Warme weer – een blog met tips om de dag door te komen

Het is weer warm en dat merk je ook op je werk. Een aantal bedrijven hebben een heerlijke airco, maar niet iedereen heeft de luxe op zijn werk. En ook thuis kan de warmte blijven hangen. Daarom vier manieren om toch die warme dag door te komen.

Warme weer zwembad
foto van pexels.com door Ron Lach

Drink veel met het warme weer

Het allerbelangrijkste is drinken tijdens deze warme dagen. Doe er een lekker ijsklontje in en je hebt een lekker verkoelend drankje. Ik heb een heerlijke isoleerbeker van Mepal op mijn werk staan die ik vaak vul met heerlijk koel water en ijsblokjes. Door de isoleerlaag blijft mijn water altijd lekker op temperatuur. Echt een aanrader tijdens het warme weer! Een extra tip: doe er wat blaadjes munt en een schijfje citroen in. Ook erg lekker tijdens de hitte! Limoen en komkommer zijn ook lekkere smaakmakers voor je water!

Hang een bevroren flesje voor een ventilator

Heb je geen airco, maar wel een ventilator? Ook daar kan je iets verkoelends van maken! Doe een flesje water in de vriezer. Als het is bevroren, haal je hem eruit en hang je hem voor de ventilator. Ik kan je verzekeren dat de lucht die jouw kant op komt nog koeler is dan normaal! Ik weet zeker dat je dit gaat waarderen en de mensen om je heen ook tijdens het warme weer!

warme weer salade
foto van pexels.com door Roman Odintsov

Eet een lichte maaltijd

Van pittige kruiden en zware maaltijden krijg je het warm. Kies tijdens het warme weer liever voor iets lichts zoals een salade, frisse groente of een soepje. Als je lichaam voedsel verbrand krijg je het automatisch warm. Met lichte dingen hoeft je lijf niet hard te werken en krijg je het minder snel heet. En er zijn een hoop lekkere gerechten te vinden online! Er is zoveel mogelijk met een salade.

Met het warme weer je polsen koel houden

Af en toe je polsen onder de kraan of een koele handdoek in je nek kan er voor zorgen dat je het wat minder warm krijgt. Ook thuis en op vakantie kan dit helpen. Voel je dat je eigenlijk oververhit aan het raken bent? Stop dan je polsen onder de kraan en je voelt vanzelf de hitte in je lijf minder worden. Wil je langer genieten van de koelte? Kies dan voor een natte handdoek! Maak hem lekker nat onder de kraan en doe hem om je nek. Genieten!

Wat doe jij om het warme weer te trotseren?

Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.