Skip to Content

Een kindercamera kopen? Zeker doen

We leven in een digitaal tijdperk. Vaak wordt dat met een nogal negatieve lading uitgesproken. Deels logisch maar deels ook zeker niet. Want dit digitale tijdperk brengt ook goede dingen voort! Zo ook fotografie, nog nooit hebben we als mensen zoveel mooie momenten in beelden kunnen vangen. Fotografie leert je om anders naar dingen te kijken, het verrijkt je perspectief. Een nuttig iets, dus twijfel je of je een kindercamera wilt kopen? Ik zeg zeker doen!

vtech verlanglijstje / een kindercamera kopen

Een kindercamera kopen

Een kindercamera kopen is voor mij eigenlijk geen vraag want mijn antwoord is altijd ja! Zoals gezegd, het verrijkt je perspectief om anders naar de wereld te kijken. Uiteraard zit niet in iedereen een fotograaf van nature. Maar je kan zeker wel wat dingen simpel leren om een aardige tot zelfs goede foto te kunnen maken. Daarbij kijk je anders naar de wereld door een cameralens, dat is al waardevol ongeacht of je een goede fotograaf bent of niet. Je blik wordt aandachtiger, kleuren zijn anders en overal valt wel een beeld te vangen.

Voor een kind is dit heel kostbaar om te leren. Ongeacht wat voor soort foto’s je gaat maken. Ga je voor foodfoto’s? Je kijkt anders naar je eten en naar kleuren en structuren. Meer into natuur? Ook daar leer je te zoeken naar mooie wolken, gekke beestjes of misschien zie je wel iets heel anders om te vangen op beeld. Liever toch gewoon mensen? Probeer die bepaalde emotie maar eens te pakken! Een kindercamera kopen geeft een kind de kans om de wereld op een eigen manier te ontdekken!

Bewerken

Kinderen worden ook bewuster van hedendaagse media als ze deze zelf van begin tot einde maken. Je hebt natuurlijk de beelden vangen, maar er zit ook nog een stuk na. Je kan de foto’s voor jezelf houden maar tegenwoordig is het delen op internet vrij gangbaar. Via social media of een eigen website zelfs. Maar foto’s zien er op diverse beeldschermen anders uit, kleuren variëren en soms zou het beeld nog iets mooier zijn als er een beetje gespeeld wordt met schaduw en licht. We komen dus ook aan bij de stap van het bewerken. Iets wat veel gebeurd, beelden worden mooier gemaakt. Een kindercamera kopen maakt dus ook bewust van het proces wat erna kan komen.

Niet alles is zoals het is wat je ziet en het is wat mij betreft belangrijk dat kinderen dit al jong leren. Door het zelf te doen wordt je meteen bewust. Een kindercamera kopen zorgt dus voor een verrijking van het perspectief van een kind, verruimt een blik, laat het nadenken over wat hij of zij mooi vindt en maakt het meteen mediabewuster. En misschien zit er nog wel een mooie carrière in het verschiet.

vtech verlanglijstje 0 - 12 jaar

Welke kopen?

Een kindercamera kopen is dus een goed idee. Maar welke koop je nou? Ja dat is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd en wensen. Je kan beginnen met een oude camera of een oude mobiele telefoon om eens te oefenen. Bij een camera kan je bijvoorbeeld een koord bevestigen zodat het om de nek hangt. Een beschermend hoesje voor camera of telefoon is natuurlijk ook slim om te doen. Je kan in de winkel wat modellen bekijken of kijk eens online voor een kindercamera.

Heeft je kind de smaak te pakken? Dan is het natuurlijk een mooi cadeau voor op het verlanglijstje tijdens de feestdagen. Of tijdens een verjaardag, misschien wel bij het afzwemmen? Of spaar er voor eventueel met meerdere mensen. Het kan allemaal op diverse manieren zodat het voor ieder budget toegankelijk is. Voor mij was het al geen vraag maar een kindercamera kopen is dus zeker een goed idee.

Instax camera een kindercamera kopen
Ook leuk een retro camera
Footer3
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.