Skip to Content

Super Mario Bros. Wonder, een uitgebreide en vrolijke Switch game

Zijn jullie klaar voor de volgende evolutie van Mario-fun? De eerste zijwaartsscrollende 2D Super Mario Bros.-game in meer dan 10 jaar is uitgekomen! Super Mario Bros Wonder is de game waar iedereen reikhalzend naar uit keek, wij ook! Ik denk dat wij elke Mario game in de loop der jaren hebben (uit)gespeeld. Gestart met een NES 8-bit, langs andere verschillende Nintendo devices naar nu de Wii uhh Switch alweer! Een flink stuk geschiedenis in 1 regel. Hoog tijd voor het heden en mijn review over deze game. Samen met mijn man en twee dochters zijn we het uitgebreid gaan testen voor jullie.

Super Mario Bros Wonder game switch nintendo

De game Super Mario Bros Wonder

Maak je klaar voor een sprong naar het onverwachte met Super Mario Bros Wonder. Dit is de volgende evolutie van Mario-fun en de eerste zijwaartsscrollende 2D Super Mario Bros.-game in meer dan 10 jaar. Naast het nieuwe Bloemenrijk om te verkennen en een gevarieerde cast van speelbare personages, introduceert Super Mario Bros Wonder ook wonderbloemen. Deze zetten de boel flink op z’n kop en creëren verrassende effecten die je met eigen ogen moet zien om ze te geloven.

In Super Mario Bros Wonder worden Mario en zijn vrienden door de vriendelijke prins Florian uitgenodigd voor een bezoek aan het Bloemenrijk. Dit is een land dat op steenworp afstand van het Paddenstoelenrijk ligt. Maar Bowser, de koning van de Koopa’s, had weer eens andere snode plannen. Nadat hij de mysterieuze wonderbloem aanraakte, versmolt Bowser met het kasteel van prins Florian. Met zijn nieuwe krachten stortte hij het koninkrijk in chaos. Nu is het aan Mario en zijn vrienden om Bowser te stoppen en het Bloemenrijk te redden.

Super Mario Bros Wonder cast personages switch

Specificaties Super Mario Bros Wonder

Hier volgen een aantal van de functies en hoogtepunten die spelers kunnen ervaren tijdens
dit wonderlijke avontuur.

 • Een gevarieerd koninkrijk: Het Bloemenrijk bestaat uit zes werelden die rond de Tulpenkust liggen, dus er zijn in totaal zeven gebieden om te ontdekken. Reis over verschillende eilanden, duik de zee in en baan je een weg door donkere grotten. Elke wereld bevat een rijke hoeveelheid levels en je kunt zelfs gedeeltes vinden waar je vrij kunt rondlopen.
 • Wonderbaarlijke wondereffecten? Verwacht het onverwachte: wonderbloemen gedijen goed op de mysterieuze kracht in deze wereld en geven deze af als ze in bloei staan. Als je in een level een wonderbloem aanraakt, wordt er een wondereffect geactiveerd, waardoor er nogal interessante dingen gebeuren. Buizen kunnen gaan bewegen, het terrein kan kantelen, je perspectief kan veranderen of je zweeft plotseling door de ruimte. Er zijn zelfs wonderen waarbij je personage in een Goomba of een stekelbal transformeert.
 • Charismatische personages: Naast Mario kun je ook spelen als Luigi, Peach, Daisy, blauwe Toad, gele Toad en zelfs Toadette. Ze spelen allemaal hetzelfde, dus kies gerust je favoriet. Yoshi’s en Nabbit lopen geen schade op van vijanden, dus zij zijn een uitstekende keuze als je liever een makkelijkere ervaring wilt.

Er is meer!

 • Talloze power-ups: In Super Mario Bros. Wonder debuteren er een aantal nieuwe power-ups, zoals de olifantenappel, waarmee Mario en sommige van zijn vrienden een olifantenvorm aannemen. Gooi je gewicht – en je neus – in de strijd terwijl je met je slurf vijanden te lijf gaat, blokken sloopt en over grote gaten sprint. In de bubbelvorm kun je zwevende bubbels blazen waarmee je vijanden van een afstandje kunt vangen. In de boorvorm kun je stekelige of hardhoofdige vijanden heel eenvoudig uitschakelen. En uiteraard kun je er ook mee in de grond graven.
 • Laat je niet kennen door vijanden: Je zult diverse nieuwe vijanden tegenkomen op je tocht door het Bloemenrijk. Hoppycats imiteren jou en springen wanneer jij dat doet. Melon Piranha Plants spuwen zaadjes uit hun bek. Condarts vliegen razendsnel op je af en vallen aan met hun spitse snavels. Maw-Maws verorberen alles wat in hun buurt komt. Er zijn een hoop nieuwe vijanden om te ontdekken.

Badges

Badges gooien de boel flink op z’n kop in Super Mario Bros Wonder. Tijdens je avontuur verdien je allerlei verschillende badges met elk een eigen speciale vaardigheid. In lokale multiplayer gebruikt de hele groep dezelfde badge. Dit zijn enkele van de beschikbare opties:

 • Verbeter je klautervaardigheden met de muurklimsprongbadge.
 • Geef jezelf een boost onder water met de dolfijnslagbadge.
 • Maak je klaar om hoog te springen met de oplaadsprongbadge.
 • Schiet midden in de lucht ranken en blijf aan muren plakken met de slingerschotbadge.
 • Om jezelf een extra uitdaging te geven kun je onzichtbaar worden voor vijanden (en jezelf) met de onzichtbaarheidsbadge.

Online en multiplayer opties

 • Meer fun met lokale multiplayer: Tot vier spelers kunnen lokaal samen spelen op hetzelfde Nintendo Switch-systeem. Als een speler in de lokale coöpstand wordt verslagen, zweeft het personage rond als ghost. Als een andere speler deze ghost op tijd weet te bereiken, komt diegene weer in actie en verliest de groep geen leven. Als iemand als Yoshi speelt, kunnen anderen op de rug springen en zo door het level navigeren.
 • Onlinemogelijkheden: Als je online** speelt, heb je de mogelijkheid om een kamer te maken om met vrienden samen te komen. In een gedeelde kamer kun je zien welke levels je vrienden aan het spelen zijn, kun je samen hetzelfde level spelen en kun je zelfs de meeste levels in een raceparcours veranderen.
 • Zelfs als je in je eentje speelt, kun je andere spelers van over de hele wereld in levels en op de wereldkaart zien als je online verbinding maakt. Zij verschijnen dan in real-time als ghosts. Ook dan kun je weer tot leven komen als je als ghost een andere speler aanraakt.
 • Bovendien kun je andere onlinespelers helpen door zelf een bord te plaatsen, zodat zij ook weer tot leven kunnen komen als ze een ghost zijn. De game laat zelfs zien hoeveel mensen jouw bord hebben gebruikt.
Super Mario Bros Wonder switch game nintendo

Speciale OLED-model Mario Edition & Switch-gamevouchers

Op 6 oktober wordt de Nintendo Switch – OLED-model Mario Edition (rood) uitgebracht. Let op de game Super Mario Bros Wonder is niet inbegrepen. Het spelsysteem, de twee Joy-Con-controllers en de Nintendo Switch-houder hebben de iconische rode Mario-kleur. Op de achterkant van de houder vind je een silhouet van een springende Mario. Als je goed kijkt, vind je zelfs wat verborgen munten.

Leden van Nintendo Switch Online kunnen Nintendo Switch-gamevouchers kopen. Een set bestaat uit twee gamevouchers en deze kun je inwisselen voor twee downloadversies van games uit de catalogus, inclusief titels als Super Mario Bros. Wonder. Ga naar de website over Nintendo Switch-gamevouchers voor meer informatie over Nintendo Switch-gamevouchers en om de lijst met beschikbare games te bekijken.

Super Mario Bros Wonder, de nieuwe evolutie van zijwaartsscrollende Mario-avonturen in 2D, bevat nieuwe gameplay, nieuwe power-ups en spectaculaire wondereffecten, en wordt op 20 oktober uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Super Mario Bros Wonder

Onze ervaring Super Mario Bros Wonder

Dochter 4 jaar: ik vind het heel leuk dat je kan kiezen welk level je speelt. En dat je zelf een poppetje kan uitkiezen. Het is heel leuk en soms spannend.

Dochter 9 jaar: leuk dat we olifanten kunnen worden. Leuk om water uit de slurf te kunnen spuiten. Soms is het echt spannend maar gelukkig kan je samenspelen.

Chris 45 jaar: ik word blij van de zingende bloemen bij het wonderzaadje. Dat moet je zien om te snappen. Er zitten hele leuke unieke elementen in deze game zoals bijvoorbeeld dat dus. Dat maakt deze game echt weer anders en uniek. Die wonderzaadjes maken deze Mario game echt wel leuk gek.

Kort en krachtig? Super Mario Bros Wonder is echt wel weer heel tof! Wij hebben Mario Odyssey met heel veel plezier gespeeld. Dat is echt onze topgame van afgelopen periode. We hebben die game helemaal uitgespeeld dus het was echt tijd voor een nieuwe. Ik had zowel zin in de ouderwetse feeling van een zijwaartsscrollende 2D-game, als ook milde twijfel doordat ik het 3D element van Odyssey zo tof vind.

Super Mario Bros Wonder is een vrolijke game. Het is kleurrijk en dit keer is niet Peach degene die gered moet worden. Heel erg passend anno 2023. Prins Florian wordt door de altijd snode Bowser aangevallen en als een team gaan onze gamehelden de strijd aan. In het begin krijg je voldoende training en uitleg zodat je de nieuwe elementen uit deze game onder de knie krijgt. Verder is het gewoon weer Mario en kan je direct lekker aan de slag.

Super Mario Bros Wonder

Uren speelplezier

Ook ik vind de toevoeging van de wonderzaadjes echt heel tof. De wereld veranderd en opeens is er van alles mogelijk. Een leuke extra feature is de gameplay met meerdere mensen. Één is de koning en het beeld beweegt mee met deze persoon. Gaat de koning dood? Dan wordt de kroon doorgegeven. Zo is er altijd wel iemand die de leiding neemt in multiplayer modus. Wij spelen als gezin deze game en dat is echt heel erg leuk. We helpen elkaar net zo hard als dat we soms ruziemaken maar dat hoort erbij. Zoals het een goede Mario game betaamd ga je nooit echt dood en verzamel je genoeg munten waarmee je in de winkel iets extra’s kan kopen.

Super Mario Bros Wonder is leuk voor jong en oud. Het is zowel toegankelijk als uitdagend. Het is herkenbaar en ook nieuw. Opvallend is de Nederlandse taal, zowel gesproken als geschreven is deze game Nederlands. De levels zijn een mix van de bekende Mario levels maar er zitten ook ander soort levels bij. Zo heb je badge trainingen, een badge kan je per level inzetten als extra iets. Zo begin je bijvoorbeeld groot, of kan je zwemmen als een dolfijn. Maar gister hebben we ook een leuke puzzelgame gedaan. We moesten 5 verstopte sterren zoeken en dat was weer een toffe andere uitdaging

Leuk is ook voor jongere spelers, of die niet graag afgaan, dat Yoshi’s en Nabbit geen schade oplopen door vijanden. En bij Yoshi kan je meerijden op z’n rug, ook erg leuk in samenspel.

Game on!

Super Mario Bros Wonder hebben we nog lang niet uitgespeeld. We hebben deze game als familie gespeeld, en in de avond speel ik het met mijn man op een apart account. Mijn dochters zijn nogal big spenders met de Mario munten en wij zetten deze graag gericht in. De game is prachtig gemaakt, ik vind het vriendelijk en er is nog heel veel te spelen. We hebben al uren er op zitten en nog vele uren te gaan!

Wat ons betreft is Super Mario Bros Wonder een aanrader en een cadeautip voor komende feestdagen!

Bestel de game onder andere hier bij Bol

De afbeeldingen zijn eigendom van Nintendo en de officiële gametitel is: Super Mario Bros. Wonder

Andere Mario Switch games:

bowser switch game nintendo
Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.