Skip to Content

Hot Wheels City T-Rex aanval, een speelgoed auto racebaan

Dino’s, auto’s, racen en actie! Meer heb je eigenlijk niet nodig aan een review want dat is precies wat Hot Wheels City T-Rex is. Hot Wheels kent iedereen en zie de foto’s voor de looks. Maar vooruit ik zal wat meer woorden gebruiken om dit toffe stuk speelgoed te reviewen voor jullie. Want soms krijg ik nog wel eens een vreemde blik of opmerking als ik met mijn dochters blij wordt van Hot Wheels van Mattel. “Want dat is toch voor jongens”? No way, iedereen die van actie houdt is gek op dit speelgoed. Dit is 2023 en wij gaan de race tegen de T-rex aan.

Hot Wheels City T-Rex speelgoed van het jaar 2023

Hot Wheels City T-Rex

In de Hot Wheels City T-Rex Chomp-Down speelset kan de dinosaurus worden uitgeschakeld om de dag te redden. De set heeft een quick starter en een lus van 23 cm waar kinderen hun Hot Wheels voertuigen doorheen kunnen jagen om het beest te verslaan. Als de dino is uitgeschakeld, veranderen zijn ogen van boos geel naar kruis om aan te geven dat hij is verslagen. Deze set is los om mee te spelen maar kan ook aangesloten worden op de andere sets. Die extra sets worden apart verkocht.

  • Inhoud: Hot Wheels City speelset T-Rex Chomp Down
  • Inclusief 1x Hot Wheels speelgoedauto
  • Kan worden verbonden met andere sets
  • Vanaf 36 maanden
  • Winnaar vakjury speelgoed van het jaar 2023 categorie voertuigen

De T-Rex Chomp Down is een soort van korte racebaan waarbij een raceauto dwars door een T-rex wordt gelanceerd. Vervolgens maakt het een looping en rijdt dan verder naar de staart van de T-rex. De auto wordt gelanceerd door met de hand op de starthandel te slaan. Als de raceauto met de juiste snelheid wordt gelanceerd dan klapt aan het eind de looping open en valt één deel op de kop van de T-rex, die vervolgens knock-out raakt. Dit is een leuk spannend actiespel om geregeld te spelen; alleen of met anderen om te kijken wie het beste effect voor elkaar krijgt. De effecten en het racen door de T-rex zorgen voor spanning en hilariteit. Het spel vraagt om enige behendigheid bij het in elkaar zetten van de baan en hij het spelen. Of vraag een volwassene om te helpen.

Speelgoed van het jaar 2023

Hot Wheels City T-Rex is door een vakjury als winnaar gekozen in de categorie voertuigen. Deze speelgoedverkiezing heeft enkele belangrijke speerpunten. Punten die voor ons als kopers wat garanties geven. En dat is fijn want je wilt ‘goed speelgoed’ voor je kinderen. Wat houdt ‘goed speelgoed’ precies in?

  • Veilig & getest
  • Origineel & geen namaak
  • Kwalitatief & optimaal speelplezier biedend
  • Duurzaam mogelijk
  • Inclusief

Het is dus veilig, origineel en inclusief. Jongens en meiden mogen spelen met wat ze leuk vinden. Het is echt achterhaald dat auto’s en dino’s alleen voor jongens zijn. Met dat uren speelplezier zit het overigens ook wel goed. Door de redelijk eenvoudige maar o-zo-spannende speelelement willen mijn dochters keer op keer tegen de dino racen!

Benieuwd naar de andere winnaars? Bekijk onze uitgebreide blog over Speelgoed van het jaar 2023, en doe veel leuke ideeën op!

speelgoed van het jaar 2023
Hot Wheels City T-Rex

Wat vinden wij van Hot Wheels City T-Rex?

Saai, te spannend en alleen voor jongens… Nee natuurlijk niet. Hot Wheels City T-Rex is te gek! Het is niks meer en niks minder dan we al hadden verwacht. Het is heerlijk duidelijk wat je kan doen ermee. Het racen, de grote dinokop… het is gewoon tof. De verpakking roart ons al tegemoet. Mijn jongste dochter staat te juichen met de verpakking in haar hand. En mijn oudste dochter laat een nuchtere “wow cool” horen. De kunst is dan om het rustig uit te pakken met een stuiterende 4 jarige naast je.

Het bouwen van Hot Wheels City T-Rex verloopt easy peasy en al snel gaan ze de strijd aan met de T-rex. Het mechanisme van de baan die tegen de kop van de dino klapt kan elke keer op gejuich rekenen. Het bouwwerk is imposant en groter dan verwacht. Maar de baan laat zich snel in- en uit elkaar halen. Zo kan je het toch makkelijk opbergen. Ik wist op voorhand niet dat het aan te sluiten is op de andere dino city items van Hot Wheels, dat biedt weer extra perspectief voor de verlanglijstjes. Want een hele stad opbouwen is wel tof natuurlijk. Je ziet op het speelse filmpje eerder in deze recensie wat er allemaal nog meer is.

Hot Wheels City T-Rex is onwijs tof voor jongens én meisjes en voor jong en oud. Je besteld het hier bij Bol of bezoek een speelgoedwinkel

Wil je ook je stem uitbrengen? Dat kan via deze link!
Nieuwsgierig naar onze andere recensies van Speelgoed van het Jaar 2023 houdt dan deze tag in de gaten!

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.