Skip to Content

De leukste Nintendo Switch games door de jaren heen: Een gids voor ouders met gamende kinderen

Als ouder ben je ongetwijfeld bekend met de populaire Nintendo Switch-console, die jong en oud in zijn ban heeft. Maar met zoveel games beschikbaar, kan het overweldigend zijn om te beslissen welke geschikt zijn voor je kinderen. In dit artikel deel ik mijn persoonlijke ervaringen met enkele van de leukste Nintendo Switch games door de jaren heen. Bovendien geef ik je tips over hoe je een Nintendo eShop card cadeau kunt geven aan een gameliefhebber en bespreek ik de voordelen en nadelen van gamen, evenals het belang van schermtijdbeheer.

Nintendo Switch games

De leukste Nintendo Switch games

Hier in huis hebben we al aardig wat Nintendo Switch games en ook bij andere bloggers wordt er fanatiek gespeeld in huis op dit device.

 1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild Het epische avontuur van Link in het koninkrijk Hyrule. Een meeslepende open wereld en uitdagende puzzels.
 2. Super Mario Odyssey Ga op een opwindende reis met Mario om prinses Peach te redden. Kleurrijke werelden en creatieve gameplay.
 3. Splatoon 2 Een kleurrijk schietspel waarin je als Inktling strijdt voor territorium. Geschikt voor online multiplayerplezier.
 4. Animal Crossing: New Horizons Creëer je eigen virtuele eilandparadijs, plant bloemen, vang insecten en maak nieuwe vrienden. Uit te breiden met Happy Home paradise!
 5. Mario Kart 8 Deluxe Een razendsnel racespel dat leuk is voor het hele gezin. Ontgrendel personages en racebanen met de vele circuit uitbreidingen steeds weer nieuw!
 6. Peppa Pig: Peppa Pig Wereldavontuur neemt je mee op reis en wat neem jij mee? Verzamel souvenirs en zet ze in je huis. Een erg leuk extraatje. Door het reizen is de game lekker educatief op een speelse manier.
 7. Kirby: Kirby’s Return to Dream Land Deluxe. Een van de hoogtepunten van het spel is de multiplayer-modus, waarin tot vier spelers tegelijk kunnen spelen. Het spel biedt verschillende personages om uit te kiezen, elk met hun eigen unieke vaardigheden en krachten.

Er zijn zoveel Nintendo Switch games dat ik ze onmogelijk allemaal kan noemen!

Nintendo eShop card cadeau geven

Het geven van een Nintendo eShop card aan een gameliefhebber is een geweldig cadeau-idee. Met zo’n kaart kunnen ze hun favoriete games, uitbreidingen of in-game items rechtstreeks vanuit de eShop aanschaffen. Je kunt eShop cards vinden in verschillende waardes, afhankelijk van je budget.
Een perfect cadeau voor een kinderverjaardag, om gezamenlijk te geven of voor die gamende ouder bijvoorbeeld.

Misschien zet je er wel een hint bij om en spel aan te schaffen waar je met het hele gezin mee kunt spelen. Zoals Sports of voor het voetbalgezin dat graag FiFa speelt!

Voordelen van gamen met Nintendo Switch games

Sommige ouders zien er totaal geen voordelen van. Maar toch zijn er wel degelijk voordelen aan het spelen van Nintendo Switch games.

 1. Educatieve voordelen Games kunnen helpen bij het ontwikkelen van probleemoplossende vaardigheden, creativiteit en strategisch denken. Maar denk ook aan doorzettingsvermogen om een bepaald level te halen.
 2. Sociale interactie Veel moderne games ondersteunen online multiplayer, waardoor kinderen met vrienden kunnen spelen en samenwerken. Een huiskamer met 4 kinderen die racen op het circuit van Mario Kart of dansen op Just Dance ziet er oprecht leuk en gezellig uit!
 3. Stressverlichting Gamen kan ontspannend zijn en stress verminderen, vooral na een lange dag op school.
 4. Hand-oog coördinatie Games vereisen vaak snelle reflexen, wat de hand-oog coördinatie kan verbeteren.
 5. Beweging: Met Just Dance, Switch Sports en de Ring kun je ook lekker actief aan de slag met Nintendo Switch games!
Mario Golf Super Rush

Nadelen van gamen

Als ouder weten we ze wel natuurlijk, maar wat zijn nou nadelen van al die toffe Nintendo Switch games?

 1. Schermtijd Overmatig gamen kan leiden tot te veel schermtijd, wat negatieve gevolgen kan hebben voor de gezondheid.
 2. Gewelddadige inhoud Sommige games bevatten gewelddadige of ongepaste inhoud, dus het is belangrijk om de leeftijdsclassificaties te respecteren.
 3. Verslavingsgevaar Net als bij andere activiteiten is het belangrijk om grenzen te stellen om overmatige afhankelijkheid te voorkomen.

Schermtijdbeheer voor kinderen als ze Nintendo Switch games spelen

Er is geen universele schermtijdlimiet voor kinderen, omdat dit afhankelijk is van factoren zoals leeftijd, individuele behoeften en verantwoordelijkheden. Geadviseerd wordt om bij kinderen van 2-5 jaar de schermtijd te beperken tot maximaal 1 uur per dag van hoge kwaliteit. Voor kinderen van 6 jaar en ouder wordt aanbevolen om een gezond evenwicht te vinden tussen schermtijd en andere activiteiten. Hier in huis hebben we de regel dat als er Nintendo Switch games worden gespeeld dat er net zoveel tijd aan buitenspelen/ lezen of creatieve bezigheden worden besteedt. Zo krijg je geen smoesjes bij ja maar het regent of het is te warm in de zomermaanden. Alles met mate en in balans en niet uren achter elkaar zodat je ogen zich steeds moeten aanpassen!

Nintendo Switch games Peg 3 Gigantosaurus Dino Kart

PEG leeftijdsindicaties op spelverpakkingen

PEG staat voor Pan European Game Information en is een classificatiesysteem dat de leeftijdsgeschiktheid en inhoud van videogames beoordeelt. De PEGI-leeftijdsindicaties bevinden zich op de voorkant van de spelverpakkingen en geven aan voor welke leeftijdscategorie de game geschikt is. De classificaties op de Nintendo Switch games variëren van 3 jaar en ouder (PEGI 3) tot 18 jaar en ouder (PEGI 18). Als ouder is het essentieel om deze classificaties te respecteren om ervoor te zorgen dat de games geschikt zijn voor de leeftijd en rijpheid van je kinderen.

Nintendo Switch games welke speel jij?

De Nintendo Switch biedt een scala aan geweldige games die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. Het geven van een Nintendo eShop card als cadeau aan een gameliefhebber is een fantastische manier om hen te laten genieten van hun favoriete spellen. Gamen heeft talloze voordelen, zoals educatieve waarde en sociale interactie, maar het is ook essentieel om de schermtijd te beheren en leeftijdsclassificaties te respecteren. Door samen met je kinderen te spelen en hun gamingactiviteiten te begeleiden, kunnen ouders een positieve en verrijkende game-ervaring creëren voor het hele gezin.

Kijk hier voor al onze game recensies!

footer-7
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.