Pranamat spijkermat voordelen – een sensationele ervaring

Oké… de titel van deze blog is wellicht wat tegenstrijdig. Een sensationele ervaring op een spijkermat?? Tot een paar weken geleden kon ik me daar namelijk ook helemaal niets bij voorstellen. Een spijkermat klonk mij voornamelijk pijnlijk in de oren. En toch ben ik nu helemaal om! Ik heb nu namelijk de afgelopen periode een Pranamat ECO mogen testen, en kan me nu een ervaringsdeskundige noemen. Ben jij ook zo benieuwd naar de Pranamat spijkermat voordelen? Lees dan deze blog met mijn Pranamat ervaringen

Pranamat spijkermat voordelen? Tot een tijdje geleden kon ik me daar niets bij voorstellen. Ik heb de Pranamat ECO getest, ervaringen

Spijkermat voordelen?

Als ik aan een spijkermat denk, dan heb ik meteen een beeld van een fakir voor me, op een bed met duizenden spijkers. Pijnlijk en totaal niet ontspannend. Maar toch was ik heel erg getriggerd toen ik op Instagram een keer foto’s van de Pranamat ECO voorbij zag komen, een moderne variant van deze traditionele spijkermat. Maar eigenlijk is massagemat een beter woord. Want ontspannen op een spijkermat klinkt een beetje eng, maar toen ik dit prachtige matje op social media langs zag komen, was een deel van mijn angst al meteen weg. Want het matje ziet er echt fantastisch uit en helemaal niet eng! Zou de spijkermat voordelen voor mij hebben?

Vaak rugpijn

Waarom was ik dan zo nieuwsgierig? Ik heb best wel regelmatig last van mijn rug en nek. Dan kijk ik mijn man altijd lief aan, en hij masseert mijn schouders en nek dan vaak even. Maar ik vind dit altijd wel vervelend om dit zo vaak aan hem te vragen. Toen ik dus hoorde dat een spijkermat kan helpen tegen rugpijn en nekpijn, was ik ontzettend nieuwsgierig. Maar ja… praatjes op social media kunnen nog zo mooi zijn, ik was er toch bang voor dat het niet echt zo werken. Totdat ik anderen sprak over ontspannen op een spijkermat, en zij hadden hier al ervaring mee. En eigenlijk iedereen had positieve ervaringen, ieder met zijn eigen redenen. En toen was ik eigenlijk om: ik wilde er er ook een! Pranamat spijkermat voordelen laten we dat eens proberen!

Pranamat spijkermat voordelen? Tot een tijdje geleden kon ik me daar niets bij voorstellen. Ik heb de Pranamat ECO getest, ervaringen

De ervaring Pranamat spijkermat voordelen

En als je dan gaat zoeken, kom je heel veel verschillende spijkermatten tegen. Maar er was maar één merk wat voor mij een optie was, en dat was het merk Pranamat ECO. Ten eerste natuurlijk omdat het matje en bijbehorende kussen er echt prachtig uit zien. Ik kan het niet anders zeggen: je ziet gewoon dat het van een goede kwaliteit is. Pranamat ECO geeft ook 5 jaar garantie, dus dat geeft wel aan dat ze zelf overtuigd zijn van de kwaliteit van hun product.

Dit merk is het best verkochte merk ter wereld. Pranamat ECO wordt door mensen over de hele wereld gebruikt. En wat ik ook heel belangrijk vindt, is dat dit product niet alleen een groen label heeft, maar ook echt groen ís!
Alle materialen zijn milieuvriendelijk. Denk bijvoorbeeld aan natuurlijk katoen en linnen, kokosvezel als vulling en HIPS plastic (dit is het meest milieuvriendelijke plastic dat bestaat). En de lotusbloemen zijn vastgezet met een speciale lastechniek die gebruik maakt van warmte, waardoor er geen giftige lijm gebruikt wordt. Klinkt goed toch deze spijkermat voordelen?

borduursel bloem

Mijn eerste gedachten bij het uitpakken van de Pranamat ECO

Vol verwachting hield ik de track en trace code in de gaten, want wat was ik nieuwsgierig! De Pranamat ECO is een set, bestaande uit een matje en een hoofdkussen. Deze zitten ingepakt in een grote kartonnen doos. Ik was echt heel enthousiast, want het ziet er kwalitatief echt prachtig uit! Ik heb een set in een mooie paarse kleur (de set is overigens in ontzettend veel kleuren verkrijgbaar, dus voor ieder wat wils).
De lotusbloemen nodigen uit om ze meteen aan te raken. En wees gewaarschuwd: ze zijn echt best scherp! Pak de mat en het kussen dus voorzichtig vast. Als je even hard je hand erop duwt, is dat even schrikken. Maar het heeft een enorme aantrekkingskracht, iedereen die bij ons op visite komt en en het matje ziet liggen, moet het gewoon even voelen! En na het uitpakken? Meteen even lekker liggen en Pranamat spijkermat voordelen uitproberen!

Pranamat spijkermat voordelen? Tot een tijdje geleden kon ik me daar niets bij voorstellen. Ik heb de Pranamat ECO getest, ervaringen
Lotusbloemen met drukpunten

Pranamat ervaringen

Nou ja, lekker liggen…. Ik vond het best wel even spannend om voor het eerst op de mat plaats te nemen. Want zoals ik al eerder noemde, de drukpunten van de lotusbloemen zijn best scherp. Maar, het valt echt enorm mee! Ik zou het dus ook niet echt pijnlijk willen noemen, eerder een beetje ongemakkelijk in het begin. Het is een beetje een gek gevoel, waar je aan moet wennen. Maar als je dat eenmaal een paar keer hebt gedaan, is het heel normaal geworden. De eerste minuut geeft het een beetje een tintelend gevoel (ik vond het af en toe ook wel een beetje voelen als jeuk), maar daarna is dat gevoel snel over. En daarna merk je dat je huid wat warmer wordt. Als je van het matje afkomt, merk je echt dat je huid een beetje tintelt door de drukpunten van de lotusbloemen. Een ontzettend fijn krielig gevoel is mijn Pranamat ervaring!

Waar is een spijkermat goed voor?

Na de Pranamat ECO een tijd gebruikt te hebben, kan ik zeggen dat ik echt kan ontspannen op een spijkermat. Ik ben zelfs al een aantal keer op mijn spijkermat in slaap gevallen! Dus ik kan garanderen dat het zeker niet pijnlijk of ongemakkelijk is haha. Het is juist heel relaxed! Een spijkermat heeft meer voordelen!
Voor ontspanning zorgt deze set dus zeker, maar het gebruik van de Pranamat heeft nog veel meer voordelen. Fijn is dat je zelf kunt kijken waar je behoeft aan hebt, en dat de mat op verschillende manieren is in te zetten:

 • Helpt tegen rugpijn en rugspanning
 • Vermindert nekklachten
 • Helpt tegen hoofdpijn
 • Zorgt voor ontspanning en diepere slaap
 • Helpt tegen beenpijn
 • Zorgt voor een strakkere huid

Ik heb de mat dus voornamelijk ingezet voor mijn rug, schouders en nek én om heerlijk te ontspannen. Maar ik heb de mat ook al een aantal keer gebruikt voor een beenmassage, terwijl ik lekker op de bank zat!

Pranamat spijkermat voordelen? Tot een tijdje geleden kon ik me daar niets bij voorstellen. Ik heb de Pranamat ECO getest, ervaringen

Zelf aan te passen naar wens Pranamat Eco

Wat ik zo leuk vind aan deze set, is dat je het gebruik helemaal kunt inrichten zoals je zelf wil. Het is echt op meerdere manieren te gebruiken. Je kunt het kussen op meerdere manieren inzetten (op de website van Pranamat ECO staan ook allerlei voorbeelden) en alles is te gebruiken op meerdere lichaamsdelen.
In het begin moet je nog even wennen aan het gebruiken van de mat, dus dan is het verstandig om nog een (dun) katoenen shirt aan te houden. Ben je gewend, dan kun je de mat zonder shirt gebruiken.
Wat ik zelf heel fijn vond, was om de mat ook op bed te gebruiken. Ik gebruik deze soms op de vloer, maar het bed is natuurlijk wat zachter. Dat zorgt ervoor dat het ook wat minder hard drukt in je huid. Vind je het gebruik van de mat in het begin dus wat pijnlijk, gebruik deze dan bijvoorbeeld op het bed of de bank!

En tenslotte mijn tip: wil je echt lekker relaxen, gooi dan gewoon lekker een dekentje over je heen! Zeker als je op de grond ligt, kan het wat koud optrekken, maar een dekentje eroverheen is warm en lekker comfortabel.

Pranamat spijkermat voordelen: ook voor kinderen?

Toen de Pranamat ECO hier binnen kwam, werden mijn kinderen hier ook als een magneet door aangetrokken. Zij wilden ook deze mat wel uitproberen! Ik ben toen toch voor de zekerheid even gaan zoeken bij de FAQ’s of deze mat ook geschikt is voor kinderen, en dat antwoord is dus ja. Mijn meiden zijn dus ’s avonds ook lekker gaan ontspannen op de Pranamat ECO. En vooral mijn oudste vindt het heerlijk! Zij is altijd enorm actief, en kan slecht haar rust pakken, maar ze heeft er echt wel een flinke tijd op gelegen. En de dag daarna meteen weer! Wel moet je deze mat bij kinderen altijd onder toezicht van een volwassene laten gebruiken, omdat de lotusbloemen scherp zijn. Ook is het dragen van een (katoenen) shirt aan te raden.

kind in ontspanning liggen op harde mat

Spijkermat voordelen – ik ben enthousiast

Mijn angst vooraf was dat ik de mat misschien wel wat vond tegenvallen. Het is natuurlijk best even een aanschaf, en dan zou het zonde zijn als je er niet zo enthousiast over bent, en de mat na een tijdje in een hoekje belandt. Maar… ik ben razend enthousiast! Mijn Pranamat ECO ervaringen zijn echt top! Ik heb echt het idee dat ik minder last heb van mijn rug en nek én dat ik ontspannen ben na het gebruik van de Pranamat ECO. Wil je meer weten over deze mat, kijk dan zeker ook even dit filmpje, daarin legt een fysiotherapeut uit wat deze mat precies doet in je lichaam. En lees zeker even verder, want hieronder delen we nog een speciale aanbieding, waarmee je een flinke korting krijgt op de set én nog een extra kussen als cadeau! Wil je de Pranamat kopen, kijk dan zeker hieronder.

Waarom zijn moeders dol op Pranamat?

Redenen waarom moeders dol zijn op Pranamat ECO acupressuurset.

 1. Het is kalmerend en rustgevend als je angstig bent.
 2. Energieboost als je moe bent.
 3. Diepere slaap van goede kwaliteit, vooral als je slaap verstoord is.
 4. Het is bewezen dat 20 minuten rugpijn aanzienlijk verlicht.
 5. Het dragen van je kind maakt je spieren strak en Pranamat laat spanning los.
 6. Stop hoofdpijn voordat ze begonnen is. Pranamat ECO is 100% bewezen veilig, klinisch getest en effectief.
 7. Pranamat ECO is toegestaan tijdens de borstvoeding.
 8. Je kunt een massage krijgen terwijl je kinderen een dutje doen.

Speciale aanbieding voor de Spijkermat Pranamat ECO

Heb jij nu ook al een tijd zitten twijfelen over het aanschaffen van een spijkermat om lekker te ontspannen? Deze maand juni mogen wij met de lezers van MamaScrapelle een supermooie aanbieding delen! Zo kun jij de spijkermat voordelen zelf uitproberen van Pranamat!

Ook Ellen is inmiddels blij met haar Pranamat spullen, lees hier haar ervaringen!

Je ontvangt door via deze link te bestellen namelijk een prachtige aanbieding met de code Ellen.

De aanbieding nu is:

30% korting op alle sets met Grote Hart kussen! ❤️
20% korting op alle overige sets!

50% korting op de verzendkosten!

25% op alle sets en gratis levering in België en Nederland.

Pranamat Hart kussen

Klik hier voor de link.
En gebruik de code ELLEN

Footer2 nieuw


Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.