Skip to Content

Fairycorn Princess Surprise – een verrassingsknuffel in een ei

Elk jaar als de speelgoedboeken op de deurmat vallen, dan bladert mijn dochter meteen door naar een bepaald soort speelgoed. En al dat speelgoed heeft met elkaar gemeen dat het een hoog schattigheidsgehalte heeft én een verrassingselement. De Fairycorn Princess Surprise van Zuru, was haar al lang opgevallen, want ze had er weleens een reclamefilmpje van gezien. En nu het een winnaar is voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023, kregen wij deze toegestuurd om te reviewen. Mijn dochter kon haar geluk dus niet op!

Fairycorn

De Rainbocorns Fairycorn, een knuffel met prinsessenverrassingen

De Fairycorns zijn donzige, bolvormige knuffels met grote glitterogen, een hoorn, vleugeltjes en op hun buik een groot hart met glitters. Je weet alleen niet welke Fairycorn Princess Surprise je precies zult gaan krijgen, want je Fairycorn zit in een groot gouden ei, en moet dus uitgepakt worden om te ontdekken welke je hebt. Er zijn 6 verschillende Fairycorns: een flamingo, konijn, puppy, kitten, beer of eenhoorn. In het ei zitten ook nog meerdere verrassingen, die je pas ontdekt als je het ei uitpakt.

Een ontzettend aantrekkelijke verpakking

Tja… als je de verpakking ziet, dan snap je wel dat kinderen dit speelgoed dolgraag willen hebben. Een glimmend gouden reuzenei, met een eenhoorn, prinsessenkroon en vleugels. En dan heb je dus ook nog het verrassingselement: welke knuffel zou er in je ei zitten? Ook staat er op de verpakking dat er meer dan 35 verrassingen in zitten. Dan heeft de Fairycorn Princess Surprise dus zeker een magische aantrekkingskracht op kinderen. Mijn dochter was dan ook ontzettend nieuwsgierig: wat zou erin zitten?

flamingo

De inhoud van de Rainbocorn Fairycorn Princess Surprise

Mijn dochter was dus ontzettend benieuwd naar de inhoud. Want welke Fairycorn zou ze hebben? Bij het uitpakken hoorde ik meteen al enthousiaste kreten, want zodra het ei ook maar een beetje open was, herkende ze al welke knuffel ze had. Zij kreeg Majesty, de flamingo en daar was ze erg mee in haar nopjes. Deze knuffel is knalroze, met een groot glitterhart op de buik. Ze heeft een witte glitterhoorn, roze glitterogen en is bezaaid met zilveren sterren. De vleugeltjes zijn lekker pluizig. De knuffel is kwalitatief heel mooi en ook gewoon lekker groot.
En dan zitten er in het ei ook nog heel wat verrassingen…. maar of dat er echt 35 zijn?

Meer dan 35 verrassingen… of toch niet?

Op de verpakking wordt er aangegeven dat er meer dan 35 verrassingen in het ei zitten. Toen we het ei open maakten, moet ik dus echt even eerlijk zeggen dat dat toch wel even tegenviel. Als dit aantal er niet op had gestaan, dan was dat geen probleem geweest. Het uitpakken van het ei is al een verrassing op zich, en zeker als je er nog wat leuke cadeautjes bij krijgt. Maar als er wordt aangegeven ‘over 35 princess surprises inside’, dan ga je daar toch een beetje vanuit. Wat zit er dan precies in het ei?

 • Een knuffel
 • Een toverstafje
 • Een prinsessenkroontje
 • Een haarband, waar je ook het prinsessenkroontje op kunt bevestigen
 • Vlindervleugels
 • Een minipostertje met daarop alle Fairycorns
 • Een oorkonde
 • Een eitje met daarin een mini-poppetje
 • Een stickervelletje
 • Een elastiek om je vleugels te bevestigen
 • Kralen om een armbandje te maken, met een aantal kralen en een bedeltje

Ik denk dat ze het afpellen van de sticker op de buik ook als een verrassing hebben geteld, en verder denk ik dat ze elke sticker op het velletje als een verrassing hebben geteld. En dan dus denk ik ook elk kraaltje van het armbandje dat je zelf in elkaar moet zetten…. Anders kom je echt bij lange na niet op 35 (of meer) verrassingen….

Fairycorn

Toch enthousiast over de Fairycorn

Maar ik moet zeggen… al met al is mijn dochter toch wel heel erg enthousiast over deze Rainbocorn Fairycorn Princess Surprise. Als je de tekst op de verpakking niet had gelezen, had je gewoon gedacht ‘Wat een super schattige knuffel, en wat leuk dat er nog wat extra cadeautjes bij zitten’. Nu vraag je je toch vooral af hoe ze geteld hebben om tot het aantal van 35 te komen. En sommige verrassingen vind ik dan niet echt een ‘verrassing’ (zoals bijvoorbeeld een elastiek om de vleugels te bevestigen, of een oorkonde, waarvan we eerst dachten dat het een reclame of uitlegfolder was).
Maar als je puur kijkt naar hoe de knuffel eruit ziet, en het verrassingseffect, is dit natuurlijk wel geweldig voor jonge kinderen!

Fairycorn

Één van de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023

Deze Rainbocorn Fairycorn Princess Surprise is één van de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023. Elk jaar wordt deze verkiezing georganiseerd, en een vakjury heeft de nieuwkomers op speelgoedgebied van dat jaar uitgebreid getest en beoordeeld op bijvoorbeeld kwaliteit, originaliteit, veiligheid en speelplezier. Er zijn 17 categorieën, en in elke categorie worden 3 winnaars gekozen die het Keurmerk ‘Speelgoed van het jaar 2023’ mogen dragen.

Zo kunnen wij als consumenten meteen in één oogopslag de aanraders van de jury zien, want je hebt zo dus ook gewoon een goed stuk speelgoed in handen. Want stiekem komt er elk jaar toch wel een hoop speelgoed op de markt in Nederland dat niet goed is. Met een keurmerk ‘Winnaar Speelgoed van het Jaar’ weet je dus zeker dat:

 • Het speelgoed voldoet aan alle wet- en regelgeving. Het is uitgebreid getest, veilig en bevat geen schadelijke stoffen of onderdelen die al na 1x spelen kapot zijn.
 • Het speelgoed is origineel en geen namaak.
 • Het speelgoed is kwalitatief goed en geeft optimaal speelplezier.

Stemmen voor het allerbeste speelgoed van het jaar

Nu heeft de jury natuurlijk het voorwerk gedaan en in elke categorie maximaal 3 winnaars bepaald. Maar het publiek kan zijn stem uitbrengen op deze winnaars, en zo het allerbeste speelgoed bepalen. Als je stemt, maak je ook nog eens kans op hele mooie prijzen. Ben jij dus enthousiast over de Rainbocorn Fairycorn, dan kun je hier via deze site op stemmen.

Wil je ook je stem uitbrengen? Dat kan via deze link!
Nieuwsgierig naar onze andere recensies van Speelgoed van het Jaar 2023 houdt dan deze tag in de gaten!

Fairycorn
Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.