Skip to Content

The Super Mario Bros Movie, een bioscoopfilm voor alle fans

Illumination en Nintendo, twee wereldberoemde namen uit de entertainmentindustrie, bundelen voor het eerst hun krachten. Namelijk voor The Super Mario Bros Movie! Een heuse bioscoopfilm over een van de bekendste loodgieters uit de popcultuur. Maar is de game als film wel iets wat werkt en leuk is? Wij gingen voor MamaScrapelle naar het persevent en hebben de film al mogen bekijken voor jullie!

The Super Mario Bros Movie een filmrecensie van deze iconische loodgieter. De wereldberoemde games zijn namelijk verfilmd!

Synopsis van The Super Mario Bros Movie

De film The Super Mario Bros Movie is gebaseerd op de wereld uit Nintendo’s Mario-games. Hierin wordt het publiek meegenomen naar een uniek, kleurrijk en fantastisch universum voor een uitbundige film vol actie en humor. En een film vol herkenning.

Als ze een ondergrondse waterleiding in Brooklyn willen repareren, komen loodgieters Mario en zijn broer Luigi via een mysterieuze buis in een magische nieuwe wereld terecht. Maar daar worden ze van elkaar gescheiden en dan begint Mario aan een groots avontuur om Luigi te vinden. Met hulp van Toad, een inwoner van het Paddenstoelenrijk. En na een training van de vastberaden leider van het Paddenstoelenrijk Prinses Peach, ontdekt Mario zijn eigen krachten.

The Super Mario Bros Movie een filmrecensie van deze iconische loodgieter. De wereldberoemde games zijn namelijk verfilmd!

Wie doen er allemaal aan mee?

The Super Mario Bros Movie heeft een uitzonderlijke cast van acteurs en comedians. Daarnaast is ook Charles Martinet, die al meer dan dertig jaar de stemmen van Mario en Luigi inspreekt voor de Super Mario-games, in de film te horen. Wij hebben zijn stem (waarschijnlijk) weten te spotten, jij ook?

De film wordt geregisseerd door Aaron Horvath en Michael Jelenic (die ook samenwerkten aan Teen Titans Go! en Teen Titans Go! To the Movies) naar een scenario van Matthew Fogel (Minions: The Rise of Gru, The LEGO Movie 2: The Second Part).

Stemmencast Engels

 • Mario (Chris Pratt; Jurassic World-films, The LEGO Movie-franchise)
 • Luigi (Charlie Day; It’s Always Sunny in Philadelphia)
 • Toad (Keegan-Michael Key; The Lion King)
 • Peach (Anya Taylor-Joy; The Queen’s Gambit*)
 • Bowser (Jack Black Jumanji-films*)
 • Donkey Kong (Seth Rogen Neighbors-franchise)
 • Cranky Kong (Fred Armisen Portlandia, Saturday Night Live)
 • Kamek Kevin (Michael Richardson American Dad!, Family Guy)
 • Spike (Sebastian Maniscalco Green Book)

Super mario bros movie nederlandse stemmen

 • Mario: Florus van Rooijen
 • Luigi: Thijs van Aken
 • Peach: Vajèn van den Bosch
 • En ook: Marcel Jonker, Juliann Ubbergen, Huub Dikstaal en Milan van Weelden.

De film The Super Mario Bros Movie is geschikt vanaf 6 jaar, is best spannend en in het Nederlands en Engels te zien. Het duurt ongeveer 93 minuten.

Is de The Super Mario Bros Movie leuk?

En dan nu de ham- uhm.. championvraag.. Is de The Super Mario Bros Movie leuk? Wij zijn gaan kijken met een volwassene die van kind af aan al de games speelt, en nog. En een kind van 9 die eigenlijk ook van kleins af aan al de games speelt. Kwamen we juichend uit de zaal, of werd het een slippartij op een bananenschil?

Ja.. wij zijn fan van The Super Mario Bros Movie! Een gouden mushroomcup voor deze film. Mijn dochter vond het vooral fantastisch dat het nu een extra lang verhaal is vol herkenbare elementen en geliefde karakters. Ze is negen en vond het soms echt wel heel erg spannend. We spelen momenteel veel Mario Kart en Mario Odyssey is weer van begin af aan opgestart. Dat de geduchte regenboogbaan in de film terugkomt vindt ze fantastisch. En ook het feit dat alle standaard elementen zijn opgenomen ook: Bowser wil trouwen met Peach, iemand wordt ontvoert en Mario en co gaan op reddingsmissie. En dan zijn er ook nog veel spannende scènes met lava en vuur. Ze vond het geweldig, leuk en indrukwekkend. Het was voor haar prima te volgen in het Engels.

The Super Mario Bros Movie een filmrecensie van deze iconische loodgieter. De wereldberoemde games zijn namelijk verfilmd! Mario en Luigi

En voor volwassenen?

Ook voor de doorgewinterde fans en volwassenen is The Super Mario Bros Movie geweldig. We vonden vooral Jack Black de show stelen. Het lijkt wel alsof het karakter van Bowser in de film op hem gemaakt is. Verder wen je vrij snel aan de meer realistische (dan de games) graphics. Wel krijg je het gevoel dat je het wil gaan spelen in plaats van kijken. Het is even wennen soms want we zijn zo geprogrammeerd om op den duur zelf de controle over dit karakter over te nemen. Maar dat hoeft dus niet tijdens de film. Het is sit back and relax.

De humor spreekt onze generatie ook aan. Voor volwassene is The Super Mario Bros Movie zeker ook spannend maar anders dan voor een kind. De herkenbaarheid en humor zijn voor ons meer aanwezig. Ook Mario door de jaren heen is iets wat leuk terugkomt in de film met grapjes over retro elementen. De humor is voor volwassenen ook anders omdat wij meer referenties snappen. En nu komt de spoiler: de stem van de originele Mario dachten wij te herkennen bij de vader van Mario. Wat denk jij?

Al met al is het echt heel knap gedaan hoe ze van deze iconische games een zeer geslaagde film hebben kunnen maken. Het klopt gewoon als een coinblok! Er is echter wel één nadeel… na de film wil je direct gaan gamen!

Peaches Song

De Peaches Song is een hit! Tip, blijf na de aftiteling nog even zitten in de bioscoop…

Hoe lang duurt Mario bros film

De Mario bros film duurt 93 minuten zonder pauze. In sommige bioscopen, zoals Kinepolis, wordt er een pauze aangeboden. Inmiddels is de film ook beschikbaar op dvd, blu-ray en 4kUltra. Ga jij voor thuis film kijken of in de bios?

Hoe vind jij The Super Mario Bros Movie?

Zin om te gamen? Check eens deze Mario games:

Lees ook deze blogs

Footer 6 nieuw

De rechten van de gebruikte foto’s liggen bij Universal pictures

Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.