Fae Farm, een magische Switch game

Hou jij van vriendelijke games waarbij je diverse uitdagingen hebt? Uitdagingen die niet eng of naar zijn, maar vriendelijk en magisch? Dan kan Fae farm zomaar jouw game zijn! Een game waarbij je heerlijke uren zoet zal zijn met vrienden maken, gewassen planten, missies en heel veel meer. Er staat je een magisch thuis te wachten in deze knusse multiplayer-farming-sim-RPG. Lees snel verder als je meer wilt weten.

Fae farm nintendo switch

Waar gaat Fae farm over?

Vervaardig, cultiveer en versier om je gedeelde thuis uit te breiden en verken het magische eiland Azoria. Creëer je personage en geef je avontuur helemaal zelf vorm met nieuwe outfits en decoraties voor je boerderij en buitengebied. Hoe gezelliger je huis is, des te meer beloningen speel je vrij! Cultiveer een magische boerderij met tot wel vier spelers lokaal*4 of online*5.

Creëer je eigen personage en geef je avontuur vorm door verschillende stijlen en decoraties voor je boerderij vrij te spelen. Hoe knusser je het maakt, hoe rijker je ervaring zal zijn! De kalender in de game heeft geen invloed op hoe het verhaal zich ontvouwt, dus je kunt op je eigen tempo spelen.

Wat kun je nog meer doen?

  • Bouw het huis van je dromen: Verbouw groenten op het land en bouw je eigen huis. Doordat je de beschikking hebt over magie, zul je een huis ontwikkelen dat je wildste verwachtingen overtreft.
  • Vriendschappen: In Azoria wonen allerlei bijzonder personages! Naarmate het verhaal vordert, kun je onderweg vrienden worden met de vele eilandbewoners. En er hangt zelfs romantiek in de lucht als je op date gaat en elkaar uiteindelijk het ja-woord geeft!
fae farm nintendo switch

Console-exclusive

Je kunt zelfs je progressie delen door samen items te vervaardigen, gewassen te telen en de omgeving te verkennen. Fae Farm werd op 8 september 2023 als console-exclusive uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Ontrafel de mysteries van het eiland in je eentje of werk samen met tot wel drie andere spelers. Je kunt je vrienden en familie uitnodigen of zelf op bezoek gaan om samen op de bank of online te spelen. Met het veranderen van de seizoenen kun je nieuwe gebieden vrijspelen en de wereld om je heen herstellen.

Magische game

Op je boerderij kun je voor verschillende dieren zorgen en eieren, wol en andere producten verzamelen. Je kunt ook jonge dieren in de meest uiteenlopende kleuren grootbrengen. Daarnaast kan je het eiland gaan verkennen om magische insecten te vinden die zeldzame ingrediënten voor drankjes achterlaten. Maar niet alle wezens zijn even vriendelijk: pas op voor de wirwar aan spullen, want deze gemene geesten zullen je proberen te dwarsbomen!

Betreed de wereld van Fae Farm en creëer je eigen knusse thuisplek in het betoverende Azoria. Terwijl je bezig bent met het opbouwen van je eigen huis, kun je bijzondere personages ontmoeten, diepe relaties opbouwen en nieuwe manieren ontdekken waarop je magie kunt gebruiken. Pas je personage aan, leer spullen te vervaardigen, koken, drankjes brouwen en ontdek nog veel meer. Verbouw groenten op het land en bouw je eigen huis. Doordat je de beschikking hebt over magie, zul je een huis ontwikkelen dat je wildste verwachtingen overtreft.

Wat vinden wij van Fae Farm?

Wat een prachtige en vriendelijke game is dit! Heerlijk kleurrijk en magisch. De leeftijd ligt op 7 jaar doordat er geweld in voor zou komen. Ik ben dit nog niet tegengekomen. Maar het zal niet voor niets benoemd worden. De game is niet in het Nederlands te spelen, en er wordt vrij veel in gesproken dus mijn oudste dochter van 9 kan dit niet geheel zelfstandig spelen. Fae Farm speelt vanaf het begin redelijk makkelijk, ook zonder te lezen. Maar je leert de zeer uitgebreide wereld kennen aan de hand van missies, die je moet kunnen lezen.

De mogelijkheden zijn echt groots. Je begint met een karakter maken, je stad een naam te geven en langzaam aan te ontdekken. Je kan met bewoners praten, moet je huisje zoeken, krijgt meteen missies en overal vind ik geheimen verstopt. Spelenderwijs maak je kennis met de wereld en de mogelijkheden. En wow ik ben even mindblown in het begin hoor. Je heb de omgeving, een tas, tools, recepten, voorraad, eten, interieur en meer. Ondanks de vele mogelijkheden van Fae Farm rol ik wel makkelijk in de game. Ik volg gewoon de missies die de burgemeester mij geeft.

fae farm nintendo switch

Heerlijk voor de donkere dagen

Tijdens het schrijven van deze game review ben ik nog niet eens over de helft van Fae Farm. We zitten in de hete nazomer dagen en als ik soms de hitte ontvlucht kruip ik even op de bank met de Switch. Maar door de warmte heb ik niet zoveel aandacht om uren in een wereld te duiken. Elke keer doe ik kort een missie in Fae Farm. Maar straks met de donkere dagen is dit een heerlijke game om in te duiken!

Er valt zoveel te ontdekken, er is zoveel diversiteit en verschillende soorten uitdagingen: dit wil je deze herfst en winter. Als je houdt van dit soort games dan is het zeker een goede cadeautip ook tijdens de feestdagen. Fae Farm is magisch, rijk, uitgebreid en lekker divers. Ik ga snel weer verder want de volgende missie wacht op me en ik kan niet wachten om mijn huis en omgeving gezellig te maken!

Bestel de game bij Bol

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.