Contactgrill recepten: een wrap met honing en kaneel

Ik ben sinds kort de trotse eigenaar van een contactgrill! ‘Een wat’ denk je misschien? Het wordt ook wel een grill, tosti-ijzer, paninimaker, grillplaat enzovoort genoemd. Er zijn vele diverse opties en mogelijkheden. Maar ik ben voor een handzaam doch groot genoeg model gegaan. En ik ben voor George Foreman gegaan, een merk wat bekend staat om de kwaliteit. Waarom ik hiervoor heb gekozen? Het is een snelle en vaak gezonde manier van eten bereiden. En ik wil in 2022 gezonder gaan eten. Het is ideaal om bijvoorbeeld even snel een volkoren pita te roosteren of om vlees te grillen. De lekkerste recepten zal ik via MamaScrapelle delen. Vandaag dus een start met contactgrill recepten: een wrap met honing en kaneel. En dat is toch lekker.

Ingrediënten Contactgrill recepten: een wrap met honing en kaneel

  • Volkoren wraps
  • Honing, liefst van een imker. Echte honing wat niet verhit is en geen extra suiker bevat
  • Kaneel, bij voorkeur ceylon kaneel

Dit recept is heel simpel maar valt en staat wel bij de juiste ingrediënten. Ik ga voor gezond en daarom maak ik bovenstaande keuzes. Je kan uiteraard ook gewoon normale wraps nemen. Maar wees wel bewust van het feit dat deze bomvol suikers en kcal zitten. Ook honing is natuurlijk een suikervorm. Zo puur vanuit de natuur bevat het naast suiker ook mooie andere eigenschappen. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in goede honing wat niet verhit is geweest. Of aangelengd met suiker(water). Zoek eens een imker op in de buurt. Bij kaneel is de ceylon variant de gezonde keuze. Dit is de meer gele kaneel. Let wel op met dit Contactgrill recepten: een wrap met honing en kaneel. Honing mag niet aan kindjes onder het jaar gegeven worden.

Ik vouw de wrap dubbel en plaats zo twee wraps onder mijn grill. Na een paar minuten zijn ze al mooi klaar. Ik trek de wrap voorzichtig open: pas op heet! Ik strijk aan de binnenkant wat honing en daarna verdeel ik wat kaneelpoeder erover. Vouw dicht en snij eventueel doormidden De honing wordt wat vloeibaarder door de warmte dus pas op hiermee. Ook heb je echt niet zoveel nodig. De kaneel voeg je toe naar smaak. Mmm dit is zo’n simpel, lekker én gezonde toevoeging aan de contactgrill recepten: een wrap met honing en kaneel.

Wanneer je wilt

Wanneer eet je dit Contactgrill recepten: een wrap met honing en kaneel? Nou mijn oudste dochter vindt het in de ochtend heerlijk als ontbijt. Maar ook als ze uit school komt. Ik maak het soms voor mezelf in de middag, maar meestal heb ik dan trek in hartig. De avonden bij een kopje thee heb ik mijn zoete behoefte. Ik kan dit momenteel best vaak negeren maar als ik die knagende zoete trek voel… dan maak ik dit!

Wij houden hier thuis echt van dit Contactgrill recepten: een wrap met honing en kaneel. Je kan eventueel nog wat plakjes banaan toevoegen. Doe dit al tussen de wrap en grill het als je warme banaan wilt. Je kan het ook na het grillen toevoegen. Of wat dacht je van wat pecannoten erover heen te strooien? Ik krijg er alweer trek van. Jij ook?

Contactgrill recepten: een wrap met honing en kaneel

Handige linkjes

Ik heb zelf deze contactgrill gekozen en ben niet gesponsord of een samenwerking aangegaan. Ik heb gekeken naar het formaat. Ook vond ik de beweegbare bovenkant fijn. Het opbergen kan rechtop wat ook fijn is. Daarbij is George Foreman het merk der merken en gemaakt om gezonder te leven. Ik kan bijvoorbeeld mijn grill schuin zetten zodat het vet uit vlees en vis wegloopt.

Contactgrill recepten: een wrap met honing is mijn eerste recept wat ik deel. Er zullen er zeker meerdere volgen want ik gebruik het dagelijks inmiddels.

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.