Vakantie in een XXL boomhut – een unieke en stoere belevenis

Sinds enkele jaren wordt het steeds populairder: overnachten in een boomhut. Mede door het succes van het programma de Boomhut Battle van NPO. Ook de eigen kinderen werden nieuwsgierig naar hoe dat is. Op vakantie in een echte boomhut? Een stoere ervaring! En is het een beetje back-to-basic? Eigenlijk helemaal niet, alhoewel je natuurlijk kunt kiezen hoe luxe of ruim je het wilt hebben. In 2019 bezochten wij de stoere boomhut van Camping d’Olde Kamp in Drenthe. Lees verder over onze ervaring, en tips voor een leuke vakantie in het prachtige Drenthe!

Vakantie vieren in een boomhut Drenthe, een leuke en stoere ervaring met kinderen.  boomhut xxl overnachting vakantie met kids

Vakantie vieren in een boomhut XXL in Drenthe!

De boomhut van Camping d’Olde Kamp is in 2019 de winnaar geworden van het programma de Boomhut Battle. Daarin namen vier teams het tegen elkaar op die op verschillende plekken in Drenthe een prachtige boomhut hebben gemaakt. Geheel gebouwd met alle aandacht voor natuur en milieu. Eigenlijk waren alle boomhutten verdiende winnaars. Wie weet gaan we de andere kunstwerken ook nog eens bezoeken. Op de website van Drenthe vind je een overzicht van het complete aanbod van boomhutten in de provincie. Om nog meer inspiratie op te doen voor een leuke vakantie in een boomhut!

Omgeven door groen en dieren is het een hele bijzondere ervaring om te overnachten in de boomhut van camping d’Olde Kamp. De boomhut beschikt namelijk over een prachtig uitzicht, aan de ene kant de zonsopgang en aan de voorkant de zonsondergang. Verder is er een uniek glazen dak om van de duisternis en prachtige sterrenhemel te genieten. Vanuit het ruime tweepersoonsbed kijk je zo het Nationaal Park in. En aan de inrichting is heel veel aandacht besteed. Voorzien van alle gemakken en vooral met smaak ingericht. Dus een heel luxe vakantie gevoel, en dat in een boomhut! Dat maakt vakantie vieren op hoogte een hele bijzondere ervaring. En dat kan ook in het buitenland! Wat dacht je van boomhutten Portugal voor een gaaf avontuur.

Camping d’Olde Kamp

In de boomhut geniet je van alle privacy, want het ligt afgelegen van de rest van de camping. Naast de unieke boomhut vind je op camping d’Olde Kamp ook een authentieke plaggenhut om in te overnachten. Met direct zicht op de geitenstal. Wat een leuke en unieke plek om te verblijven! De camping is klein en sfeervol en wordt gerund door vriendelijke mensen. Eén van de grootste pluspunten van ons verblijf waren de verse broodjes die werden bezorgd via de ophaalmand. Er zijn leuke speelmogelijkheden op de camping, en ook is er een boerendiploma te verdienen met het helpen bij de dierenverzorging. Fietsen hebben we kunnen huren om een tocht te maken naar het nabijgelegen Nationaal Park Dwingelderveld. Wat een mooie en rustige omgeving, om even heerlijk bij te tanken.

Wat kun je doen in de omgeving?

Tijdens je vakantie in de stoere boomhut kun je veel leuke activiteiten ondernemen in de mooie omgeving van Drenthe. Geniet bijvoorbeeld van de mooie natuur, bezoek een attractiepark of zoek een sportieve activiteit op!

Attractieparken en dierentuinen, groot en klein, vind je ook volop in Drenthe.

Veel is natuurlijk afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Hopelijk is er in de zomer ruimte om weer een pretpark of dierenpark te bezoeken. Maar gelukkig is de boomhut zo gezellig en sfeervol dat je je ook daar prima kunt vermaken tijdens je vakantie. Neem de leukste spellen mee, vuurtje aan en geniet!

Of je nu actief wilt genieten van onze prachtige natuur, rust en ruimte zoekt, cultuur komt snuiven of één van de vele evenementen wilt bezoeken, Drenthe is de plek waar je je vrije tijd het best besteedt.

www.Drenthe.nl

Meer leuke boomhut vakantie tips

Om in de stemming te komen of na te genieten, hierbij een overzicht van leuk speelgoed en leesvoer!

En wat is er leuker dan zelf aan de slag te gaan met een boomhut in eigen tuin?

Zie ook onze blogs met tips om buiten te spelen en meer ideeën voor speeltoestellen! Slapen in een boomhut, maar dan juist een mini deed Ellen met haar dochter.

Vakantie vieren in een boomhut Drenthe, een leuke en stoere ervaring met kinderen.  boomhut xxl overnachting vakantie met kids
Footer1
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

1 reactie

  1. Bedankt voor deze tips om op vakantie te gaan in een boomhut. Het lijkt mij erg leuk om dit te doen met kinderen. Zo kan je heerlijk genieten van de natuur op een bijzondere plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.