Skip to Content

My City Roll & Write – een uitdagend dobbelspel van 999 games

My City Roll & Write is een dobbelspel van 999 games waarbij je je eigen land kunt opbouwen. Gebaseerd op het populaire nieuwe bordspel My City, een winnaar van speelgoed van het jaar 2022. Wij hebben dat zelf mogen uittesten en waren positief over dit uitdagende legacy spel. Maar het is wel een bordspel met veel materiaal en het duurt even om op te starten. Dus dan is de kleine variant My City Roll & Write natuurlijk ideaal. De naam zegt het al; rollen en schrijven maar! Ook hier beleef je de opkomst van je eigen stad in 12 afwisselende spellen. Geschikt voor 10+!

My City Roll & Write

Kort speloverzicht

Beleef dus de opkomst van jouw eigen stad, dat is in het kort waar het om gaat in dit dobbelspel. Je bouwt door het gooien van dobbelstenen verschillende gebouwen in jouw unieke stad. Dit begint eenvoudig en wordt steeds uitdagender. Bijvoorbeeld doordat je gebouwen bij een bron of kerk moet bouwen. In My City Roll & Write vinden we een scoreblok met 4 hoofdstukken. Deze hoofdstukken bevatten elk 3 spellen, dus in totaal zijn het 12 spellen die je kunt spelen. Je kunt ervoor kiezen om een enkel spel te spelen, een heel hoofdstuk of de volledige campagne. Het spel bestaat uit de volgende hoofdstukken:

 • Hoofdstuk 1: Het nieuwe land
 • Hoofdstuk 2: De kerken
 • Hoofdstuk 3: Uitdagingen
 • Hoofdstuk 4: Bandieten

Spelmateriaal My City Roll & Write

Wat heb je nodig om My City Roll & Write te kunnen spelen:

 • scoreblok met 144 dubbelzijdig bedrukte speelvellen
 • 3 speciale dobbelstenen – 2 blauwe en 1 witte
 • spelregels
 • schrijfgerei

Er zijn voldoende speelvellen om elk spel, hoofdstuk of de volledige campagne meerdere keren te kunnen spelen. Sommige spellen zijn heel geschikt om apart te spelen, zoals spel 3, 6 en 12. Vooraf kun je overleggen hoe je het spel wilt spelen. Het is natuurlijk het leukste om eerst het spel helemaal volledig uit te spelen. Dus dat betekent een aantal avondjes spelplezier, want de 12 spellen duren elk ongeveer 20 minuten. De witte dobbelsteen bepaalt wat voor soort gebouw je moet inkleuren, en de blauwe bepalen de vorm. Een vierkant, hoekvorm, een U – dit kan van alles zijn! En heb je dan nog ruimte daarvoor, dat is natuurlijk de uitdaging!

Hoe gaat My City Roll & Write?

Met My City Roll & Write kun je per spel punten behalen met het bouwen van jouw unieke stad. Je begint eenvoudig met spel 1 Het nieuwe Land. Met de dobbelstenen worden verschillende vormen en typen gebouwen gegooid. Deze kun je dan intekenen op je scoreformulier. Alle spelers tekenen dit gebouw tegelijkertijd op hun speelvel. Het doel is om de gebouwen zo gunstig mogelijk te plaatsen, en zo min mogelijk lege vlakken over te houden. Het laten staan van bomen, die reeds zijn ingekleurd, levert bijvoorbeeld pluspunten op. Het spel is afgelopen als niemand meer nieuwe acties kan doen. Iedere speler telt dan de punten bij elkaar op.

Spel na spel komen er nieuwe spelregels en uitdagingen bij. Zo bouw je aan een gemeenschap met verschillende gebouwen, waterbronnen, kerken en een houtzagerij. Goud en geldbundels komen er ook nog bij. Dat leidt in hoofdstuk 4 tot een goudkoorts en dat trekt natuurlijk ook bandieten aan. Zo wordt de moeilijkheidsgraad en uitdaging steeds verder opgebouwd met My City Roll & Write.

My City Roll & Write

Wat vonden we van het spel?

Het is echt een leuk spel om met het gezin te spelen. Je speelt het dus in principe zelfstandig met je eigen scorevel, maar je wilt natuurlijk winnen door meer punten te verzamelen dan je tegenstanders. Het fijne is dat je een achterstand altijd weer goed kunt maken in een volgend spel. Als je wat meer gelukt hebt!

Je kunt het spel ook alleen spelen, dan zijn er aangepaste regels. Je scores kun je dan vergelijken met de prestatietabel. Scoor je niet zo hoog dan krijg je de dubieuze titel Landloper, scoor je hoog dan mag je jezelf Ereburger noemen! Vanaf 10 jaar is de adviesleeftijd en dit is zeker wel het minimum. Dit vanwege de vele variaties en nieuwe regels in de 12 verschillende spellen. Maar My City Roll & Write is dus wel zeer gevarieerd, en je kunt kiezen hoe lang of moeilijk je het wilt maken.

 • voor 1 – 6 spelers
 • tijdsduur per spel 20 minuten
 • totaal 12 spellen
 • een uitdagend en compact spel
 • tactiek, planning en ruimtelijk inzicht nodig!
 • ook geschikt voor 1 speler, met aangepaste regels

Het is zeer vergelijkbaar met het grote bordspel, maar dus veel compacter. Het bordspel is ook beperkt tot 2 – 4 spelers. Dus ook een pluspunt van My City Roll & Write dat dit voor 1 – 6 spelers is!

Meer informatie vind je hier

My City Roll & Write

Meer van 999 games

Footer4 nieuw
Lianne
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.