heeft ze wel 6 weken last van gehad. Heel erg vervelend, daarom om het goed te maken zou ik haar en haar zusje mee willen nemen naar deze leuke film.

 24. Dat zou leuk zijn voor mijn dochter, ze zijn bezig met het thema museum op school en ze hebben het vorige week over mummies gehad.

 25. Als het kan doe ik graag nog mee. Mijn zoon wil hier graag naar toe, een klasgenootje wees hem op deze film.

 26. Lang geleden bios voor mij maar , met de kleinkinderen en misschien ook de kinderen naar deze film ga ik graag nog eens weer naar de bios

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.