Skip to Content

Asterix en Obelix heroes – Een deck-bouw avontuur

Ken jij deze twee Galliërs? Hun avonturen en verhalen begonnen als een franse strip en werden al snel vertaald en te zien in films en verwerkt in spelletjes en zelfs kookboeken. Deck bouw spelletjes vind ik erg leuk en vroeger vond ik de dynamiek in dit bizarre duo heerlijk. Daarom speel ik graag de nieuwe game Asterix & Obelix Heroes. Is dit ook wat voor jou? Lees meer in dit blog.

Asterix & Obelix: Heroes - Een deck-bouw avontuur

Asterix en Obelix heroes

Asterix is terug in een nieuw type game en avontuur met Asterix en Obelix heroes. Verzamel kaarten, speel als je favoriete helden en hak die rare Romeinen in de pan!

Alle helden uit de beroemde stripreeks zijn van de partij in deze nieuwe game, die eenvoudig te leren mechanica heeft waarmee gamers vertrouwd zullen zijn: kaarten verzamelen en die in een strategische volgorde uitspelen om de Romeinen ervan langs te geven!

 • Een van de populairste reeksen. Vijf miljoen exemplaren verkocht van het laatste stripboek
 • Een uniek gamegenre voor Asterix, eenvoudig te leren en leuk
 • Een game die Asterix-fans van alle leeftijden zal aanspreken en beschikbaar is voor alle consoles

Kenmerken:

 • 24 iconische speelbare helden uit de stripboekenreeks
 • Meer dan 150 kaarten beschikbaar om je eigen deck samen te stellen
 • Zes voor Asterix-fans vertrouwde gebieden om te verkennen
 • Een groot aantal verschillende uitdagingen om te volbrengen
 • Een nieuw en exclusief avontuur dat in geen enkel stripboek voorkomt

Bouw je eigen deck

‘Is Asterix en Obelix heroes wat niet voor jou?’ Dit werd mij gevraagd en ik ben direct gaan kijken wat voor soort spel dit is. Vroeger keek ik naar dit duo, ik heb ook wel enkele van hun strips gelezen. Tegenwoordig speel ik graag een spelletje, dit spel blijt een genre dat ik wel meer speel. Namelijk, deckbuilding. Een deckbuilding avontuur, hiervan speel ik er wel meer. Dit houd in dat je door een wereld dingen ontdekt en tegenstanders verslaat. Deze gevechten doe je door middel van kaarten. Deze geven bijvoorbeeld de optie om aan te vallen, je te verdedigen, te helen en meer. Door het spel heen verzamel je allerlei dingen die ervoor zorgen dat je sterker of beter word. In het geval van Asterix en Obelix heroes ontdek je al snel nieuwe personages, die allemaal eigen talenten hebben en kun je handige items of nieuwe kaarten kopen.

De vijf classes en sub-classes:

 • Supporter
  Ondersteunende rol. Helpt vanaf de zijlijn met voordelen geven
 • Fighter
  Slaat hard en kan klappen vangen, de vechter

  Sub-classes:
 • Warrior
  Slaan vaak als eerst en breken door de verdediging van de tegenstander
 • Protector
 • Kan goed klappen vangen en zijn team beschermen
 • Healer
  Sterk in anderen helen en sterker maken
karakters

Avontuur en vrijspelen in Asterix en Obelix heroes

Op bovenstaande foto’s zie je wat voorbeelden van dingen die je kunt doen in Asterix en Obelix heroes. Tussen het avonturieren door rust je uit in de tavern. Hier kun je bijvoorbeeld nieuwe items of kaarten kopen, aan je decks werken of karakters vrijspelen of upgraden. Ieder karakter heeft een standaard deck en bepaalde speelstijl. De decks kun je wisselen en aanpassen. Meer nieuwe kaarten vrijspelen gaat niet zo snel en hiervoor moet je goed sparen. De karakters die je meeneemt op avontuur (ja je hebt een beperkt team) krijgen hiervan ervaring en zullen levelen en sterker worden. Uiteindelijk kun je ze upgraden tot wel 5 sterren. Je speelt met vier tegen vier, om beurten. Je hebt drie mana/ energie om te gebruiken per beurt, per karakter. Maak zo veel mogelijk combo’s en zet je verdediging slim in.

Bij het ontdekken van verschillende delen van het land en diverse levels, zul je geheime plekken ontdekken en schatten vinden. Soms moet je zelfs door obstakels. Om alles vrij te kunnen spelen zul je vaker terug moeten keren naar oude plekken, bijvoorbeeld omdat je een karakter nog niet hebt. Omdat er zoveel verschillende gebieden zijn kun je behoorlijk lang plezier hebben van dit spel. Zeker voor de mensen die graag overal 100% halen zou ik zeggen, Asterix en Obelix heroes daar haal je je uren plezier zeker uit.

gebied 1

Nieuwe gebieden

Zie de foto’s van de kaarten hierboven voor een indruk van de wereld in Asterix en Obelix heroes. Eerder liet ik een wereldkaart zien. Hierboven zie je gebieden en een foto van een level zelf. Elk gebied heeft een aantal levels om door heen te gaan. Hier kun je naar terug om meer dingen te voltooien en ontdekken. Dit gaat namelijk niet in één keer. Als je door een heel gebied hebt gespeeld, kun je verder naar de volgende. Het begin is bijvoorbeeld in Gallië. De onderste plaatjes zijn echter in rome. Meer avontuur spellen? Zie ook deze blogs;

Asterix & Obelix: Heroes - Een deck-bouw avontuur

Hilarisch duo

Asterix en Obelix heroes laat je dus galliërs spelen en tegen de romeinen vechten. Dit duo was altijd al hilarisch om hun enorme verschillen. Zo is Asterix enorm slim en Obelix heel sterk en wat onhandig. En natuurlijk is Asterix klein en Obelix groot en stevig, dit maakt het contrast nog sterker. Obelix is zo onnatuurlijk sterk omdat hij als jongetje in een ketel toverdrank is gevallen. Dit drankje is het geheim van de Galliërs. Herinner je je dit nog? Deze avonturen spelen zich af in de tijd van Julius Caesar. De geschiedenis hier omheen was inspiratie voor de tekenfiguren en hun verhalen.

Naast vele stripboeken* kwamen er films, spelletjes* en allerlei merchandise uit en nog steeds is dit duo iconisch. In de dialogen aan het begin of eind van een avontuur komen wat van deze verhalen naar boven. Ook zijn veel personages herkenbaar. Dit maakt het spelen extra leuk.

Op avontuur met Asterix en Obelix heroes

Veel plezier alvast op jou avontuur! Asterix en Obelix heroes is verkrijgbaar op pc, switch, ps4, ps5* en xbox. Zelf speelde ik op de switch* en vond ik dit heerlijk ontspannen. Wil je meer lezen over leuke spellen tips? Zie dan ook deze blogs:

a&o heroes logo
Footer4 nieuw
Jasmijn
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.