Het grote verjaardagen boek – een verzamelalbum

Denk jij ook zo vaak: mijn kind wordt zo snel groot! De fijne kindertijd die vliegt echt voorbij en wanneer was precies dat eerste woordje? De eerste fietstocht en zijn/haar eerste liefde? Die grappige uitspraak en wat was zijn/haar favoriete outfit? Soms moeilijk te onthouden tussen al die leuke momenten, drukke dagen en talloze ‘eerste keren’ door. Door het grote verjaardagen boek vergeet je niks meer van die mooie momenten.

Bijpraten met het grote verjaardagen boek

Het idee van het grote verjaardagen boek is, om voortaan de tijd te nemen. Bij elke verjaardag van je kind niet alleen feest te vieren, maar ook even gezellig te praten, over ‘vroegah’. Als je alle antwoorden in dit invulboek schrijft heb je een mooi bewaarboek van de eerste twaalf levensjaren van je kind.

het grote verjaardagen boek

Neeee, ik was twee!

Mijn zoontje wordt bijna drie jaar. En ik ben al heel hard aan het nadenken over de dingen die ik in ga schrijven in het grote verjaardagen boek. Zijn favoriete outfit, heeft hij die eigenlijk wel? Het zindelijkheidsdiploma, geen middagslaapje meer, naar het grote bed: die mijlpalen moeten zeker genoemd worden. In het vakje “bezorgd zijn” komt dat mijn zoontje al een paar maanden gebeten wordt door een kindje bij de opvang, waar hij o.a. een litteken op zijn wang aan over heeft gehouden. Het mooiste memorabele moment is een spontaan “Mama, ik houd van jou”, gewoon tijdens een autoritje.

het grote verjaardagen boek

Voor later

Tijdens het doorbladeren van het grote verjaardagen boek lees ik “Zo maak ik duidelijk dat ik nood heb aan privacy” (oh ja, het boek komt bij Lannoo, een uitgeverij in België, vandaan!) en “Ik ben stiekem verliefd op”. Daar wil ik nog helemaal niet aan denken, hij groeit al zo snel! En vlug sluit ik het boek en ga ik verder met knutselspulletjes zoeken voor de traktatie die mijn zoontje op zijn derde verjaardag gaat uitdelen.

Alleenstaande ouder of samengesteld gezin?

Als alleenstaande ouder moet je het niet erg vinden om overal jullie in plaats van jij te lezen in het grote verjaardagen boek. Ik zal ‘later’, als mijn zoontje zelf kan lezen, misschien wel de vraag van hem krijgen waarom er steeds jullie staat. Ach, ik ben daar inmiddels wel aan gewend. Meteen een gelegenheid om het met hem te hebben over de vele gezinsvormen die er tegenwoordig bestaan. Hoe zullen mensen met samengestelde gezinnen dit eigenlijk in gaan vullen?

Specificaties ‘Het grote verjaardagen boek’:

het grote verjaardagen boek

Auteur: Liesbeth Talboom, Liesbeth Haesevoets | Uitgever: Lannoo | Co-auteur: Mama Baas | 9789401461412 | september 2019 | 48 pagina’s | meer informatie vind je hier

Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.