Een film thuis kijken of in de bios wat kies jij?

Met al die streamingsdiensten is de keuze reuze waar jij een film kijkt. Zo heb ik ondertussen de film Super Mario Bros. al op drie verschillende manieren gekeken. Ja wat kan ik zeggen, ik vind het een geweldige film en na twee keer kijken in het Nederlands, was ik ook wel een keer toe aan kijken in het Engels. Maar wat was nou het leukste of het beste of het fijnste? Een film thuis kijken of in de bios, wat kies jij?

The Super Mario Bros Movie

Super Mario Bros. film kijken in de bioscoop

Een film kijken in de bioscoop heeft voor mij altijd iets magisch. Een groot scherm, waarbij je uitstekend zicht hebt op alle special effects. Het volume, soms iets aan de harde kant, maar dat Dolby Surround heeft wel wat ja. Lekkere stoelen, en op de een of andere manier lukt het mij in de bioscoop altijd om alleen te focussen op het scherm en niet ook nog wat anders te moeten doen. ( iets met ADHD).
De eerste keer dat ik de Super Mario Bros. film zag was dan ook in de bioscoop. Wij zijn van die mensen die na de aftiteling nog even blijven zitten en vaak word je daar voor beloond met extra stukjes. Dat was nu ook het geval! Er kwam nog een super leuk extra stukje van Bowser die het Peaches liedje zingt.

Een film thuis kijken of op andere plekken via streamingsdienst

De tweede keer dat ik de film Super Mario Bros. zag was via Pathé thuis. Tijdens het schoolkamp keken we op de tweede avond deze film met de kinderen. Heel bijzonder om zo’n populaire film aan kinderen te kunnen laten zien die met hun ouders nog niet de mogelijkheid hadden gehad om de film te kijken. Wat genoten ze met zijn allen van de avonturen van Mario en Luigi die in buizen worden gezogen en in mysterieuze werelden terecht komen. We zetten de film steeds een beetje zachter, het was al laat en toen de film afgelopen was heb ik kinderen nog nooit zo snel naar bed zien gaan. Het feit dat we de klok steeds een beetje vooruit hadden gezet waardoor ze dachten dat het al heel laat was ( of vroeg in de ochtend) had daar wel mee te maken haha.

Als je een film aankoopt kun je hem heel lang overal kijken zolang je maar een Chromecast hebt om te streamen. Bij huren is hij vaak maar een korte periode te bekijken. Je kunt een film thuis kijken dus, maar ook op vakantie!

Een film thuis kijken op DVD of Blu-Ray

Ondanks dat ik zo enthousiast vertelde over een film kijken in de bioscoop ligt mijn voorkeur echter toch echt bij een film thuis kijken. We hebben een groot genoeg scherm thuis, we kunnen zelf het volume instellen, en niet geheel onbelangrijk de film kan op pauze wanneer we willen. Echt waar ik ben altijd blij als ik naar Kinepolis ga waar er een pauze zit in de film, maar soms moet je al veel eerder heel nodig plassen. Bij Pathé is er nooit een pauze in de film en dan mis je toch altijd een stuk film.
Door te streamen kun je natuurlijk ook op pauze zetten, maar met een dvd of blu-ray heb je dan ook weer leuke extra’s! Interviews met auteurs, verwijderde stukjes film, bloopers er is altijd wel wat leuks te zien. En bijkomend voordeel! Je kan zelf kiezen welke taal je de film wil kijken en de ondertiteling instellen. Eindelijk kon ik de film in het Engels kijken, en niet om de vertalers of Nederlandse stemmencast van super mario movie af te kraken. Maar in het Engels is het altijd zoveel beter!

Verschil tussen DVD en Blu-ray

DVD (Digital Versatile Disc) en Blu-ray zijn beide optische opslagformaten voor het opslaan van digitale gegevens, zoals films, video’s, muziek en andere content. Ze verschillen echter op verschillende manieren als je de film wil kijken:

  1. Opslagcapaciteit: Blu-ray heeft een veel grotere opslagcapaciteit dan DVD. Een standaard enkelzijdige, enkel-laagse DVD kan ongeveer 4,7 GB aan gegevens bevatten, terwijl een standaard enkelzijdige Blu-ray-schijf tot 25 GB kan bevatten. Er zijn ook Blu-ray-schijven beschikbaar met twee lagen (50 GB) en drie lagen (100 GB), waardoor de opslagcapaciteit nog verder wordt vergroot.
  2. Beeldkwaliteit: Een van de grootste verschillen tussen DVD en Blu-ray is de beeldkwaliteit. Blu-ray biedt een veel hogere resolutie, namelijk Full HD (1920x1080p) of zelfs 4K Ultra HD (3840x2160p), terwijl DVD meestal in standaarddefinitie (SD) komt met een resolutie van 720x480p (NTSC) of 720x576p (PAL). Hierdoor biedt Blu-ray scherpere en gedetailleerdere beelden.
  3. Geluidskwaliteit: Blu-ray biedt ook een superieure geluidskwaliteit in vergelijking met DVD. Blu-ray ondersteunt geavanceerde audiocodecs, zoals Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio, die een ongecomprimeerd of verliesloos audioformaat bieden, waardoor je kunt genieten van hoogwaardig surroundgeluid met meer kanalen en betere geluidsdetails. DVD ondersteunt deze geavanceerde audiocodecs niet en biedt doorgaans alleen gecomprimeerde Dolby Digital- of DTS-audioformaten.
  4. Compatibiliteit: DVD’s kunnen worden afgespeeld op DVD-spelers en computers met een dvd-station, terwijl Blu-ray-schijven alleen kunnen worden afgespeeld op Blu-ray-spelers en -drives. Sommige Blu-ray-spelers kunnen echter ook DVD’s afspelen, omdat ze compatibel zijn met beide formaten.
  5. Prijs: In het verleden waren Blu-ray-schijven en spelers duurder dan DVD’s en DVD-spelers. Hoewel de prijzen in de loop der jaren zijn gedaald, zijn Blu-ray-schijven nog steeds meestal duurder dan DVD’s.

Super Mario Bros. film

De Super Mario Bros Movie is een film die gebaseerd is op het betoverende universum van Nintendo’s Mario-games. Het neemt het publiek mee op een kleurrijke en fantastische reis vol actie en humor, en biedt een gevoel van herkenning.

Wanneer loodgieters Mario en zijn broer Luigi proberen een ondergrondse waterleiding in Brooklyn te repareren, belanden ze via een mysterieuze buis in een magische nieuwe wereld. In deze wereld worden ze onverwacht van elkaar gescheiden, waardoor Mario vastbesloten is om zijn broer Luigi terug te vinden. Gelukkig krijgt hij hulp van Toad, een bewoner van het Paddenstoelenrijk.

Mario’s avontuur neemt een boeiende wending wanneer hij een training krijgt van de vastberaden leider van het Paddenstoelenrijk, Prinses Peach. Hier ontdekt hij zijn eigen verborgen krachten, wat zijn zoektocht nog meer diepgang geeft. Samen gaan ze op een opwindende reis vol gevaren en onverwachte ontmoetingen, waarbij vriendschap en moed essentieel zijn om te zegevieren in deze wonderlijke wereld.

De humor in The Super Mario Bros Movie is absoluut aantrekkelijk voor onze generatie. Hoewel volwassenen de film ook spannend vinden, ervaren we het op een andere manier dan kinderen. De herkenbaarheid en humor zijn voor ons nog sterker aanwezig. Het is geweldig om Mario door de jaren heen te zien en te genieten van de grapjes over retro elementen. Deze referenties spreken vooral volwassenen aan, omdat we ze beter begrijpen en waarderen. Moet jij de film nog kijken?

een film thuis kijken Super Mario Bros movie

Hoe kijk jij het liefst een film?

Sommige bioscoopfilms zijn zo’n succes dat ze heel lang in de bioscoop draaien. Dat is dus nu het geval met de Super Mario Bros. film. Je kunt hem kijken in de bioscoop, je kan de film thuis kijken of eigenlijk overal met DVD, Blu-ray of streamen bij de bekende diensten.

Hoe kijk jij het liefste een film en heb je deze al gezien?

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.