Het Schoolfotoboek; een verzamelplek voor de mooiste schoolherinneringen

In Het Schoolfotoboek kun je vanaf de peuterspeelzaal tot en met groep 8 al je klassenfoto’s en individuele foto’s plakken. Ook kun je allemaal grappige en interessante weetjes over je kind bijhouden. Hoe ouder het kind wordt, hoe meer hij of zij zelf in kan vullen. Op die manier wordt het een prachtig herinneringenboek.

Waarom ik Het Schoolfotoboek wilde

In augustus vernam ik dat Esther iets heel handigs in huis had gehaald. Namelijk een boek waarin zij alle schoolfoto’s van haar dochter kwijt kon. Toen ik zag dat Mama Baas, waarvan ik Het Grote Verjaardagenboek in huis heb, óók zoiets had, greep ik meteen mijn kans. Ik loop al jaren achter met foto’s uitzoeken, maar Het Schoolfotoboek is een mooie gelegenheid om wat schoolfoto’s betreft alles meteen goed bij te houden.

het schoolfotoboek

Leuk als cadeautje

December cadeautjesmaand… Naast alle schoencadeautjes, het coronaproof bezoek van Sinterklaas en uiteindelijk ook nog de nodige kleinigheidjes onder de kerstboom, is mijn zoontje ook nog eens jarig tussendoor. Maar dit jaar wordt hij vier jaar, dus lijkt het me logischer dat ik dit voor zijn verjaardag ga geven in plaats van voor Sinterklaas of Kerst. Of natuurlijk op zijn eerste echte officiele schooldag!

het schoolfotoboek

Op de eerste bladzijde staat een stukje tekst gericht aan de jonge lezer. Eindelijk je eerste echte schoolfotoboek: “In dit boek komen al je schoolfoto’s, leukste herinneringen en weetjes over. Voor de eerste jaren moeten mama of papa nog een handje helpen, maar zodra je zelf kunt schrijven, is dit boek alleen voor jou.” Ik denk niet dat ik dit hardop voor ga lezen… Want mijn zoontje is de laatste tijd nogal enthousiast met zelf willen schrijven. Hartstikke goed natuurlijk, zegt deze trotse moeder, maar het formaat van zijn letters is nog ietwat aan de grote kant. Ik denk niet dat het gaat passen om meer dan twee namen op één bladzijde te schrijven, laat staan een hele klas… haha.

Laat je foto ook eens floopsen!

tekening van jezelf

De opbouw van Het Schoolfotoboek

Het begint al bij de peuterspeelzaal. Niet iedereen heeft daar een foto van, maar je zou dan net zo goed een mooi kunstwerkje wat je kind in dat jaar heeft gemaakt bij het kinderdagverblijf. Of misschien heb je wel een leuke foto van toen je kindje daar trakteerde tijdens het afscheid nemen bijvoorbeeld. Er is ook ruimte om herinneringen aan het peuterjaar op te schrijven. Zoals waar het was en hoe de juf/meester of leid(st)er van de groep heette. En natuurlijk wie zijn beste vriendjes waren en hoe groot je kindje toen was.

Er is ook ruimte in Het Schoolfotoboek voor eigen tekeningen. En dingen beschrijven die je kind het liefst doet en een gezinsfoto van dat jaar. Je (kind) kan noteren wat hij/zij goed kan. Maar ook welke superkracht hij/zij graag zou willen en hoe hij/zij zichzelf zou tekenen als beroemdheid. Tja, en voor je het weet is het dan zover. Op weg naar de middelbare school! Ik ben erg benieuwd wat mijn zoontje dan op zal gaan schrijven over wat hij graag anders zou zien als hij de wereld kon veranderen. Maar laten we eerst maar even gaan wennen aan de eerste kleuterklas. Én genieten van dit hele leuke boek!

het schoolfotoboek

Waar bewaar jij de schoolfoto’s van je kind(eren)?

Specificaties ‘Het Schoolfotoboek’:

Auteur: Mama Baas | Uitgever: Lannoo | 9789401469098 | augustus 2020 | 44 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Lees ook deze blogs:

Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

14 reacties

 1. Ik zou heel graag mee willen doen voor onze jongste dochter. Zij is afgelopen woensdag (18 Nov) gestart op de psz.

 2. Ideaal dit fotoboek! De schoolfoto’s van mijn kinderen liggen al jaren keurig te wachten om ingeplakt te worden. Echt zo’n klusje waar ik niet aan toe kom.

 3. Zo’n mooi boek staat al een tijdje op mijn lijstje voor de foto’s van onze jongste, maar het komt er steeds niet van… Heel graag!

 4. Ik zou dit mooie fotoboek graag winnen voor ons eigen gezin. Alle foto’s van kdv en school zitten in een doos, omdat we de juiste oplossing nog niet zijn tegengekomen! Dit boek ziet er tof uit; als het bevalt kunnen we deze ook voor onze andere kids aanschaffen!

 5. Ik doe erg graag mee voor mijn zoon Nicky, erg leuke herinnering voor later.
  Groetjes Anneliese

 6. Wauw wat een mooi boek, deze ga ik als ik niet win zeker aanschaffen voor mijn dochter. Zo leuk voor later. Ik waag graag een poging.

 7. Dit is een ontzettend leuk cadeau voor mijn zus, die steeds maar niet weet wat ze met de schoolfoto’s van haar dochter moet doen… Een ‘gewoon’ album vind ze niks; maar denk dat zij hier wel blij van wordt!

 8. Kijk, dit heeft bij toegevoegde waarde! Dit album kunnen wij goed gebruiken voor de foto’s van onze dochter, zodat wij, en straks ook zij, met plezier terug kunnen kijken op haar kdv/schooljaren.

 9. Dat zou mooi zijn om in juli aan mijn dochtertje destiney te geven die dan van de basisschool af gaat naar de middelbare school. Mooi afscheids cadeautje. Alle foto’s van 8 jaar inplakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.