Skip to Content

New Super Mario Bros. U Deluxe, een Nintendo Switch spel

New Super Mario Bros. U Deluxe voor op de Nintendo Switch. Peach en co hebben weer eens onze hulp nodig. Bowser heeft samen met zijn helpers haar kasteel overgenomen. En ook nog eens Mario en z’n vrienden naar de verste uithoeken van het Paddenstoelenrijk geslingerd. Vecht je weg terug en versla Bowser.

New Super Mario Bros. U Deluxe

New Super Mario Bros. U Deluxe

Misschien laat dit spel al ergens een belletje rinkelen. Dat kan heel goed, het is geen nieuw spel. New Super Mario Bros. U Deluxe kon je al spelen op de Wii en Wii-U maar nu ook op de Nintendo Switch! De game is opgepoetst en aangevuld met leuke extra’s. Zo krijg je bijvoorbeeld de Luigi modus/game er gratis bij. Dit is Luigi’s eerste hoofdrol in een platformavontuur. In dit avontuur is Luigi de ster van de show. De levels zijn lastiger en je hebt slechts 100 seconden op de klok, dus je zult met zevenmijlslaarzen moeten rennen om de vlag binnen de tijd te bereiken!

New Super Mario Bros. U Deluxe staat bekend om de samenspel modus, voor mij was dit de eerste keer van een platformavontuur samen te spelen op de Wii. Op de Switch versie zijn er nog eens 2 extra karakters toegevoegd. Mario, Luigi en Toad zijn allemaal van de partij en ook Nabbit en Toadette doen een duit in het zakje. Nabbit loopt geen schade op van vijanden. Dat kan erg goed van pas komen. En als Toadette een superkroon gebruikt, verandert ze in Peachette! Nabbit is dus ideaal voor de jongere spelers en kan niet afgaan. De superkroon van Toadette vind ik geweldig, het liefste (en beste!) speel ik met Peach!

luigi

Samenwerken in New Super Mario Bros

Ren, spring en stamp door 164 zijwaarts scrollende 2D-levels in traditionele Super Mario-stijl met New Super Mario Bros. U Deluxe voor de Nintendo Switch! Tot vier spelers kunnen samenwerken om munten te verzamelen en vijanden te verslaan op weg naar de vlag. Of probeer juist om elkaar in de weg te zitten om zelf zo veel mogelijk munten in de wacht te slepen. Samenwerken is leuk, maar elkaar dwarsbomen ook. Wij proberen altijd een middenweg te vinden. Samen naar de vlag met zoveel mogelijk munten, de 3 grote munten en dan als strijd wie als eerste en hoogste op de vlag kan springen!

Wist je dat het op 10 maart Mar10 dag is?

Naast de beide avonturen (Mario en Luigi) zit New Super Mario Bros. U Deluxe vol andere spelstanden waar spelers van alle niveaus uren zoet mee zullen zijn. Of je nu alleen of samenspeelt. Als kers op de taart kun je zelfs als je eigen Mii spelen!

Extra missies/spelopties sterrenmunten mario bros switch

  • Stel je vaardigheden op de proef in tal van uitdagingen, van makkelijk tot moeilijk. Race zo snel als je kunt naar de finish in de categorie Tijd, probeer alle muntjes te pakken te krijgen in de categorie Munten, of doe je best om zo lang mogelijk in de lucht te blijven door op vijanden te springen in de categorie 1-UPs.
  • In de categorie Speciaal moet je aan zeer specifieke eisen voldoen om verder te komen. Zo moet je bijvoorbeeld een level uitspelen zonder vijanden, munten of kanonskogels aan te raken! Lukt het jou om een gouden medaille voor elke missie te halen?
  • Recordrace: Deze race kun je met tot wel vier spelers spelen. Het doel is om drie automatisch scrollende levels uit te spelen in een zo kort mogelijke tijd. Hoe beter je het doet, des te moeilijker het wordt!
  • Muntengevecht: In deze multiplayerstand kun je tegen vrienden en familie spelen. Verzamel zoveel mogelijk munten. Pas levels aan door munten en sterrenmunten te plaatsen en creëer een zo groot (en leuk) mogelijke muntengraaichaos!
New Super Mario Bros. U Deluxe

Spelen maar met New Super Mario Bros. U Deluxe

Zoals gezegd heb ik dit spel al op de Wii gespeeld. Wat vele uren plezier en ruzie hebben we gehad. Geweldig was het om voor het eerst zo samen te kunnen spelen. Op den duur heb je ook de behendigheid van een balletje worden wat goed kan uitkomen. Dan zweef je mee in het level. Let wel op dat als je een balletje bent en de ander dood gaat, je af bent. Na onze vorige 3D Mario games op de Switch was New Super Mario Bros. U Deluxe toch weer even wennen. Het 2D spelen is wel lekker rustgevend maar de controls zijn zo totaal anders dan de nieuwere Switch spelen, en voor ons gevoel minder logisch. Het was gewoon even schakelen.

De toevoegingen om New Super Mario Bros. U Deluxe op te poetsen zijn geslaagd! Superfijn die opties van de onverwoestbare spelers bijvoorbeeld en de Peach kroon vind ik tof. Het spel staat weer garant voor vele uren vermaak en zeker met de extra Luigi modus en de extra spelopties is deze game z’n geld dubbel en dwars waard. Wij hebben het weer met plezier gespeeld en ons, uhm Peach, haar kasteel terugveroverd!

Welke game spelen jullie graag?

Kijk hier voor nog meer gave games zoals mario bros nintendo switch:

PEG 3

PEG 7

game
Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.