The Rise of Gru, een Minions prequel film!

De invloed der Minions is groot in mijn huis. Deze vrolijke gele vriendjes zijn zeer geliefd door mijn dochters. En ik moet toegeven dat ik er ook wel van gecharmeerd ben. De eerste film was erg grappig en de muziekkeuze was subliem. De naïeve gele wezentjes zijn charmant, gek op bananen en hebben een aangeboren drang tot volgen. The Rise of Gru is de vijfde film uit deze franchise en we gaan terug naar de roots van hoe Gru een superschurk werd.

The Rise of Gru

The Rise of Gru

’s Werelds grootste animatiefranchise gaat terug naar het begin. We zien hoe de grootste superschurk ter wereld zijn iconische Minions ontmoet en met hen de meest verschrikkelijke crew uit de filmgeschiedenis vormt.

Samen nemen ze het op tegen een team van de meest onverschrokken criminelen in Minions: The Rise of Gru ofwel Hoe Gru superschurk werd. Lang voordat hij een superschurk wordt, is Gru een 12-jarig jongetje in een buitenwijk in 1970 die vanuit zijn kelder plannen smeedt om de wereld te veroveren. Maar dat gaat nog niet zo goed. Als de Minions, onder wie Kevin, Stuart, Bob en Otto (een nieuwe Minion met een beugel die het heel graag goed wil doen), op Gru’s pad komen bundelen de onwaarschijnlijke vrienden hun krachten. Samen bouwen ze hun eerste schurkenhol, ontwerpen ze hun eerste wapens en bereiden ze hun eerste missies voor.

Als de beruchte groep superschurken de Vicious 6 hun leider lozen, gaat Gru, hun grootste fan, solliciteren om lid te worden. De Vicious 6 is helaas niet onder de indruk van de kleine wannabe. Maar ze worden woest als Gru ze te slim af is en dan wordt hij ineens de aartsvijand van het criminele topteam. Als Gru op de vlucht slaat, proberen de Minions kungfu te leren om hem te redden. Gru zelf komt tot de ontdekking dat zelfs slechteriken weleens hulp nodig hebben van vrienden. The Rise of Gru is alweer de tweede Minion film en de vijfde uit deze vrolijk geel gekleurde wereld.

Minion Franchise

The Rise of Gru is de tweede Minion film en de vijfde in de gehele franchise. Daarnaast zijn nog vele leuke shorts uitgekomen. Deze kan je soms online vinden, maar ook op de dvd’s. Het loont in het geval van de Minions, wat mij betreft, om de DVD aan te schaffen, je krijgt er extra shorts bij! Check wel even de versie want uitvoeringen willen nog wel eens verschillen. Welke films zitten er in deze franchise? Ik maak een handig overzichtje voor jullie.

  • Despicable Me / Verschrikkelijke ikke (2010)
  • Despicable Me 2 / Verschrikkelijke ikke 2 (2013)
  • Minions (2015)
  • Despicable Me 3 / Verschrikkelijke ikke 3 (2017)
  • Minions: The Rise of Gru / Hoe Gru superschurk werd (2022)
  • Diverse shorts
minions

Muziek

Wat voor mij als volwassene heel aangenaam is bij de Minion films… De muziek! Heerlijke keuzes maken ze in oude en ook nieuwe muziek. Zo is Happy van Pharell Williams niet meer weg te denken. Ook in The Rise of Gru is de muziek weer erg leuk. Bekende oude nummers worden in een Minionjasje gestoken. We gaan naar de jaren 70 en dat hoor je ook in de muziek. Ik geniet hiervan en mijn dochters ook. Grappig is dat als ze de originele nummers horen bij mij, ze direct de connectie met een Minion film maken. “Oja mama dat is van de Minions!”. Vooruit, ik leer ze later wel van wie het origineel is. Voor nu is het tof dat ze kennismaken met klassiekers van vroegah.

Despicable Me 2. Happy – Pharell Williams

The Rise of Gru: kleurrijk feestje

The Rise of Gru is weer een feest van herkenning. Deze vrolijke wereld blijft leuk voor jong en oud. Toch had ik minder het yes gevoel dan gehoopt. De eerste Minion film vond ik van begin tot einde geniaal. Dit deel is ook echt tof, maar ik had ietwat meer momenten dat mijn aandacht weg ging. Mijn dochters daarentegen hebben van begin tot einde weer genoten. De film gaat op repeat en ze moeten regelmatig heel hard lachen. Dat maakt mij als moeder weer blij, en het is dan ook een kinderfilm natuurlijk.

Er is een nieuwe Minion bij: Otto. Ik dacht dat Bob een beugel had gekregen. Maar nee, mijn dochters wisten mij haarfijn uit te leggen dat dit een nieuwe Minion is en dat ik gewoon moet opletten met kijken. Zij zien overduidelijk de verschillen. Otto is leuk en naar wat ik heb gelezen komt hij ook in Despicable Me 4 terug. Ook zijn ze helemaal fan van de jonge Gru. Het is ook erg leuk om hem als kind te zien. De kungfu scènes zijn ook erg komisch volgens mijn dochters.

Al met al hebben we genoten van The Rise of Gru. Wat een vrolijke en aangenaam muzikale wereld is dit toch. Even lekker genieten en lachen. Is de film afgelopen? Gelukkig hebben we als bonus wat leuke shorts nog op de DVD staan!

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.