Skip to Content

Pikmin 4, een vers avontuur van deze toffe Switch game

Yes, Pikmin 4 voor de Nintendo Switch is uit! Deze vrolijke, strategische game gaat door op waar we vorige keer gecrasht zijn. Ons ruimteschip is bijna weer goed genoeg voor een terugreis, maar nog niet helemaal. In deze game moet je puzzelen, samenwerken en goed nadenken over de stappen die je zet. Ik word altijd vrolijk van deze wezentjes en heb zin in een nieuw deel.

Pikmin 4 game switch

Wat is het verhaal van Pikmin 4?

In juli 2023 komen nieuwe avonturen tot bloei in Pikmin 4 voor de Nintendo Switch. Wanneer een groep ruimtereizigers komt vast te zitten op een verre planeet, moet jij als nieuwste rekruut van het reddingsteam ze proberen te redden. Door de noodsignalen van de schipbreukelingen te volgen, dring je steeds verder door in een wonderlijke wereld vol vreemde wezens. Gelukkig leven er naast de vele vijanden ook vriendelijke wezens in deze wereld.

Werk samen met de Pikmin! Deze vlijtige hulpjes zijn misschien klein van stuk, maar samen staan ze sterk. Met hulp van de Pikmin ga je in uitgestrekte gebieden op schattenjacht. Versla wilde beesten, kraak puzzels en red de gestrande reizigers. Elke kleur is weer goed in iets anders en er is zelfs een nieuwe vriend om je te helpen.

Pikmin 4 Trailer

Wat kunnen de Pikmin?

De kleurige wezentjes in Pikmin 4 kunnen veel! Je kunt Pikmin kweken, verzamelen en commanderen om kleine en grote taken te voltooien. Pikmin zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren. De rode zijn bijvoorbeeld bestand tegen vuur en hebben krachtige aanvallen. Terwijl de nieuwe ijs-Pikmin van alles kunnen bevriezen, zoals vijanden en waterpartijen. En dan zijn er de vreemde nieuwe gloei-Pikmin die in het donker leven en vijanden kunnen verblinden.

Tijdens je avontuur krijg je gezelschap van de schattige reddingshond Otsjin. Deze trouwe makker kan obstakels slopen, zware objecten verplaatsen en jou samen met een hele groep Pikmin op zijn rug dragen. Otsjin kan ook leren springen, zwemmen, vijanden bestormen, en meer. In de grotten, die overal op de planeet te vinden zijn, staan je puzzels, vreemde wezens en sterke bazen te wachten. In deze donkere diepten verloopt de tijd anders, dus verken zulke plekken op jouw eigen tempo in Pikmin 4.

Pikmin 4

Uitdaging en duels

Ben jij een doorgewinterde planetenverkenner die op zoek is naar een uitdaging in Pikmin 4? Ga dan op nachtexpedities vol gevaren en agressievere wezens! Het is jouw taak om gebouwen te verdedigen die gloeinectar bevatten. Deze waardevolle substantie is erg geliefd bij vijandige wezens.

Ben jij enorm georganiseerd en heb jij efficiëntie hoog in het vaandel staan? Stel dan die vaardigheden op de proef in Dandori-duels. Doe dit in je eentje of tegen een andere speler op hetzelfde spelsysteem. Tijdens deze gevechten moeten spelers binnen de tijd meer objecten verzamelen dan de tegenstander om te winnen en de schipbreukelingen te redden.

In de Nintendo eShop is een gratis demo van Pikmin 4 verkrijgbaar, zodat spelers dit even boeiende als bloeiende avontuur alvast kunnen proberen. Alle gemaakte vorderingen kun je later overzetten naar de volledige game. Nog nooit Pikmin gespeeld? Dan is dit een ideaal instappunt voor iedereen die wil ontdekken wat er zo leuk is aan Pikmin!

game switch

Wat vinden wij van Pikmin 4

Pikmin 4 is echt weer een heel ander soort spel op de Switch. Meestal spelen we Mario, Kirby of Sports. Pikmin doet mij denken aan de Lemmings. Een geliefd spel op de computer waarbij je moest zorgen dat een grote groep wezentjes van punt a naar de finish kwamen. Onderweg was er allemaal gevaar en er mochten er niet teveel sneuvelen. Bepaalde poppetjes kon je een taak geven en het doel was om samen te werken. Dat is ook zo in deze game. Het is strategisch, puzzelen en samenwerken is belangrijk.

De minimale leeftijd is 7 jaar en mijn beide dochters, 4 en 9, starten de game met veel enthousiasme. Je kan leuk samenspelen en de reddingshond Otsjin kan rekenen op veel liefde vanuit mijn dochters. Zoals gezegd is het strategisch en dat vraagt een andere spelaanpak. De game is echt prachtig gemaakt, en speelt lekker. Maar je moet nadenken en er zit een groot deel verhaal in. Soms hebben ze daar zin in, en soms niet. Dan hebben ze gewoon de grootste lol om op de reddingshond rond te rennen in Pikmin 4.

Wij als volwassenen vinden de game weer erg tof en echt mooi gemaakt. Leuk om soms echt even te moeten nadenken over een plan van aanpak. Ik hou daarvan en daarom is deze game echt wel mijn game in huis. De graphics zijn mooi, het verhaal is leuk en de uitdaging is divers en groot. Je krijgt veel spel* en dat is tof. Ik ben nog lang niet klaar en ga deze zomer lekker in de wereld van Pikmin 4 duiken en uitspelen!

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.