Skip to Content

Cruesli maken – een recept om zelf gezonde cruesli te maken

De tijd vliegt. Het is een cliché, maar het is echt zo. Een goed begin is het halve werk wordt altijd gezegd. Daarom begin ik mijn eerste blog van het nieuwe jaar met een gezond begin een recept voor zelfgemaakte cruesli. Na dagen vol met een overdaad aan eten heb ik zin in iets simpels. Ik begin de dag graag met een bakje yoghurt met cruesli. Die maak ik regelmatig zelf, omdat dit heel erg makkelijk te maken is en veel voldoening geeft. Na recepten voor kerstdiner en oliebollen nu een recept voor lekkere gezonde cruesli. En mocht je geen zin of tijd hebben om deze cruesli te maken, dan is er ook cruesli van eat natural, een zeer goed alternatief wat je uit een pak kan halen. Op naar een gezond nieuw jaar!

Cruesli maken in 30 minuten klaar

Ingredienten Begin de dag goed met een ontbijt van gezonde of zelfgemaakte cruesli. Ook eat naturel. Inclusief een recept om de cruesli zelf te maken!

Ingrediënten gezonde cruesli

Bovenstaande ingrediëntenlijst kan je aanpassen naar gelang je eigen voorkeur. In plaats van amandelen kan je bijvoorbeeld ook hazelnoten, walnoten of pinda’s gebruiken. Het is maar net wat je lekker vindt als je zelf cruesli gaat maken. Ik heb er geen hoeveelheden bijgezet omdat je ook dat zelf kan bepalen. Ik maak altijd een grote bak waarvan de inhoud op één bakplaat past.  Dat past dan qua hoeveelheid weer precies in de bewaarbus die ik heb. Pas het recept aan naar je eigen smaak. Zorg wel dat alle ingrediënten een honing of siroop laagje hebben. Dan wordt je zelfgemaakte cruesli allemaal lekker knapperig.

Cruesli recept

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe alle ingrediënten samen in één kom en meng het door elkaar. Van dat mengen krijg je uiteraard vieze handen. Ik gebruik voor dat soort karweitjes meestal een latex handschoen die ik na gebruik weg gooi.
  • Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
  • Verspreid de inhoud van de kom op een bakplaat.
  • Het mengsel gaat 15 á 20 minuten in de oven. Na iedere 5 minuten het mengsel eventjes omscheppen.
  • Houd het mengsel in de oven goed in de gaten. Zodra het mengsel lichtbruin wordt is het goed.
  • Haal de cruesli uit de oven en laat het afkoelen.
  • Na het afkoelen is het een beetje hard, trek het een beetje los met je handen of met een lepel.
  • Doe het mengsel in een pot of bewaarbus.
  • Goed afgesloten is de zelfgemaakte cruesli lang houdbaar, maar meestal gaat het snel op.

Cruesli maken of kant en klaar kopen?

De keuze in cruesli is natuurlijke reuze, maar in ons gezin hebben we zo onze voorkeur. Die valt meestal op de cruesli die ik zelf maak en zo niet, dan Jordan’s, natural. Die lijkt er dan nog een beetje op. Ik dacht altijd dat geen enkele cruesli uit de schappen aan mijn zelfgemaakte cruesli kon tippen.

eat natural

Eat natural

Eerlijk gezegd heb ik recent een cruesli ontdekt die net zo lekker is als zelfgemaakte, namelijk Super Granola en Ancient Grains cruesli van Eat natural. De ancient Grains is glutenvrij

 eat natural

Deze cruesli is anders qua smaak, textuur en samenstelling dan andere cruesli’s. Alsof je het net zelf uit de oven hebt gehaald. Deze cruesli van Eat natural is verkrijgbaar bij Food2love . Food2love is een webwinkel waar biologische, vegan en glutenvrije producten te verkrijgen zijn. Dus… heb je geen zin of tijd om zelf cruesli te maken, dan is de cruesli van Eat Natural een zeer goed alternatief.

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Elles
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.