Poephelden – een heerlijk pestspel met poephopen

Een spel met de naam poephelden, dat kan niet anders dan een grappig spel zijn. Het wachten was even tot we met wat meer mensen waren om dit heerlijke kakspel mee te spelen. Dit weekend was het zover en wat hebben we gelachen! Als je last hebt van verstoppingen is het zeker een goed idee om dit spel te spelen want we moesten tijdens/ na afloop allemaal naar de wc voor de grote boodschap. Een inspirerend spel dus…

Pesten anno 2021

De spelregels van poephelden deden mij denken aan het kaartspel pesten. Actiekaarten en alleen met dezelfde kleur of symbool mag je kaarten wegspelen. Maar er zijn duidelijk een paar dingen anders.

 • je krijgt 3 kaarten in je hand en daarnaast je eigen poephoop waar af en toe een andere speler in mag graaien
 • je mag meerdere kaarten wegleggen uit je eigen hand of poephoop als een soort ketting
 • een andere speler kan een poephoop bij je maken door een actiekaart.
 • Als de trekhoop leeg is tel je de kaarten in je poephoop. Wie de minste poep heeft, heeft het spel gewonnen.
 • Is je hand leeg, dan pak je 3 nieuwe kaarten van de trekhoop.

Een spel wat plotsklaps eindigt net alsof je opeens klaar bent op de wc. Aldus mijn schoonvader.

Actiekaarten van poephelden

actiekaarten

In het spel poephelden zijn er 7 actiekaarten die zorgen dat het spel verrassende wendingen krijgt.
Lollydrol: een lolly met alle kleuren waarmee je de kleur van de weggooihoop bepaalt.

Blink: Blink helpt je om 5 kaarten van je poephoop door te spoelen op de weggooihoop.

Poeperman: Met poeperman mag je 1 tot 2 kaarten van je eigen poephoop neerleggen op de poephopen van de andere spelers.

Plee-Fee: Met de Plee-Fee pak je van de pakhoop twee kaarten en legt die op de poephopen van iedere speler.

Toverscheet: Met de toverscheet mag je 5 kaarten van je eigen poephoop bij een andere speler op zijn poephoop.

Poep: Met een van de 6 poep kaarten maak je een poephoop bij een andere speler met 4 kaarten van de pakhoop.

Poepschep: Met de poepschep mag je in de poephoop van een andere speler grabbelen en een mooie kaart eruit halen die je in je hand mag zetten.

Van sommige poephelden is er 1 actiekaarten, van anderen zijn er meer. Ze zorgen voor een hoop pestgedrag waardoor het spel verrassende wendingen kan krijgen. Je moet het natuurlijk tactisch spelen en zo min mogelijk kaarten in je eigen poephoop overhouden.

Over de helden

Wat het spel poephelden extra leuk maakt zijn de poepverhalen die achter in het boekje van de spelregels staan. En dan bedoel ik dus ook extra leuk! Kan je niet tegen poepverhalen dan raad ik je aan om niet verder te lezen. Kan je een beetje vieze humor wel waarderen dan laat ik je graag kennismaken met een van de poephelden. Blink!

Blink: Altijd paraat, borstel in de hand – hier is Blink, de snelste wc-reiniger van het land! Hij laat geen enkel spoortje na ( behalve als hij net in de hondenpoep heeft gestapt).

Blink werkte as concierge in het stinkende laboratorium van de experimentele wetenschapper professor Poepestein. Op een avond gebeurde er iets wat insloeg als een stinkbom. Blink bracht net een enorme tank met rioolwater weg, toen hij werd geraakt door de bliksem. In die ene seconde werd zijn hele leven op zijn kop gezet. En de tank ook. De meurende inhoud stroomde over de vloer van het laboratorium en sleurde Blink mee. Terwijl hij vocht voor zijn leven, begon zijn borstel steeds harder heen en weer te bewegen, totdat de stinkende drab in een gigantische poepgolf werd weggespoeld. En vanaf toen was Blink de snelste poepheld aller tijden.

plee fee

Superkrachten van Blink

Blink is sneller dan de snelste sportwagens van de wereld. Zelfs een Meurcedes of een Kakborghini kan hem niet inhalen. Hij zoeft in een poep en een scheet van Kakwijk aan Zee naar Fluitbroek – het lijkt wel of hij het gehei van telepoeportatie heeft ontdekt!

Blink heeft RVS, oftewel Remspoor Vrees Syndroom. Dat betekent dat hij niet naar de wc kan gaan als de toiletpot vies is. Dan MOET hij hem eerst schoonmaken.

Van elke poepheld staat er een leuk verhaal in maar er is nog meer!

poepermans

Voedingsinformatie

Elke poepheld heeft 3 lievelingshapjes. En dat zijn soms gezonde maaltijden, maar ook wat minder goede zoals roomijs. Met een leuke tip zoals: Vertrouw niemand die je in de winter sneeuw met een citroensmaakje aanbiedt. Die gele kleur komt van plas en echt niet van citroenen…

Er staat echt veel informatie in deze korte verhaaltjes en weetjes. En dat maakt dit super poepige spel dus echt tot een aanrader om in huis te halen.

Met de feestdagen eet je altijd meer dan normaal en moet je dus ook meer poepen, dat sluit mooi aan bij de belevingswereld van iedereen van jong en oud dus!

Winactie Poephelden

poephelden

Namens BIS Publishers mag ik maar liefst 3 mensen blij maken met een poephelden spel.

 • Gefeliciteerd: Mariska, Francis en Ingrid

Winnaars worden gemaild en dit wordt aangegeven op Facebook en Instagram. Reageer binnen 3 dagen anders zijn we genoodzaakt iemand anders uit te loten.

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

44 reacties

 1. Sushi!
  Ik zou het spelletje graag willen winnen voor mijn 2 oudste nichtjes voor onder de kerstboom. Dat wordt vast een hilarische kerst.

 2. Mijn favoriete snack is een lekkere runder kroket.
  Ik volg bloglovin, heb geen andere Social Media(privéredenen) en waag toch maar een kansje.

 3. Mijn favoriete snack is: alles van de BBQ. Onze dochters gaan voor een frikadel, kip nuggets en een kipcorn. Ik doe graag mee voor ons allemaal. Dit is een spel die hier in de smaak gaat vallen en veel plezier gaat geven.

 4. M&m’s, marshmallows en popcorn zijn hier favoriet.
  Ik doe graag mee voor onze dochter van 8 die het een fantastisch spel zal vinden. 💩

 5. Mijn favo snack is milka met hele hazelnoot: mmmmm! Ik doe heel graag mee voor onze jarno, die vindt kaartspellen erg leuk en alleen al het woord poep zorgt voor hilariteit. Ik volg/like via FB en IG.

 6. Zou graag winnen, mijn kids zouden dit heel leuk vinden om te winnen. Ons favoriete eten is/zijn pizza’s. Iedereen is daar dol op. Qua snacks zijn nu de kruidnootjes zeer populair.

 7. Mijn favoriete snack is op dit moment alles wat zoet is. Zwangerschapscraving geloof ik. Als ik echt een leuze moet maken zijn het aarbeien dynamiet staafjes 🙈

  Ik zou dit spel graag willen winnen voor ons gezin. Gek op spelletjes spelen en vooral in deze periode van het jaar. Dit spel ontbreekt dus winnen zou leuk zijn

 8. Chocolade daar kan je mij heel blij mee maken!
  Dit spel zou geweldig zijn voor mijn de jongens die nog steeds om elke poep en plas grap moeten lachen!

 9. Mijn favoriete snack is en blijft chocolade, kan er niet van afblijven. Vooral deze maand is het helemaal erg, overal zie je chocola… Ik loot graag mee!

 10. Wij zijn hier he-le-maal fan van hotdogs! Dus dat is met stip de favoriet.
  Ik doe graag mee voor het zoontje van mijn vriend. Poep en plas zijn hier al een jaar lang (!!) de meest voorkomende woorden.

 11. Ik eet graag een berenklauw met satesaus. Doe graag voor m’n dochtertjes mee om kans te maken op deze geweldige prijs! 🙂

 12. Kroket of frikandel speciaal, heerlijk! Ik doe graag mee voor mijn neefje en nichtje. In de Kerstvakantie komen ze een aantal dagen bij ons logeren, dan kunnen we gezellig met z’n allen dit leuke poep spel spelen.

 13. Ik doe graag mee voor mijn middelste zoon, want die is altijd zo druk met poep bezig haha. Mijn favoriete snack is droge worst.

 14. Helemaal leuk voor in de klas, ik maak graag kans en heb de extra stappen gedaan.
  Favoriete snack is chocolade.

 15. Heel saai maar paprika chips, verveelt gewoon nooit! Ik doe mee om als kerstcadeau te geven aan de kids 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.