Familie bordspel – een top 5 met leuke spellen.

Wanneer is een spel een familiespel? Kinderen vanaf een jaar of 10 moeten er plezier aan beleven en dat geldt ook voor de ouders. Een familiespel is een spel dat geschikt is voor spelers van verschillende leeftijden en vaardigheidsniveaus, waardoor het geschikt is voor gezinnen om samen te spelen. Over het algemeen is een familiespel een spel dat gemakkelijk te begrijpen is, een korte speeltijd heeft, de mogelijkheid biedt voor interactie tussen spelers, een element van verrassing en variatie heeft, en geschikt is voor spelers van alle leeftijden. Door deze kenmerken kan een familie bordspel zorgen voor gezinsplezier en het samenbrengen van gezinsleden. Graag stellen we een top 5 voor je op!

De zoektocht naar El Dorado familie bordspellen

Familie bordspel De zoektocht naar El Dorado

Het familie bordspel van 999 games, bestaat uit allemaal grote losse dubbelzijdige tegels (iedere potje kan je het bord anders neerleggen). Ieder speler heeft 2 avonturiers, het is jouw missie om met jouw avonturiers El Dorado de stad van goud te bereiken.

Elke speler heeft een deck van 10 kaarten, daar trek je er 5 van. Met een kapmes kaart mag je een stap zetten door de jungle, een kano laat je een rivier oversteken. Kom je aan in een dorpje, dan kan je de geldkaarten uitgeven aan andere kaarten die je aan je deck kunt toevoegen. Je deck wordt steeds beter en je kan je rakkers steeds snel over het bord bewegen. Ben jij als eerste in de stad van goud, dan ben jij de winnaar.

Cascadia

Als natuurfotograaf trek je door de Rocky Mountains om de mooiste natuur foto´s te maken. Ieder spel kiest in een beurt een landschaps tegel en sluit die aan bij zijn eerder gekozen tegels, ook mag je een dier fiches plaatsen. In familie bordspel Cascadia van White Goblin Games speel je in de natuur!

Een beer in het bos is een leuke foto maar een beer vissend in de rivier op zalmen is een nog leuker plaatje. Je hebt in een foto, de beer en de zalm en dat zijn extra punten aan het eind van het spel.

Ticket to Ride Europe familie bordspellen

Familie bordspel Ticket to Ride Europa

Dit is misschien wel één van de bekendere bordspellen. In Ticket to Ride van Days of Wonder, zijn de spelers treinmaatschappijen. Door verschillende steden met elkaar te verbinden zijn er punten te verdienen. Bones punten krijg je door de geheime opdrachten te vervullen, bv verbindt Amsterdam met Berlijn. Erg leuk om te spelen en ontzettend goed voor de topografie.

Er is ook een junior variant van Ticket to Ride!

Living Forest

Dit familie bordspel van Ludonaute speelt zich af in een sprookjesbos. Door bomen te planten maak je een mooi bos en een fijne plek voor dieren om in te wonen.  Helaas is de vuurgod ook gek op bos. Van je dichte dierkaarten mag je net zo lang kaarten open leggen totdat je stopt. Hoe meer kaarten er open liggen, hoe meer bomen je kan planten maar ook wordt het risico steeds groter dat de vuurgod wakker wordt en er brand ontstaat. Een push your luck spel, die niet heel dodelijk is als het een keer mis gaat.

Small World

In dit familie bordspel van Days of Wonder gaat het er hard aan toe. De dwergen hebben ruzie met de trollen, de elven hebben mot met de zeemeerminnen en de zombies hebben een hekel aan alles dat leeft. Dat wordt knokken. Ieder speler heeft een eigen volk en aan het eind van je beurt krijg je punten voor de verschillende gebieden waar je rakker hebt staan.

Het gaat om gebieden vervoeren. Val je een gebied aan met twee strijders en staat er maar 1 van de tegenstanders, dan win je automatisch dat gebied en moet de tegenstander zich terugtrekken. Small World heeft iets weg van Risk maar dan veel sneller en met veel minder geluk, zonder twijfel het meest vriendelijke oorlogsspel.

Wil je ze eens testen, je bent van harte welkom in de spellencafé’s van het Spellenhuis.

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.