Skip to Content

Center parcs de Eemhof – een park met Aqua mundo

Het eerste weekend van de kerstvakantie verbleven wij een lang weekend op Center parcs de Eemhof. Een 5 sterren park van Center Parcs. Of wij het ook 5 sterren waard vonden dat vertel ik je in deze uitgebreide review.

Vrijdag middag ontspannen

Vrijdag middag om 12 uur stapten manlief moeder dochterlief en buurmeisje in de auto om alvast ontspannen te rijden naar Center Parcs de Eemhof. Tussendoor ergens lunchen ( iets met gouden bogen) en op het park alvast bedden opmaken en speelgoed uitstallen. Met 2 meiden van 6 heel belangrijk dat er speelgoed en knutselspullen mee zijn op een lang weekend weg. Mijn moeder had de leuke adventsboom van Rituals mee. Dat gaf een echt kerstgevoel want we misten toch wel onze mooi versierde kerstboom thuis. Stiekem had ik gehoopt dat er in elk huisje wel een leuk klein kerstboompje zou staan. Maar dat is denk ik een te dure investering voor het vakantiepark met 5 sterren.

Omdat ik echt toe was aan vakantie had ik van te voren via de speciale app van Center Parcs 3 avonden een restaurant geboekt. Elke dag een andere zodat we lekker gevarieerd aten. Ontbijt en lunch deden we gewoon in het huisje op Center Parcs de Eemhof.

Nonna’s op Center Parcs de Eemhof

De eerste avond aten wij bij Nonna’s op Center Parcs de Eemhof. 

We kregen een warm welkom en de gastvrouw legde uit waarom haar bed omhoog getakeld was. Er was een aardbeving geweest en haar plafond was weg. Omdat dat heel duur was om te repareren besloot ze een restaurant te openen in haar huis waar haar hele familie hielp. De meiden waren onder de indruk! En keken hun ogen uit naar de gezellige warme inrichting bij Nonna’s. De pizza salami werd opgesmikkeld en daarna bij Peppe’s Piaggio zijn ijscokar een ijsje gehaald.

Center Parcs de Eemhof

De meiden wilden 2 bollen en kregen daarom ook nog eens 2 hoorntjes.. anders kon het nog kapot vallen. Dikke pret! De service was super en het eten van goede kwaliteit. Van ons een dikke 10!

Broodjes halen en spieken bij Nonna’s.

Center Parcs de Eemhof

De volgende ochtend 8 uur haalde ik met de meiden boodschappen voor het ontbijt. De meiden wilden wel even kijken of het bed van Nonna wel naar beneden stond. Maar nee hij hing aan het plafond en alle lichten stonden aan. Hoe kan dat nou dan? Had Nonna gelogen werd er gevraagd door de meiden. Al druk babbelend kwamen ze zelf tot de conclusie dat Nonna al wakker was en haar bed weer had opgetakeld. De lichten waren namelijk al aan.

Onderweg naar ons huisje op Center Parcs de Eemhof kwamen we tientallen konijnen tegen. Echt genieten voor twee enthousiaste meiden. Ik was wel blij dat ik ze de kaplaarzen aan had gedaan want het park ligt in het bos en op sommige paden lagen nog bergen met bladeren die door de regen lekker vies zompig waren geworden. Een heerlijke ochtendwandeling in de natuur. Voor de beleving een dikke 10!

aqua mundo Eemhof – een suptropisch paradijs

Na het ontbijt pakten we onze zwemspullen en liepen naar het Subtropisch zwembad op Center Parcs de Eemhof. Een grote Aqua Mundo kun je vinden op dit park. Compleet met stroomversnelling, wildwaterbaan die merendeels in de buitenlucht is ( aparte ervaring hoor als het regent en je over een wildwaterbaan gaat). Er zijn zonnebanken, warmtelichten, een bubbelbad, kinderbadjes, glijbanen, turbo twister ( met een band). In het zwembad kun je ook duiklessen krijgen, wild raften, Flow riden en er is ook rustig babyzwemmen of seniorenzwemmen. Het zwembad heeft ook een golfslagbad. Maar die was helaas kapot. Iets teleurstellend voor de meiden die graag de derde golf wilden nemen naar Woops haar huis. De blauwe karakter van Orry zijn vrienden die vroeger een zeemeermin was.

We hebben heerlijk genoten met zijn allen in het zwembad en de meiden zijn wel 40 keer in 3 dagen tijd van de wildwaterbaan geweest. Ondanks dat de golven kapot waren, een dikke 10!

Orry en friends op Center Parcs de Eemhof

Center Parcs de Eemhof

Wat waren de meiden blij toen het eindelijk tijd was om naar de Action Factory te gaan. Daar waren namelijk de voorstellingen van Orry en Friends. We hebben Orry, Rep en Woops ontmoet en de meiden vonden het maar wat gezellig! Luisteren naar voorleesverhaal, meedansen met de kinderdisco, op avontuur buiten, kijken naar een voorstelling en meedoen met de bingo!

Op zaterdag- en op zondag middag werden de meiden vermaakt door Orry en friends terwijl wij in de zaal toekeken en genoten van ons wijntje. Al deed ik tussendoor ook even wat huiswerk voor mijn opleiding.

Action factory op Center Parcs de Eemhof

In de Action Factory is nog veel meer te doen. Je kunt er ( tegen betaling) bowlen, er is een klimmuur, speelhal, escape room, laser battle, en het knutselcafé waar van alles wordt georganiseerd voor de kinderen. Ook tegen betaling kun je hier een glittertattoo nemen, hairbeads, waxhands, schminck en kinderen kunnen zich omtoveren als wannabe prinses bijvoorbeeld.

Daarnaast kun je dus gratis meedoen aan de Orry en Friends activiteiten en er is een klimtoren voor kinderen.

Buiten de Action Factory is er nog veel meer te vinden! Adventure golf, boogschieten, basketbal, voetbal, kinderboerderij en een klimparcours. Vast nog veel meer maar dit is wat ik zo gauw even zag in het voorbij lopen. Wij kwamen in het weekend simpelweg tijd te kort om hier aan mee te doen.

Voor werkelijk iedereen is er wat te doen en te beleven bij de Action Factory op Center Parcs de Eemhof. Ook hiervoor een dikke 10!

Evergreenz –  de eemhof reviews

De tweede avond gingen wij uit eten bij Evergreenz. Een all you can eat familierestaurant waar de service voor kinderen op een hoog pitje staat! Zo kindvriendelijk dat ik zelfs een kindje rond zag lopen met een bord vol met snoepgoed. Geen ouder die er wat van zei want een uur later zag ik haar nog steeds met dat bord vol rondlopen haha. De meiden wilden dat ook wel 😉 Maar deze moeder vond daar wel wat van en ze mochten er ieder 3 uitkiezen. Meer dan genoeg want…

Orry was ook in het restaurant! Nadat de meiden klaar waren met hun patatjes, vleesje en fruit was het tijd voor een toetje. Daar wilde Orry ze wel even mee helpen! Wat een pret toen ze terugkwamen met een enorme bak vol met ijs slagroom en snoepjes! Daarna mochten ze ook nog hun eigen koksmuts versieren ( al moesten we daar wel even zelf om vragen).

Voor de kleine kinderen raad ik aan om een tafel te reserveren dicht bij de speelplek van de tractor.

De keuze was reuze en ik vond zelfs verse muntthee! Naast zoete toetjes ook een kaasplankje en er was vis en vlees en vegan eten te vinden in overvloed!

Wederom een dikke 10 van ons!

Fuego 

Met veel plezier gingen we zondagavond dus naar het restaurant Fuego op Center Parcs de Eemhof.

Voor kinderen is hier ook een kindermenu aanwezig en er is wat te doen! Kinderen kunnen meedoen aan een spannende schattentocht door het restaurant op zoek naar de verborgen schat van Atula. Hiervoor horen de kinderen een lantaarn te krijgen in het begin. ( helaas kregen onze meiden die niet en nee ze waren niet op) Een plattegrond waarmee je je eigen tafel kunt vinden en op zoek kunt naar 9 verborgen aanwijzingen. Deze plattegrond kregen we eenmaal, maar helaas zonder de uitleg voor de kinderen.

Bij navraag aan onze serveerster nam ze de meiden mee naar de begindame voor 2 plattegronden. De lantaarns waren denk ik inmiddels al op want die kregen ze niet. Ze wisten nu wat ze moesten zoeken en gingen door het restaurant. Terug bij de tafel waren ze boos, maar 2 gevonden. We pepten ze even op, wij waren nog druk aan het eten hoor 😉 , en ze gingen nog een rondje. Nog 1 gevonden. Boos waren ze nu echt. Manlief besloot een rondje met ze mee te lopen. Ze vonden er nu 6 in totaal. Maar dat was nog niet genoeg om de code te breken natuurlijk bij de schatkist. Ik ging zelf dan maar een rondje mee om met eigen ogen te zien hoe dat was geregeld.

Teleurstellende speurtocht bij Fuego

Verborgen cijfers die gewoon nauwelijks te vinden waren. Boze gasten dat je hun jassen opzij schoof om te kijken naar de cijfers op kinderhoogte. Een zeer geïrriteerde meneer toen ik vroeg of hij even zijn stoel wilde opschuiven omdat ik er langs wilde ( die zaten gewoon aan een te grote tafel in het gangpad) en na 10 minuten zoeken, en toch nog 1 gevonden, ook een zeer geirriteerde mamablogger. Wat een domper op zo’n gezellige avond! Ik beloofde de meiden dat de mevrouw echt ging helpen met de schatkist openen en dat ze heus hun kleine verrassing kregen.

Dus bij het afrekenen lieten de meiden hun plattegronden zien met de niet 9, maar 7, gevonden cijfers met kleurencode. Zegt de dame doodleuk: “Ohw wat goed jullie hebben ze allemaal gevonden!” Uh nee 2 niet, en daar zijn de meiden best wel teleurgesteld over!?! Mevrouw opende een kist en de meiden mochten ieder een plastic gouden muntstuk uitzoeken.

Voor het eten krijgt Fuego een 8, voor de kindvriendelijkheid en service die wij hebben ervaren een 2. Dat is gemiddeld een 5 dus.

Het huisje op Center Parcs de Eemhof

Het huisje wat wij hadden was qua ruimte precies goed. Een ruime zithoek waar we heerlijk bij de open haard konden zitten. Een grote eettafel met 6 stoelen en 3 slaapkamers met 5 bedden in totaal. Wij genoten van het uitzicht op het water, de vele roodborstjes, merels en eenden, de konijnen en een enkel eekhoorntje.

In elke kamer is een prachtige foto schilderij te zien van een dier die op Center Parcs de Eemhof te vinden is.

Genoeg voorzieningen en de keuken meer dan goed gevuld met servies, bestek en dergelijke.

Manlief lag helaas op een doorgezakt matras en in onze kamer was niet goed schoongemaakt zag ik zondag. Naast mijn kant van het bed, naast het raam, lagen blaadjes en ander viezigheid op de grond en het gordijn mocht ook wel eens in de was. Er zweefde zoveel stof in onze kamer, dat de spiegel er helemaal vies van was. Ik probeerde zelfs vies in het stof te schrijven, maar dat is niet goed te zien op de foto.

schoonmaak op Center Parcs de Eemhof

Het toilet was schoon en had een flink harde afzuiger aan het lichtknopje gekoppeld. De badkamer was niet helemaal schoon, maar voor ons schoon genoeg want we douchten ons toch in de Aqua Mundo.

Als cijfer een 7.

Hoeveel sterren geven wij?

Voor ons was de ervaring die wij hadden met Center Parcs de Eemhof geen 5 sterren waard helaas. Mede door het niet volledig schone huisje en de ervaring bij Fuego geven wij het park 3 sterren. Genoeg om zeker nog eens terug te komen dat zeker wel! Want wij hadden teveel pret om dat door een schoonmaakster of restaurant te laten verpesten!

Lees ook deze blogs

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.