Skip to Content

Pooping Puppies – een poepend knuffelhondje

Mijn dochter smelt bij elke schattige knuffel. En dan zeker als deze nog iets extra’s kan, zoals geluidjes maken, bewegen, lopen of…. poepen! De Pooping Puppies van Pets Alive passen dus precies in haar straatje. Een schattig hondje, die zijn eten ook weer uitpoept. En ook nog eens een winnaar van de Speelgoed van het Jaar verkiezing!

Pooping Puppies zijn schattige hondjes, die botjes eten en deze ook weer uitpoepen. En ook winnaar van de Speelgoed van het Jaar verkiezing!

Een eigen huisdier: Pooping Puppies

De Pooping Puppies van Zuru Pets zijn pluchen jonge hondjes die geluidjes maken en die kunnen poepen. Als er een minibot in de mond van de pup gestopt wordt, dan komt deze er na het bewegen van de voorpoten aan de achterkant weer uit. De puppy heeft een luier en er hoort ook een ‘poepdiploma’ bij. Maar welke puppy je krijgt…. dat is nog even een verrassing!

Een super schattig verrassingshuisdier

Tja…. als je als kind een keer deze reclame hebt gezien, dan weet je wel wat je op je verlanglijstje gaat zetten voor de komende decembermaand! De hondjes zien er zo schattig uit, dat de meeste kinderen op slag verliefd zijn. Het enige nadeel is wellicht dat je niet weet welk hondje je zult krijgen. Dat is namelijk een verrassing. Er zijn 3 verschillende hondjes, maar eigenlijk zijn ze allemaal even leuk. Je kunt één van deze 3 hondjes krijgen:

  • Chewla: een schattig mopshondje
  • Rompie: een lief grijs met wit hondje
  • Bingo-Boo: een ondeugende dalmatiër

Wij hadden Chewla in onze verpakking, en dat was natuurlijk ook de favoriet van mijn dochter (‘Dit was ook echt degene die ik het leukste vond en die ik het liefste wilde!’)

verpakking Pooping Puppies zijn schattige hondjes, die botjes eten en deze ook weer uitpoepen. En ook winnaar van de Speelgoed van het Jaar verkiezing!

Verschillende functies

De Pooping Puppies hebben verschillende functies. Ten eerste zijn ze natuurlijk geweldig en super schattig als knuffel. Ze maken geluid, wanneer je in hun oortje knijpt laten ze verschillende leuke geluidjes horen, zoals geblaf, gehijg en poepgeluidjes. En ze kunnen poepen! Er zijn 3 kleine botjes bijgeleverd, en die kun je in het bekje stoppen. Als je vervolgens zijn voorpootjes naar voren drukt, komen de botjes er weer uit. In het begin is het even zoeken hoe dat moet, maar het werkt perfect!

Onze mening over de Pets Alive Pooping Puppies

Als ik aan mijn dochter van 9 vraag wat ze van de Pooping Puppies vindt, is ze ontzettend enthousiast! Haar puppy is mooi en schattig en ze vindt het heel leuk dat hij de botjes weer kan uitpoepen. Hij heeft een schattig roze luiertje aan, wat je gemakkelijk aan en uit kunt doen en wat ook kwalitatief zodanig goed is dat het langere tijd mooi zal blijven.

De kwaliteit is iets wat ons sowieso wel opvalt bij deze Pooping Puppies. Soms pak je van dit soort verrassingsdingen uit, en dan krijg je eigenlijk een beetje een ‘flut-ding’. Dat is hierbij dus absoluut niet het geval! Het knuffeltje is een goed formaat, is echt stevig, ontzettend zacht en heeft mooie glitterogen. Zijn bekje is van hard plastic, maar met een zacht suède-achtig laagje erop. Het voelt kwalitatief gezien gewoon allemaal heel mooi aan.

Zijn er dan geen verbeterpunten aan pooping puppies?

In onze ogen had de verpakking wel wat milieuvriendelijker gemogen. Nu zit het hondje verstopt in een grote hardroze plastic drol. En dat ziet er natuurlijk superleuk uit en je zou het hondje daar weer terug in kunnen stoppen, maar mijn ervaring is dat dit soort grote plastic verpakkingen uiteindelijk daar toch niet voor gebruikt worden hier in huis.

Ook was die verpakking onmogelijk zelf open te krijgen door mijn dochter. Mij lukte het ook niet, dus mijn man is er aan te pas gekomen om het hondje te ‘unboxen’.

De botjes zijn vrij klein, en kunnen daardoor wellicht makkelijk kwijt raken. Daar heeft mijn dochter een slimme oplossing bedacht. Wanneer ze klaar is met spelen, laat ze het hondje de botjes opeten, maar niet uitpoepen. Zo blijven ze bewaard in zijn buik. Als je heel goed kijkt, kunnen de botjes ook van kleur veranderen. Wil je dit effect echt goed zien, dan moet je de botjes even in het UV-licht/ zonlicht leggen, dan zie je ze goed verkleuren. Onder het lamplicht in de huiskamer, zie je dit wat minder goed.

uitpakken unboxen pets alive zuru toys roze drol hondje

Één van de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar

Zoals ik al eerder had genoemd zijn de Pooping Puppies één van de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023. Elk jaar wordt deze verkiezing georganiseerd, en een vakjury heeft de nieuwkomers op speelgoedgebied van dat jaar uitgebreid getest en beoordeeld op bijvoorbeeld kwaliteit, originaliteit, veiligheid en speelplezier. Er zijn 17 categorieën, en in elke categorie worden 3 winnaars gekozen die het Keurmerk ‘Speelgoed van het jaar 2023’ mogen dragen.

Zo kunnen wij als consumenten meteen in één oogopslag de aanraders van de jury zien, want je hebt zo dus ook gewoon een goed stuk speelgoed in handen. Want stiekem komt er elk jaar toch wel een hoop speelgoed op de markt in Nederland dat niet goed is. Met een keurmerk ‘Winnaar Speelgoed van het Jaar’ weet je dus zeker dat:

  • Het speelgoed voldoet aan alle wet- en regelgeving. Het is uitgebreid getest, veilig en bevat geen schadelijke stoffen of onderdelen die al na 1x spelen kapot zijn.
  • Het speelgoed is origineel en geen namaak.
  • Het speelgoed is kwalitatief goed en geeft optimaal speelplezier.
  • Het speelgoed is inclusief. Ook bij de Pooping Puppies van Zuru Pets zie je verschillende karakters. Voor ieder wat wils!
Pooping Puppies zijn schattige hondjes, die botjes eten en deze ook weer uitpoepen. En ook winnaar van de Speelgoed van het Jaar verkiezing!

Stemmen voor het allerbeste speelgoed

Nu heeft de jury natuurlijk het voorwerk gedaan en in elke categorie maximaal 3 winnaars bepaald. Maar het publiek kan zijn stem uitbrengen op deze winnaars, en zo het allerbeste speelgoed bepalen. Als je stemt, maak je ook nog eens kans op hele mooie prijzen. Mijn dochter is in ieder geval ontzettend enthousiast over de Pooping Puppies, dus ik heb wel een vermoeden waar haar stem naartoe gaat…

Wil je ook je stem uitbrengen? Dat kan via deze link!
Nieuwsgierig naar onze andere recensies van Speelgoed van het Jaar 2023 houdt dan deze tag in de gaten!

roze drol

Lees ook

Rainbocorns puppycorn rescue

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.