Ticket to Ride mijn eerste reis – een perfect spel

Wij zijn nu al verslaafd aan Ticket to Ride mijn eerste reis van Unboxnow. Het wereldberoemde spel nu ook beschikbaar voor kinderen. In deze editie ben je met 30 minuten klaar en heb je alle hoofdsteden weer even paraat. Dat niet alleen, je hebt een avond plezier gehad. Wij spelen het spel graag na het avondeten!

Ticket to Ride mijn eerste reis

Ik kwam er door een bericht op Instagram achter dat deze editie er ook was en ik vroeg hem gelijk aan om te reviewen. Wij spelen de Ticket to Ride Europe 15th Anniversary editie namelijk geregeld met familie. Maar dat is wel een lange zit en dochterlief houdt het niet altijd vol. Met deze editie ben je echt niet langer dan 30 minuten bezig en dat is mooi voor de spanningsboog van kinderen van 6 – 10 jaar.

In Ticket to Ride mijn eerste reis vind je een spelbord, 4 kleuren treintjes ( met in elke kleur 2 reservetreintjes). Korte routekaarten en natuurlijk de treinkaartjes. Dochterlief viel het gelijk op hoe mooi de treinkaartjes eruit ziet. De illustraties zijn echt tof en haar favoriet is duidelijk de zwarte! Daarnaast vind je de gouden kaart voor de persoon die het spel gewonnen heeft. Leuk bedacht maar bij ons blijft hij maar in de doos liggen want nadat het spel is afgelopen ruimen we het direct op.

Ook de routekaarten zijn bijzonder. De gebouwen die bij de steden horen refereren weer naar de gebouwen van de steden op het bord. Dus zelfs voor kinderen die niet goed kunnen lezen kunnen ze goed meespelen.

Ticket To Ride mijn eerste reis

Makkelijke regels en een snel spel

Doordat de spelregels van Ticket to Ride mijn eerste reis veel simpeler zijn dan de grote menseneditie is het voor kinderen veel sneller te begrijpen en te spelen. Je krijgt per keer 2 routekaarten. Heb je een route af dan krijg je gelijk een nieuwe route. Kun je je 2 routes niet bouwen, dan mag je ze omruilen voor 2 nieuwe routekaarten. Wie als eerste 6 routes heeft gebouwd heeft gewonnen. Geen ingewikkeld gedoe met puntentellingen dus.
De routekaarten zijn een heel stuk korter en ook de te bouwen treinstukken zijn korter. Zo heb je sneller de juiste hoeveelheid kaarten bemachtigd om wat te kunnen bouwen.

Ook in deze kindereditie Ticket To Ride mijn eerste reis, zijn er speciale jokerkaarten te vinden, maar de functie van wagon is niet aanwezig. Ook de tunnels zijn afwezig waardoor het met minder uitdaging perfect te spelen is voor kinderen.

Wie wel extra uitdaging wil kan proberen om helemaal van oost naar west te bouwen. Iets dat wij als element nog niet hebben toegevoegd aan het spel. Maar wat niet is kan nog komen!

Ticket To Ride mijn eerste reis

Ticket To Ride mijn eerste reis Cadeautip

Ticket to Ride mijn eerste reis is een echte aanrader voor een verlanglijstje of als cadeautip. Samen spelen, tactiek, vooruitplannen en natuurlijk een portie geluk. Te spelen met 2 tot 4 spelers vanaf 6 jaar.

Ticket To Ride mijn eerste reis

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.