Landal Duc de Brabant – een klein kindvriendelijk park

Soms heb je van die voorkeuren en gedachtes over iets wat achteraf allemaal best wel mee valt. Zo ook mijn mening over Landal Parken. Vroeger als kind vond ik er niks aan dus dat moest nu ook zo zijn. Maar niks blijkt minder waar. Wij gingen een weekend naar een klein kindvriendelijk park. Landal Duc de Brabant en hebben ons prima vermaakt! 

Landal Duc de Brabant

weekend naar landal duc de brabant

Op het land van de hilver, ligt het kleine kindvriendelijke park Landal Duc de Brabant. Voor de kinderen is er genoeg te doen en in de buurt is er ook zeker genoeg te doen. Ik zette mij over het  gemis van de luxe van een subtropisch zwemparadijs heen en sprong in een koud openluchtzwembad. En we genoten van een hele bijzondere plek midden in het bos.

Faciliteiten Landal Duc de Brabant

weekend naar landal duc de brabant

Het verbaasde mij dat er op zo’n klein park als duc de brabant eigenlijk best wel veel aan faciliteiten te vinden is. Zo is er dus voor de kinderen een openluchtzwembad, een midgetgolfbaan, twee speeltuinen, het huis van Bollo, een airtrampoline en een multifunctioneel sportveld.

weekend naar landal duc de brabant
weekend naar landal duc de brabant

Je kunt er ook hele gekke fietsen huren. Deze fiets kan twee personen vervoeren. De achterste persoon zit echter achterstevoren op de fiets. Hij trapt vooruit, maar fietst achteruit! Hilarisch kan ik je vertellen!

weekend naar landal duc de brabant

Er is ook een hotel en een restaurant, een kleine winkel waar je o.a. verse broodjes kunt halen en een wasserette. Kortom voor zo’n klein park is er best wel een hoop te doen eigenlijk. Het park wordt goed onderhouden en veel van de huisjes zijn gekocht door mensen die het weer doorverhuren aan Landal. Ten tijde dat wij er waren werden er net massaal allemaal dingen vervangen aan de woningen zoals kasten en inboedel.

In de omgeving van duc de brabant

In de omgeving van duc de brabant is er van alles te doen. Er is een speelboerderij en Safaripark Beekse Bergen liggen op fietsafstand en je bent zo bij de Efteling.  In Hilvarenbeek zijn er diverse culturele musea en bierbrouwerijen. Er is nog veel meer te doen natuurlijk in de buurt. En het mooiste is als je je fietsen meeneemt. Er zijn prachtige fiets en wandelroutes in de buurt.  Wandel Landgoed Gorp & Roovert in of maak een fietstocht in Landgoed de Utrecht en beklim de uitkijktoren. Die uitkijktoren die hebben wij beklommen nadat wij op vaderdag hadden ontbeten bij Herberg in den Bockenreyder.

Herberg In den Bockenreyder

weekend naar landal duc de brabant

Het welkomstwoord van In den Bockenreyder is geweldig gaaf! Je maakt niet vaak mee dat een website helemaal in dialect is opgesteld. En ja ook de menukaarten dus het vergt voor een stadse als ik even wat geduld om alles te ontcijferen.

Ge zit hier in of bè un aaw kuffééke. Dè kuffééke issur al dik 80 jaor! Eigelijk al un paor honderd jaor, mar toen wast “un stille knip” òn dun andere kant. Ut hiet “Den Bockenreyder”. Bockenreyders ware un sôrt van bandiete en spookfigure, die jaore geleje hier op unnen bok dur de haai reje.

Mijn schoonouders komen regelmatig in duc de brabant en die wilden ons dit natuurlijk wel laten zien. En terecht!! Wat een gave plek om te komen. Nog steeds komen hier ruiters even een hapje eten en wat drinken terwijl hun paard dichtbij staat. Of letterlijk naast je want er is werkelijk aan alles gedacht hier er zijn ook gewoon tafeltjes en stoeltjes direct bij de paarden!

Antiek en spreuken

In den Bockenreyder
Open tot schemering of tot de kastelein gaat slapen
weekend naar landal duc de brabant

Overal staan er leuke grapjes en spreuken en onwijs veel antiek om te bekijken. echt een aanrader als je naar duc de brabant gaat!

spreuken
spreuken
spreuken
weekend naar landal duc de brabant
weekend naar landal duc de brabant

Fietsen, auto’s, quads en paarden alles kun je hier stallen!

spreuken
weekend naar landal duc de brabant

In den Bockenreyder hangt heel veel antiek en ook nog weer een mooi verhaal in het dialect. Je moet hier gewoon minimaal 4 keer zijn geweest om overal wat gedronken/gegeten te hebben en alles gezien en gelezen te hebben. Je kunt buiten op een terras zitten of op verschillende plekken binnen zitten. Zeer knus en gezellig!

paardenstal
weekend naar landal duc de brabant

En wil je overnachten dan kan dat ook in dit schuurtje!

Menukaort

menukaort

Wij gingen er voor een heerlijk zondagsontbijt. Dochterlief nam de boterham met jam en dat is verse jam en niet zuinig belegd ook! Mhm ga jij ook voor zo’n lekker ontbijtje bij duc de brabant?

omelet
broodje met jam

Voor kinderen bij duc de brabant

weekend naar landal duc de brabant

Voor kinderen is er niet veel te doen behalve dan als je een fotocamera meeneemt. Dochterlief wist zich goed te vermaken en maakte prachtige foto’s! Ken je deze nog uit een oudere blog?

VTech Kidizoom

Maar waarschijnlijk ben je komen fietsen of wandelen en dan zijn ze toch al moe genoeg. En anders gaan we met zijn allen een speeltuin voor de kinderen promoten want dat is toch wel het enigste wat hier een beetje mist.

Ben jij wel eens naar een klein kindvriendelijk park als Landal Duc de Brabant? Kijk dan zeker even naar dit overzicht van landalparken.

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.