Skip to Content

Leukste gezelschapsspellen voor op vakantie – een meeneemlijst

Elk jaar gaan wij met de familie op vakantie. We kiezen dan vaak voor een bungalow in Nederland. Naast ons gezin, gaan ook mijn ouders en mijn zus met haar gezin mee. We spelen dan graag spelletjes met zijn allen. Wat zijn de leukste gezelschapsspellen voor op vakantie?

Leukste gezelschapsspellen voor op vakantie

Leukste gezelschapsspellen voor op vakantie: onze favorieten!

Omdat we op vakantie gaan naar een bungalow, hoeven we niet persé kleine reisspelletjes of reisvarianten mee te nemen. Wij nemen dan dus vaak ook gewoon de grote spellen mee. Ben je juist op zoek naar iets wat gemakkelijk in je koffer past, lees dan ook zeker de blog over de leukste reisspellen!
Hieronder een overzicht van onze leukste gezelschapsspellen voor op vakantie: spellen die elke vakantie mee gaan óf die nog op ons verlanglijstje staan.

Leukste gezelschapsspellen voor op vakantie

Triominos

Het spel wat we misschien nog wel het allermeeste spelen op vakantie is Triominos.* Vooral ook omdat de kinderen dit al vanaf een jaar of 6 mee kunnen doen. Tijdens dit spel kun je ondertussen ook lekker even kletsen, voor ons ook heel belangrijk op vakantie. Niet elk spel hoeft even fanatiek gespeeld te worden!
Dit bekende spel behoeft nauwelijks uitleg. Zorg dat je als eerste je stenen kwijt bent, door de driehoekige stenen aan te leggen. En zorg als je niet uit kunt, voor zo min mogelijk minpunten!

Rummikub

Ook Rummikub *gaat elke vakantie mee. Dit spel is in 1983 al verkozen tot het spel van het jaar, en nog steeds is dit spel heel populair! Oorspronkelijk was het een kaartspel, maar het werd veranderd naar een spel met steentjes omdat dat makkelijker was.

Leukste gezelschapsspellen voor op vakantie: 30 Seconds

Een van de leukste gezelschapsspellen voor op vakantie, zeker als je met een familie of vriendengroep gaat is wel 30 Seconds! * Met je team ga je in 30 seconden zoveel mogelijk woorden of begrippen omschrijven zonder het woord te noemen. Dit staat natuurlijk garant voor veel hilariteit.

lees hier de review van 30 seconds junior

Lynx

Bij Lynx * is het de bedoeling om zo snel mogelijk te plaatjes van jouw kaartje op het spelbord te zoeken. Het leuke van dit spel is dat het al te spelen is met kinderen vanaf 6 jaar. Zo heb je een spelletje mee dat leuk is voor kinderen én volwassenen! Lees hier de blog over Lynx

Ticket to Ride

Ticket to Ride * blijft ons favoriete gezelschapsspel, dus mag ook zeker genoemd worden bij de leukste gezelschapsspellen voor op vakantie!
Zeker omdat we dan met meerdere volwassenen zijn. Ticket to Ride kan al gespeeld worden met 2 personen, maar als je het met meer personen speelt, is het nog leuker! Voor meer info, kun je ook de blog lezen over Ticket to Ride.

Lees hier Kelly haar review en hier Ellen haar review

Leukste gezelschapsspellen voor op vakantie: Wie is het

Wie is het is een leuk spelletje om met je kinderen even tussendoor te doen. Ook geschikt voor jongere kinderen. En een spel wat ook heel leuk is om met opa of oma te spelen, want deze klassieker kent iedereen!

Carcassonne

Ook een leuk gezelschapsspel wat wij regelmatig mee nemen op vakantie is Carcassonne *. Voordeel van dit spel is dat het gemakkelijk te leren is. Je verdient punten door zo groot mogelijke kastelen te maken, lange wegen te leggen of in de weilanden te gaan staan. Eenvoudig te spelen en veel plezier!

Lees hier de blog over Carcassonne uitbreidingen hier over de mist

Natuurlijk zijn er nog veel meer spellen te noemen die leuk zijn om mee te nemen op vakantie. Dit zijn in ieder geval de eerste spellen die ons te binnen schieten als we het hebben over de leukste gezelschapsspellen voor op vakantie. Hebben jullie ook nog tips? Welk spel kun je aanraden?

Kijk in onze speelgoed en spel categorie voor nog meer inspiratie

Lees ook deze blogs

Footer1
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.