Skip to Content

Bouw de mooiste hutten met Crazy Forts! Een trendy speelgoed item

Een hut bouwen in huis, dat blijft toch wel een favoriete binnenactiviteit. Zeker in de herfst en winter is er niks knusser dan zelf een hut maken met kleden. Allerlei spullen en knuffels erin en chillen maar. Goed ook voor het bouwkundig inzicht! Daarom werden wij heel nieuwsgierig naar het Crazy Forts systeem. Maak de mooiste bouwwerken – van een raket tot Mars station. Bedek eventueel met een kleed en dan heb je echt een hele stoere hut. En kruip er dan maar in en door! Lees verder voor meer informatie over dit speelgoed.

Crazy Forts

Originele Crazy Forts

Een hut bouwen onder de tafel, achter de bank of op je bed? Heel leuk natuurlijk, maar dat kan niet dagenlang blijven staan. Op zoek naar leuke hutten-bouw-ideeën kwamen we uit bij de website van Trendy Speelgoed. Net even wat anders en origineler speelgoed dan standaard. En zo ook dus het systeem van Crazy Forts. Afkomstig uit Canada wordt dit bouwsysteem beschreven als sterk, veilig en eenvoudig.

Het Crazy Forts systeem is er in verschillende varianten, waaronder de basisset. Deze bestaat uit 44 plastic stokken en 25 ballen met gaatjes. Je kunt deze op heel veel manieren met elkaar verbinden om zo de mooiste bouwwerken te maken. Daarnaast is er ook de Crazy Forts Flexi Forts set. Deze plastic stokken zijn buigbaar, waardoor je zelfs ronde vormen kunt maken.

stokken en ballen

Zo gingen wij dus aan de slag met deze systemen, die gezamenlijk 88 stokken en 50 ballen bevatten. Daarmee kun je behoorlijke bouwwerken maken! Dus ruimte maken in de kamer is aan te raden.

Een kleine greep uit de mogelijkheden:

 • Raket
 • Marsstation
 • Circustent
 • Iglo
 • Kasteel
 • Vliegtuig.. en nog veel meer!

De ballen hebben genummerde gaten, en in de bijgevoegde werktekeningen staat duidelijk aangegeven hoe je een aantal van de modellen kunt maken.

Hoe is onze ervaring met Crazy Forts?

 • Het leuke van de Crazy Forts is in de eerste plaats dat het geschikt is voor verschillende leeftijden. De adviesleeftijd is 5+. Jonge kinderen gaan aan de slag met simpele bouwwerken en voor grotere kinderen is het leuk om iets moeilijkers te maken. Je hebt in ieder geval snel een groot bouwwerk gemaakt, en dat is wel super tof.
 • Het is wel echt een uitdaging om verschillende vormen te creëren, en is zeker niet zo makkelijk als het lijkt. De ballen hebben veel gaten waardoor je goed moet kijken hoe de vorm uitkomt. Je traint dus echt het ruimtelijk inzicht! Bij de doos zitten voorbeelden en tips om mee aan de slag te gaan.
 • Net zoals bij ‘gewone’ tenten van kleden en knijpers is het niet echt een systeem wat tegen een groot stootje kan. Je moet toch een beetje voorzichtig schuiven en trekken om instorting te voorkomen. Ook kun je er geen zware kleden overheen gooien, want daarvoor zijn de bouwwerken toch niet stevig genoeg. Een licht zeil of laken bijvoorbeeld werkt het beste. 
 • Eigenlijk is het systeem in de basis al zo leuk dat je er niet eens persé iets overheen wilt hangen. Want het is gewoon al heel leuk om de bouwwerken te maken en er doorheen te kruipen. 
 • De Crazy Forts bieden eindeloze mogelijkheden om de fantasie te vergroten. Want je kunt ook iets maken wat nergens op lijkt, maar meer een soort kunstwerk is!
 • De ballen en stokken zijn van sterk plastic materiaal. Tijdens het spelen vooralsnog geen schade of kapotte stokken.
 • Het spel ruimt snel en makkelijk weer op. Dat is ook wel weer fijn met zulke grote (soms kamervullende!) bouwwerken.

Urenlang speelplezier!

Een hut bouwen blijft toch altijd een succes. Kinderen kunnen zich even afsluiten van de wereld om hen heen. En ook knus om er als ouder even bij te kruipen! Leuk en fantasievol speelgoed, dat is het Crazy Forts bouwsysteem. Leuk voor jongens en meisjes, en een hele geschikte activiteit voor het vergroten van bijvoorbeeld het ruimtelijk inzicht en oog-hand coördinatie. Deze vaardigheden zijn erg belangrijk voor kinderen in hun ontwikkeling. Dus aan de slag op een regenachtige zondagmiddag, een studiedag of als er vriendjes komen spelen.

 • Dit is zeker een leuk cadeauidee voor de feestdagen of een verjaardag!
 • Voor meer informatie over het belang van spelen, bekijk de blog!

Specificaties

 • Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4/5 jaar
 • Stokken zijn ongeveer 40 cm lang
 • Afmeting verpakking: circa 43 x 25 x 8 cm groot.
 • Let op: zeilen en doeken zijn niet bijgevoegd. Je kunt zelf een doek kiezen en gebruiken wat je in huis hebt!
Crazy Forts
Footer4 nieuw
Lianne
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.