Pranamat ervaringen – een steun bij allerlei lichaamsklachten

In de wereld van vandaag, waar stress en spanning vaak de boventoon voeren, is het belangrijk om momenten van ontspanning en zelfzorg te vinden. Ik heb onlangs kennisgemaakt met de Pranamat ECO, een uniek hulpmiddel dat belooft de sleutel te zijn tot diepere ontspanning en verlichting van spanning. Nu na een paar weken van testen in allerlei omstandigheden en lichaamsklachten tijd voor mijn Pranamat ervaringen!

Pranamat Eco

Voordat ik mijn persoonlijke ervaring deel, wil ik kort uitleggen wat de Pranamat ECO eigenlijk is. Het is een wellnessproduct dat is ontworpen om acupressuur te bieden via duizenden kleine plastic bloemen met scherpe punten, die op een comfortabele mat zijn geplaatst. De Pranamat is ontworpen om te worden gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder stressvermindering, verlichting van rug- en nekpijn, verbeterde slaap en algemeen welzijn.

Mijn Pranamat ervaringen bestaan uit het gebruiken van de mat, het nekkussen en de belt. Maar er zijn nog meer prachtige producten in het assortiment. Denk aan een kussen en een mini mat.

Ik hou van duurzaamheid en goed voor het milieu en ook daar hebben de mensen achter Pranamat aan gedacht. Het is niet voor niets dat dit mooie merk al talloze prijzen kreeg als ECO, Green en Organic Awards.

Klik hier voor de link. En gebruik de code ELLEN

Pranamat ervaringen

Toen ik mijn Pranamat ECO ontving, was mijn eerste indruk positief. Het voelde stevig en goed gemaakt aan, en ik kon niet wachten om het uit te proberen. De instructies waren duidelijk en gemakkelijk te volgen, wat me het vertrouwen gaf dat ik het product op de juiste manier kon gebruiken.

Ik legde de Pranamat op mijn bed ( ja ik weet dat het eigenlijk op een vlakke ondergrond nog beter werkt) en ging erop liggen, met mijn blote rug tegen de bloemen. AUW was mijn eerste reactie. Snel trok ik een shirt aan en dat voelde een stuk fijner. Na een paar minuten begon ik een aangename warmte te voelen en een tinteling die zich door mijn rug verspreidde. Dit was het teken dat de acupressuurpunten begonnen te werken.

Na ongeveer 15 minuten op de Pranamat te hebben gelegen, begon ik me merkbaar ontspannen te voelen. Mijn spieren die vaak gespannen aanvoelden, begonnen los te laten, en mijn gedachten werden rustiger. Dit was het moment waarop ik besefte dat de Pranamat echt werkte en een krachtig hulpmiddel was voor stressvermindering, maar wat ik niet wist is dat ik nog veel meer ervaringen met de Pranamat zou krijgen.

Na een week dagelijks 15 minuten op mijn rug en 15 minuten op mijn buik op de Pranamat te hebben gelegen kan ik inmiddels met mijn blote rug er nu op liggen. Mijn buik vind dat echter nog niet fijn.

diepe massage bij spierpijn door griep Pranamat ervaringen

Griepklachten verminderen tot gevoel onderbuik herstellen

De reden waarom ik de Pranamat zelf wilde uitproberen is omdat ik sinds de geboorte via een keizersnede van mijn dochter (2013), ik geen gevoel meer heb in mijn onderbuik tot onder mijn navel. Heel vervelend want het komt geregeld voor dat ik enorme blauwe plekken heb op mijn buik omdat ik bijvoorbeeld keihard tegen een tafelpunt heb gestaan of ergens tegenaan ben gebotst en de pijn niet echt heb gevoeld.

Dat is en blijft nog steeds mijn hoofddoel om dagelijks op de Pranamat te liggen. Dit herstel zal echter nog langer nodig hebben, dus hopelijk kan ik daar ooit mijn succesverhaal in delen. Maar tijdens het testen kwam ik nog andere ervaringen tegen met de Pranamat.

Ik kreeg namelijk heftige buikgriep met haast ondraaglijke spierpijn door mijn hele lijf. Daardoor wist ik niet meer hoe ik zitten of liggen moest en was te zwak om te lopen. Ik pakte mijn Pranamat erbij en legde deze eerst onder mijn benen. De spieren die op dat moment het meeste pijn deden. Na 20 minuten voelde ik eindelijk ontspanning. Daarna volgden mijn rug en schouders. Echt het was heerlijk en overigens ook de eerste keer dat ik dit met blote huid probeerde. Ja ik was zo wanhopig bijna van de pijn dat ik niet meer bang was voor meer pijn, wat dus ook niet kwam!

Ook mijn moeder is erg blij met de producten van Pranamat. Zij is regelmatig bij ons thuis en heeft een lage rughernia. Zij kan pas geopereerd worden als ze een bepaald lichaamsgewicht heeft gehaald en ervaart dagelijks ongemakken. Mijn moeder draagt de Pranamat riem nu dagelijks om haar rug te laten ontspannen en haar buik extra te masseren. Ook voor haar dus fijne Pranamat ervaringen.

Voordelen van acupressuur massages voor je huid en diepe bindweefsels

Acupressuurmassages bieden verschillende voordelen voor zowel de huid als diepe bindweefsels van het lichaam. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen waar je de Pranamat voor kunt gebruiken:

  1. Verbetert de bloedcirculatie: Acupressuurmassage stimuleert de bloedcirculatie in het lichaam, waardoor zuurstof en voedingsstoffen beter worden getransporteerd naar de huid en diepe bindweefsels. Dit kan helpen de huid er gezonder en stralender uit te laten zien en de genezing van beschadigd weefsel te bevorderen.
  2. Ontspant de spieren: Acupressuur stimuleert specifieke punten op het lichaam die helpen bij het ontspannen van de spieren. Dit kan spierspanning verminderen en pijn verlichten die wordt veroorzaakt door gespannen spieren in de diepe bindweefsels.
  3. Verhoogt de aanmaak van collageen: Collageen is een eiwit dat verantwoordelijk is voor de elasticiteit en stevigheid van de huid. Acupressuurmassage kan de productie van collageen bevorderen, waardoor de huid er strakker en jeugdiger uitziet.
  4. Verbetert de lymfedrainage: Het stimuleren van specifieke acupressuurpunten kan de lymfestroom verbeteren, wat kan helpen bij het verwijderen van gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam. Dit kan bijdragen aan een schonere en gezondere huid.
  5. Stressvermindering: Acupressuur heeft een ontspannend effect op het zenuwstelsel, wat kan helpen stress te verminderen. Minder stress kan op zijn beurt de huid en diepe bindweefsels ten goede komen, aangezien chronische stress kan bijdragen aan huidaandoeningen en spierspanning.
  6. Verlicht pijn en ontsteking: Voor diepe bindweefsels kan acupressuurmassage helpen bij het verminderen van pijn en ontsteking die het gevolg kunnen zijn van aandoeningen zoals fibromyalgie, artritis of overmatige spierspanning.

Diepe ontspanning ultieme Pranamat ervaringen

Waar ik de mat de eerste week alleen boven op bed had liggen, verplaatste hij langzaam naar beneden. Daar werd hij al snel ingepikt door dochterlief die het ook lekker vond in haar rug als ze tv aan het kijken was. En toen zij op een dag thuiskwam met een beetje rugpijn wilde ze de Pranamat belt ook heel graag omdoen. Inmiddels ligt het nekkussentje altijd in de buurt van de bank om tijdens het tv kijken lekker in mijn nek te hebben voor een diepe ontspanning na een dag werken.

En de mat verhuist constant van boven naar beneden. Misschien dat we zelfs maar een tweede set gaan aanschaffen met al die gebruikers hier in huis. Onze Pranamat ervaringen zijn in elk geval erg fijn. Voor jong en oud! (sorry mama)

Pranamat korting – Grote hart kussen

Bij MamaScrapelle zijn we inmiddels al met 2 bloggers helemaal verknocht aan Pranamat. Zoals je hebt kunnen lezen is zelfs mijn moeder en mijn dochter blij met de materialen die ik heb en het wordt echt dagelijks gebruikt. Ik ben dan ook blij dat ik jullie nog steeds blij mag maken met een mooie korting op je aanschaf van deze producten. Ik hoop dat ook jij snel fijne pranamat ervaringen zult hebben.

Je ontvangt door via deze link te bestellen namelijk een prachtige aanbieding met de code Ellen.

heart pillow

30% korting op alle sets met Grote Hart kussen! ❤️
20% korting op alle overige sets!

50% korting op de verzendkosten!

Heb je de blog en ervaring van Kelly ook al gelezen?

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.