Instax camera, een retro vibe met de luxe van nu

“Shake it like a polaroid picture” deze geniale lyrics komen uit het nummer Hey ya van Outkast. Ik als beelddenker en jaren 80 baby vind dit althans geniaal. Ik kan me voorstellen dat er al (meerdere misschien zelfs) generaties zijn die geen flauw benul hebben wat een polaroid camera en foto is. Aan de andere kant is daar een Instax camera als antwoord op alle digitale activiteiten. Een grote groep mensen zijn fan van deze kleine camera die foto’s on the spot ontwikkelt en die je vervolgens moet schudden… like a polaroid picture!

Instax camera

Instax camera

Jawel de polaroid camera, of anno 2021 Instax camera is terug van weggeweest! Het heeft alleen een andere naam dan waar het (bij mij) om bekend staat. Omdat alles tegenwoordig bijna digitaal is, is er een grote behoefte aan wat meer tastbare dingen. Een Instax camera speelt in op die behoefte. Daarbij heeft het een retro vibe maar wel met de gemakken van nu. Een polaroid was zwaar, onhandig en je moest lang wachten en schudden totdat het plaatje tevoorschijn kwam. Alles is tegenwoordig een stuk nieuwer, sneller, beter en lichter. En geen printer, winkel of online fotoprint service nodig! Je hebt echt alles in eigen hand.

Ik ben sinds afgelopen moederdag een trotse eigenaresse van een Instax camera paarse mini 11. Deze variant is licht, heeft een flitser en zelfs een selfiemodus! Je trekt de camera er handmatig iets verder uit, kijkt in de speciale selfie spiegel en ‘klik’. Aan de bovenkant komt de foto eruit die je vervolgens kan schudden totdat het beeld komt. Het formaat is klein, kleiner dan een regulier polaroid formaat.

Cassette

In de camera doe je de bijgeleverde batterijen en dan is je Instax camera al zo goed om te gaan. Er is niks ingewikkelds nodig om te installeren. Er zit geen software op. Wel heb je cassettes nodig waar de foto’s inzitten die je nog even erin moet klikken. Deze kan je op 1 manier in je camera plaatsen. Voorop zit een grote knop bij de lens die je aanklikt. Dan gaat de Instax aan. Je ziet, in mijn geval, het getal 10 verschijnen achterop. Ik kan dus 10 foto’s maken. Je klikt en klaar. De foto schiet boven omhoog. Raak alleen het witte papier randje aan, wapper en wacht tot de foto tevoorschijn komt.

Het leuke van vroeger en van de Instax camera is meteen weer aanwezig. Het geduld wat je moet hebben! Is de foto gelukt? Hoe ziet het eruit? Niet 100 foto’s schieten, nee je moet wel zuinig zijn en nadenken wat je fotografeert. Althans de cassettes met foto’s zijn prijzig en kostbaar en ik ben hier zuinig op. Als dan daar het resultaat opeens op je foto verschijnt is het zo leuk. Voor mij brengt het herinneringen terug, voor mijn dochters is het een klein stukje magie.

Maak herinneringen

Ik heb in de woonkamer een wandrek hangen en hierop hang ik mijn pareltjes van mijn Instax camera. Het is toch wel tof om zelf foto’s te schieten en direct te kunnen ontwikkelen hoor. De pret die je hebt en de spanning van het wachten. Wat mij betreft is het helemaal goed dat deze retro manier van fotografie weer een opmars maakt. Je gaat ook anders denken over een foto maken en je hebt echt meteen iets tastbaars. Ook leuk als we straks weer meer social mogen gaan doen. Binnen een paar tellen heb je zo een tasbaar bewijs van een leuke herinnering die je bij je kan dragen of weg kan geven!

Ik heb de Instax camera 11 gekregen, dat is de nieuwste versie met flits en selfiemodus. Een mooie pastelkleur paars, en 2 cassettes erbij. Ook heb ik een handig tasje gekregen waar de Instax camera veilig met me mee kan reizen! Onthoudt deze cadeautip voor jezelf of een ander en geniet van deze andere manier van fotografie. Ik heb zelf alleen nog ervaring met de Instax camera 11. Er zijn andere varianten die wel grotere formaat foto’s geven bijvoorbeeld. In deze blog bespreek ik alleen de 11 uit eigen ervaring.

Specificaties Instax camera 11

De Fujifilm Instax Mini 11 is de opvolger van de meest populaire instant camera van de Benelux, de Fujifilm Instax Mini 9. Ondanks zijn compactere design maakt hij nog betere foto’s. Dankzij de automatische scèneherkenning zullen foto’s helderer en contrastrijker uit de camera komen dan ooit te voren. De nieuwe variant is verkrijgbaar in 5 trendy kleuren. Kies hem in het Sky Blue, Blush Pink, Charcoal Gray, Ice White of Lilac Purple. Met één druk op de knop maak je een creatieve foto die een vergelijkbare grootte heeft van een pinpas. Dit model is door de nieuwe automatische scèneherkenning perfect voor op feestjes waar het wat donkerder is, festivals of een dagje weg. Je neemt nu ook selfies met deze camera dankzij de selfie spiegel aan de voorzijde van de camera.

Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm Instax Mini 11

  • Instant camera
  • Gebruik in combinatie met Instax Mini Instant fotopapier
  • Close-up en selfie-modus
  • Ingebouwde flitser voor heldere nachtfoto’s
  • Scherpstelafstand close-up: 30-50cm

Standaard meegeleverd met de Fujifilm Instax

  • Fujifilm Instax Mini 11 instant camera
  • Polsbandje
  • Unieke designs voor de knoppen
  • Twee jaar garantie

Handige linkjes Instax camera

Footer1
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.