Skip to Content

Een gezonde lunch mee naar het werk dankzij Mepal

Sommige mensen werken al maanden thuis! De ene helft is afgevallen in gewicht, en de andere helft heeft er de nodige corona kilo’s bij. Hoe dat kan leg ik je uit in deze blog en ik heb ook de oplossing voor sommige mensen voor als ze weer vrolijk naar kantoor mogen gaan. Namelijk hoe je een gezonde lunch mee naar het werk kan nemen. Met deze producten van Mepal heb jij vast een leuk cadeau voor onder de kerstboom!

Afgevallen of coronakilo’s?

Sja in welke doelgroep zit jij? Of ben jij in al die maanden nog precies hetzelfde gebleven dat kan natuurlijk ook. Voor sommige mensen is er namelijk niks veranderd in hun werk omdat ze nog gewoon buiten de deur werken, of altijd al thuis waren. Hoe dan ook, hieronder zit vast wel ergens een kern van waarheid in.

Optie 1

traktatie door collega's
Afbeelding van Pexels via Pixabay 

Je ging lekker op de fiets naar het werk elke dag. Soms was je wel 30 minuten onderweg. Heerlijk bij de pauze in de bedrijfskantine voelde je je dan ook niet schuldig als je een gefrituurde snack nam bij je lunch of in de middag bij de automaat nog even wat chocolade of chips haalde. En al die taarten van collega’s die jarig waren, had jij ook geen moeite mee. Soms voelde je je misschien schuldig en nam je een gezonde lunch mee naar het werk. Onder de noemer weggooien is zonde at je dat dan op natuurlijk. Niemand hoefde te weten dat je even een balansdagje nam.

Nu zit je hele dagen thuis. Je begint depressief te worden van al dat binnen zitten. Voelt je moe en krijgt steeds vaker snackbehoeftes. De wandelingen die je soms maakt zijn te kort, en bij slecht weer blijf je lekker binnen. Je hoeft immers niet naar buiten je kan lekker binnen zitten. Je maakt wel een gezonde lunch klaar voor jezelf thuis en varieert er op los, maar bent het ritme van de frituurde snacks en lekkernijen bij de koffie niet verleerd. Dat zit in je systeem. Treurig kijk je toe hoe je kleren strakker gaan zitten.

Optie 2.

even eten afhalen langs de snelweg
Afbeelding van Michael Kauer via Pixabay 

In de auto naar je werk. File op de heenweg en file op de terugweg. Je at achter het stuur gauw een boterham weg in de ochtend en naar huis nam je wel eens de afslag om even in de mcdrive een broodje te halen. ( niet zo uitgebreid als deze foto hierboven natuurlijk.) De file duurde nog lang en het avondeten wachtte nog langer op zich. Dat warmde je later wel weer op.

De afgelopen maanden merk je aan je kleding dat je aan het afvallen bent. Je werkt nu thuis, maakt wat vaker een wandeling op straat, gewoon omdat het kan en je tijd over houdt doordat je niet meer in de file hoeft te staan steeds. Tussen de middag maak je een gezonde lunch voor jezelf klaar. En de mcdrive heb je al in weken, wat zeg ik maanden, niet meer gezien.

Optie 3

schoonmaken
Afbeelding door pers ? en ⭐ via Pixabay 

Je werkte altijd al thuis misschien dat kan ook! Voor jou is er niks veranderd, anders dan dat je partner ook opeens thuis werkt. Je moet nog bijkomen van de lockdown toen de scholen ook dicht waren. En je merkt dat het hebben van je partner in huis alleen maar voor meer rommel zorgt. Je bent voor je gevoel de hele dag door aan het opruimen en wil wel weer eens alleen zijn. Ben je een emo eter dan eet je uit frustatie alle chips en chocolade in huis op. Ben je juist een persoon die weinig eet als je niet lekker in je vel zit dan vliegen de kilo’s er misschien wel vanaf, al dan niet wenselijk.

Tips nodig voor een gezonde lunchtrommel mee naar school?

Tips nodig hoe je de trommel een naamsticker kan geven?

Gezonde lunch mee naar het werk

een gezonde lunch mee naar het werk
Afbeelding van silviarita via Pixabay 

Hoe je het ook went of keert, veel mensen kijken uit naar de dag dat ze weer naar kantoor mogen. Lekker buiten de deur werken, fietsend naar het werk, even me time in de auto in de file en lekker keihard meebrullen met de radio. Je collega’s bij het koffiezet apparaat. Niet meer steeds gestoord worden door gillende kinderen op de achtergrond als je in overleg zit.

Maar 1 ding ga je missen. De gezonde lunches die je thuis voor jezelf maakt. Want wees eerlijk voor jezelf zet je niet de frituur aan tussen de middag, je gaat ook niet elke dag naar de supermarkt om een reep chocola of zakje chips te kopen. En bij de wekelijkse boodschappen ben je gewoon een beetje streng voor jezelf. Je probeert jezelf te kietelen door in je pauze lekker te kokkerellen en allerlei recepten uit te proberen. Maar hoe moet dat nu als je volgend jaar weer buiten de deur mag werken?
Hoe ga je je gezonde lunch mee naar het werk nemen?

Goed begin van de dag met een gezond ontbijt

een gezonde lunch mee naar het werk
Afbeelding van Pexels via Pixabay

Mijn dag begint altijd met een goed ontbijt. Alleen merk ik wel dat ik het lastig vind om half 7 al met eetlust te ontbijten. Maar omdat mijn ontbijt uit yoghurt en muesli bestaat kon ik dat nooit handig meenemen naar het werk. Dat is met de Lunchpot Ellipse verleden tijd.

een gezonde lunch mee naar het werk met Mepal

Deze lunchpot bestaat uit 2 containers die allebei 100& lekvrij zijn. Dus of je nu yoghurt meeneemt in het grote gedeelte en droog eten in de topper, of sla in de onderste en saus in de bovenste alles is mogelijk. En met 7 keuzes zit jouw favoriete kleur er vast bij!

De onderste container is 500 ml en de bovenste is 250 ml. Beiden zijn afzonderlijk af te sluiten en luchtdicht en lekvrij.
Alleen de grote container van 500 ml (zonder deksel) mag in de magnetron. Ideaal voor als je een lekker vers gemaakt soepje mee naar je werk wil nemen.

Dus of je nu gaat voor het ontbijt of de Ellipse voor een gezonde lunch mee naar het werk neemt, hij is ideaal voor veel doeleinden.

een gezonde lunch mee naar het werk

Bento Lunch box L voor een gezonde lunch mee naar het werk

Door de vele vakjes die ontstaan door het inzetbakje en het afsluitbare bakje is het een feest om deze lunchtrommel mee naar werk of school te nemen. Of in mijn geval naar mijn werk op school 😉

Het vorkje vind ik persoonlijk wat te klein, maar ik kan mij goed voorstellen dat kinderen die deze gezonde lunch mee naar school nemen het vorkje ideaal vinden om geen vieze fruit vingers te krijgen.

De twee inzetbakjes mogen zelfs in de magnetron ( zonder deksel) en het kleine bakje is 100% lekvrij! Ideaal voor als je een dressing of saus meeneemt voor je gezonde lunch natuurlijk.
In de luchtdichte trommel blijft je eten lekker vers en daar geniet ik dan ook intens van.

De totale inhoud van de Bento lunchbox L is 1500 ml. Vind je dit teveel dan is er ook nog een Bento lunchbox Take a Break midi variant. Deze heeft een inhoud van 900 ml oftewel ruimte voor 4 boterhammen.

Wil je het kleiner of zonder inzetbare bakjes dan kun je ook gaan voor de nog meer varianten om een gezonde lunch mee naar werk te nemen.

Heb jij maar een kleine tas en irriteer jij je altijd dat de lunchtrommels vaak zo dik zijn? Niet meer doen want er is zelfs een extra plat model waar 800 ml in kan.

Alle producten van Mepal zijn BPA vrij, kunnen in de vaatwasser en sommige ook in de magnetron.

Mijn favoriete gezonde lunch mee naar het werk

Ik probeer altijd veel te varieren in mijn keuze van een gezonde lunch mee naar het werk. Rauwkost is een vast onderdeel. Van cherrytomaatjes, komkommer, worteltjes kan ik nooit genoeg hebben. Ik varieer ook altijd in mijn sla, want elke dag ijsbergsla is niet lekker. Soms neem ik een boterham met oude kaas erbij, of een boterham met een van de vele smaken humus. Maar dat is ook weer erg lekker op een wrap.
Een blikje tonijn op waterbasis of een gekookt eitje is goed voor de eiwitten.
In het afgesloten bakje stop ik meestal olijven, blauwe druiven of een handje ongezouten ongebrande noten.

Dadels of gedroogde vijgen zijn ook erg lekker om mee te nemen, en soms eet ik wat crackers met vegetarische smeerworst.

thuisonderwijs lunch gezond bakken met kinderen
Selena schreef een blog met thuisonderwijs lunch tips

Er is zoveel keuze en zoveel variatie mogelijk. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat jouw favoriete gezonde lunch mee naar het werk is!

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.