Skip to Content

BiOBUDDi het Onderwater Avontuur winnaar speelgoed van het jaar

Wie had dat bedacht, het combineren van grotere blokken voor kleuters en peuters met kleine blokken van de grotere kinderen? Ik was er zelf niet op gekomen en moet eerlijk zeggen dat ik ook even stond te kijken. Hoewel het natuurlijk vrij groot op de doos staat aangegeven. BiOBUDDi het Onderwater Avontuur is een fijne set om de overgang naar kleinere blokken te introduceren. Of de oudere en jongere kinderen samen te laten spelen met de blokken. Ik werd ook aangenaam verrast door de ontwikkeling die BiOBUDDi heeft gemaakt. Benieuwd welke ontwikkeling ik bedoel? Lees snel verder!

BiOBUDDi het Onderwater Avontuur is een leuke bouwset die grote en kleine blokken combineert voor extra lang speelplezier.

BiOBUDDi het Onderwater Avontuur

BiOBUDDi het Onderwater Avontuur is een constructie set voor jonge kinderen van 4 tot 8 jaar. Met grote en kleine bouwstenen met noppen kunnen jonge kinderen een aantal onderwaterdieren en planten maken. Goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en de oog/handcoördinatie. Let op, ze hebben soms wel even wat hulp nodig van jou als ouder. Met de set bouw je een dolfijn, clouwnvis (of nemo zoals hij hier wordt genoemd) en een onderzeeër. Natuurlijk mogen 2 duikvriendjes niet ontbreken.

Samen aan het bouwen met BiOBUDDi het Onderwater Avontuur

Samen met onze jongste dochter ben ik gaan bouwen aan BiOBUDDi het Onderwater Avontuur. We liepen toch wel tegen wat uitdagingen aan. Waar het eerste stuk nog vrij makkelijk ging, met de grote blokken, maar toen de kleine blokken erbij kwamen werd het echt moeilijk. Tot frustratie aan toe. Kon deze moeder wel zelf lekker even bouwen. De handleiding verteld je stap voor stap wat je moet doen. Alleen zijn de plaatjes nogal klein. Het blokje wat je gebruikt is in kleur afgebeeld en de rest van je bouwwerk wit met zwarte lijnen. Maar met een wit blokje is het soms wat lastig om te zien waar je hem moet plaatsen.

Alles gemaakt van BiOBUDDi het Onderwater Avontuur is een leuke bouwset die grote en kleine blokken combineert voor extra lang speelplezier.

Waar we wel heel blij mee waren zijn de stickers. En het ontbreken van stickers. Een aantal jaar terug hebben onze kinderen al eens een set van BiOBUDDi gekregen. Daarin waren er nog papieren stickers. Hoewel ze super leuk waren verdwenen ze naar verloop van tijd van de blokken. Nu zijn de meeste plaatjes op de blokken geprint. Ja, dat zie je wel iets. Toch vind ik het een hele grote verbetering. Geen stickers meer. De stickers die er zijn plakken goed en zijn doorzichtig op de tekening van het oog, de vin of het raam na. Een grote verbetering van de BiOBUDDi het Onderwater Avontuur set.

clownvis bouwblokken

Combineren met andere bouwblokken

Je kunt de BiOBUDDi Onderwater Avontuur heel goed combineren met de andere sets van BiOBUDDi zoals de schildpad en de krab of de andere sets met dieren van wildlife, boerderij en dinosaurussen. Er zijn ook sets met losse blokken verkrijgbaar. Zo maak je zelf een boot om te vissen, een strandhuisje of een onderzoekscentrum dat onderzoek doet naar het zeeleven. Ook kun je de bouwblokken van BiOBUDDi heel goed combineren met andere blokken. Maak er op die manier een heel spektakel van met verschillende elementen.

twee duikers bouwblokken

Onze avonturen met BiOBUDDi het Onderwater Avontuur

Nu alle elementen van BiOBUDDi het Onderwater Avontuur in elkaar zitten kunnen we hele avonturen naspelen. Als eerste natuurlijk zwemmen met de dolfijn. We hebben de figuren ook een naam gegeven; Anna en Ben samen met Demi (in de onderzeeër). Anna en Ben vinden het super leuk om met de dolfijn te zwemmen. En als cadeautje komt Nemo ook nog langs. Daarna spelen we dat Demi onderzoek gaat doen naar de clownvis. Wat doet hij toch allemaal in het water? Super tof om zo leuke weetjes over deze dieren te delen met onze kinderen.

dolfijn bouwblokken

Speelgoed van het jaar staat voor goed speelgoed

Speelgoed van het jaar staat voor goed speelgoed. Om ouders te helpen de juiste en veiligste keuzes te maken, bestaat het keurmerk Winnaar Speelgoed van het Jaar. Dit zit met een sticker op het speelgoed geplakt. Een vakjury, die bestaat uit 20 deskundigen met diverse achtergronden in de speelgoedbranche, bepaald elk jaar de winnaars. Goed speelgoed kijkt ook steeds vaker naar duurzaamheid. Dit zit bij BiOBUDDi het Onderwater Avontuur wel goed. Alle bouwstenen zijn gemaakt van de onbruikbare reststoffen van de suikerriet plant, milieuvriendelijk, duurzaam en volledig recyclebaar. Daarnaast moet het veilig & getest zijn, origineel en geen namaak, inclusief en kwalitatief & optimaal.

Wat is onze mening over BiOBUDDi het Onderwater Avontuur

We hebben nu al even gespeeld met deze nieuwe speelset van BiOBUDDi. Over het algemeen zijn we echt heel enthousiast. Zeker ik ben blij met de verbetering in het gebruik van zo min mogelijk sticker en het printen van afbeeldingen op de blokken. Natuurlijk beperkt het gebruik van blokken wel, maar je kunt er ook hele leuke nieuwe dingen mee maken. Zoals een robot met de grijparmen van de onderzeeër. Het enige wat lastig blijkt is het in elkaar zetten van de dolfijn, onderzeeër en vis. Dat maakt dat het in het begin soms tot wat frustratie kan leiden. Maar de pret van het spelen maakt dat we de frustraties weer vergeten.

BiOBUDDi het Onderwater Avontuur is een leuke bouwset die grote en kleine blokken combineert voor extra lang speelplezier. blokken die erin zitten

BiOBUDDi het Onderwater Avontuur is winnaar in de categorie duurzaam. Stem snel op jouw favoriet en misschien wint hij wel de publieksprijs in die categorie!

Op de website van Speelgoed van het jaar kun je een stem uitbrengen.

Nieuwsgierig naar onze andere recensies van Speelgoed van het Jaar 2023 houdt dan deze tag in de gaten!

Lees ook deze blogs

Educatieve sets van BiOBUDDi
BiOBUDDi pixel en create
BiOBUDDi bouwblokken
Lesideeën met bouwblokken

Footer4 nieuw
Minke
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.