Skip to Content

Pick a pen tuinen – een vernieuwende roll and write van 999Games

De zomervakantie is bij ons de tijd bij uitstek om nieuwe spelletjes te ontdekken. Wij gaan elk jaar met de familie op vakantie en nemen dan een aantal spellen mee. Die spellen moeten snel te spelen zijn én makkelijk te leren. De laatste jaren zijn wij fan van de zogenaamde roll and write games, de spelletjes met de scoreblokken, waar ieder zijn eigen stand bijhoudt. Nét voordat wij op vakantie gingen viel er een nieuw spel van 999Games op de deurmat: Pick a pen tuinen. Precies op tijd om nog mee te gaan in de vakantiekoffer!

nieuwe roll and write 'Pick a pen tuinen' van 999 games. Ook beschikbaar als Riffen en Crypten. Een spel vanaf 8 jaar snel te leren!

Pick a pen tuinen: een nieuw spelprincipe

Sinds een aantal jaar spelen wij hier in huis veel roll and write games. Wij zijn enthousiast over dit type spelletje, omdat iedereen actief mee doet en de spelletjes meestal snel te leren zijn. Daarnaast nemen ze niet veel tijd in beslag. Je pakt zo’n spelletje er dus snel even bij!
Toen ik dus hoorde dat 999Games een nieuw spel principe op de markt zou brengen, de zogenaamde ‘Pick A pen serie’, was ik hier al meteen ontzettend nieuwsgierig naar!
Deze serie werkt net wat anders dan de roll and write spelletjes die we al in de kast hebben liggen. Bij de scoreblok worden namelijk vijf potloodjes geleverd. Met deze potloodjes kleur je de vakjes in, maar deze zijn tegelijkertijd ook je dobbelstenen!

nieuwe roll and write 'Pick a pen tuinen' van 999 games. Ook beschikbaar als Riffen en Crypten. Een spel vanaf 8 jaar snel te leren!

Kleur je eigen tuintje

Wat moet je eigenlijk bij ‘Pick a pen tuinen’ doen? Vul tuinen met een enkele kleur of juist met 5 verschillende. Zet er passende bloemen en bomen in, en scoor zo de meeste punten! Kies steeds 1 van de gerolde kleurpotloden en kleur het op de betreffende zijde aangegeven aantal velden op de tuinen in. Afhankelijk van het gekozen scorevel verdien je op verschillende manieren punten. Heb jij aan het einde de meeste punten?

Pick a pen tuinen is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, en kun je met 2 tot 4 spelers spelen. Een potje duurt volgens de verpakking zo’n 30 minuten, maar onze ervaring is dat het vaak ook in 20 minuten wel moet lukken als je het spelletje wat vaker hebt gespeeld.

De inhoud van het spelletje van 999 games met dobbelsteenpotloden

Een Pick a pen picknick

Dit spelletje kwam dus precies op tijd om mee te nemen op vakantie. De eerste dagen van onze vakantie hadden we ontzettend lekker weer. Daarom was dit spelletje ook ideaal om mee naar buiten te nemen bij een picknick bijvoorbeeld. Daar heb ik samen met mijn meiden (9 en bijna 12 jaar) het spelletje voor het eerst gespeeld. Pick a pen tuinen is echt ontzettend makkelijk aan te leren. Binnen 5 minuten heb je de principes uitgelegd en kun je beginnen. Het idee van een picknick om daar het spelletje te spelen was heel leuk, maar het is niet zo heel handig omdat de dobbelstenen (de potloodjes) dus geen stabiele ondergrond hebben. Elke keer als je een potlood oppakt moet je goed opletten dat je niet per ongeluk tegen de andere potloodjes aanstoot en zo dus de scores veranderd.
Maar dat heeft onze lol er zeker niet minder om gemaakt!

picknick met charlie's, spelletje 999 games en popcorn
Een echte Pick a pen picknick!

Een spel voor de hele familie

Deze picknick met Pick a pen tuinen was onze eerste kennismaking met dit spel, maar zeker niet de laatste deze vakantie! We hebben dit spel met ons gezin later nog meerdere malen gespeeld. Maar ik heb dit spel ook nog een aantal malen samen met mijn man gespeeld, dus met enkel 2 volwassenen. Daarnaast hebben we het spel ook gespeeld met oma en met mijn zwager. Verschillende samenstellingen dus, van verschillende leeftijden het spel blijft leuk! Echt iedereen van de familie was enthousiast, ook de mensen die eigenlijk niet zo van dit soort spelletjes houden.

nieuwe roll and write 'Pick a pen tuinen' van 999 games. Ook beschikbaar als Riffen en Crypten. Een spel vanaf 8 jaar snel te leren!

Oplopend in moeilijkheidsgraad

Als je nu denkt dat je dit spelletje op een bepaald moment wel gezien hebt of onder de knie hebt, dan heb je het mis! Het blok waarop de scorevellen zitten, bevat namelijk drie verschillende moeilijkheidsgraden. Je begint dus eenvoudig, maar het spel wordt steeds moeilijker. Daardoor blijft het dus uitdagend.

potloden met dobbelstenen van 999 games
De potloodjes fungeren als dobbelsteen!

Kritische kanttekening bij Pick a pen tuinen

Oké, laat ik eerlijk zijn: wij zijn super enthousiast over Pick a pen tuinen! Het spel is vernieuwend en origineel en echt heel leuk om te doen. Ik ben niet zo’n fan van spellen waarbij je eerst een hele dikke handleiding moet doorlezen, maar met dit spel kan echt iedereen binnen een paar minuten aan de slag. Toch wil ik nog wel een kritische kanttekening plaatsen: een puntenslijper was bij dit spelletje wel handig geweest. Nu hadden wij het meegenomen op vakantie, maar na een tijd is het spelletje dan niet echt meer handig te spelen, omdat we simpelweg op vakantie geen puntenslijper bij ons hadden…
Wat ik dan wel weer echt een positief punt vind, is dat bij dit spel de voor- en achterzijde van de scoreblaadjes bedrukt zijn. Zo kun je dit spel extra vaak spelen met één score blok!

Nog meer speelplezier

Ik heb hierboven al genoemd dat Pick a pen tuinen het eerste spel is van een serie. Toen ik hier op vakantie in de campingwinkel rond liep, zag ik ook de twee andere spullen uit deze serie daar in het schap liggen. Deze spellen zijn Pick a pen crypten en Pick a pen riffen. En die wil ik zeker nog eens uitproberen!

Kijk voor meer informatie over Pick a pen tuinen online bij bol, op de site van 999 games of in de lokale speelgoedwinkel!

nieuwe roll and write 'Pick a pen tuinen' van 999 games. Ook beschikbaar als Riffen en Crypten. Een spel vanaf 8 jaar snel te leren!

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.