Nieuwe kozijnen met dubbelglas – een investering voor later

Toen wij bijna 11 jaar geleden ontdekten dat ik zwanger was wisten we dat dat het moment was om te investeren in nieuwe kozijnen met dubbelglas boven. De hele bovenverdieping was een grote stofbende, maar we kregen er iets moois voor terug. Namelijk ramen met dubbelglas, waarvan sommige in kiepstand of helemaal open kunnen en waar we ook nog horren in hebben laten bouwen. Perfect voor een warme zomeravond en mugvrij slapen!

kozijnen met dubbelglas en horren
Photo by Vruyr Martirosyan on Unsplash

Investeren voor later

Dubbelglas is een term die gebruikt wordt om te verwijzen naar ramen die bestaan uit twee glasplaten die met elkaar verbonden zijn door middel van een isolerende laag lucht of gas. Dit type glas wordt ook wel isolatieglas of thermopane genoemd. Dubbelglas biedt verschillende voordelen ten opzichte van enkel glas, waardoor het een populaire keuze is geworden voor woning- en gebouweigenaren.

Energie-efficiëntie is een van de belangrijkste voordelen van dubbelglas. Doordat er een isolerende laag tussen de twee glasplaten zit, wordt warmteverlies in de winter beperkt en blijft de warmte beter binnenshuis. In de zomer werkt dubbelglas als isolator en houdt het de warmte juist buiten. Hierdoor blijft de temperatuur binnenshuis aangenaam en wordt er bespaard op energiekosten. Naast het besparen van energie, is dubbelglas ook beter voor het milieu omdat er minder CO2-uitstoot is.

Prijs van dubbelglas

kozijnen met dubbelglas
Photo by Martine Vogel on Unsplash

De dubbel glas prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen van de ramen, het type glas en het soort raamprofiel dat gebruikt wordt. Over het algemeen is dubbelglas duurder dan enkel glas, maar de investering in dubbelglas zal zichzelf op termijn terugverdienen door de besparing op energiekosten. Het is daarom verstandig om de kosten van het plaatsen van dubbelglas te zien als een investering in de waarde van de woning en het comfortniveau van de bewoners. Zo weet je zeker dat het niet te warm wordt op de babykamer bijvoorbeeld.

Verschillende soorten dubbelglas

11 jaar geleden waren we al lang blij met de nieuwe kozijnen met dubbelglas dat er toen was. Maar de laatste jaren is er heel veel veranderd aan glassoorten. Er zijn steeds meer ontwikkelingen waarbij bedrijven luisteren naar de wensen van mensen. Oude woningen die opgeknapt moeten worden, maar toch in dezelfde stijl moeten blijven als dat ze ooit gebouwd zijn bijvoorbeeld. Energiezuinige woningen worden steeds belangrijker. En na die bizarre winter met enorme energieprijzen investeren we massaal in duurzame woningen.

Er zijn verschillende soorten dubbelglas beschikbaar, waaronder HR-glas (hoogrendementsglas) en triple glas. HR++ glas heeft een extra coating die nog betere isolatie biedt dan standaard dubbelglas. Triple glas bestaat uit drie glasplaten en biedt nog betere isolatie en geluidsisolatie dan dubbelglas.

sparen voor kinderen geld spaarpot

Nieuwe kozijnen met dubbelglas, heb jij ze al?

Nieuwe kozijnen met dubbelglas bieden dus veel voordelen en zijn een verstandige keuze voor wie energie wil besparen. Wil jij de waarde van je pand verhogen en geluidsoverlast beperken? Dan is een duurzame oplossing om te investeren in dubbelglas.

Lees ook dit artikel voor nog meer in en om het huis tips

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.