Van ledikant naar peuterbed: tijd voor nieuw kinderbeddengoed!

Mijn zoontje is in december twee jaar geworden en is toen veranderd van opvang. En daarmee veranderde ook het bed voor zijn middagslaapje. Hij slaapt bij de nieuwe opvang niet meer in een ledikant, maar op een soort stretcher. Fijn dat hij daar op die manier al een beetje leert wennen aan het slapen in zijn “grote” bed. Die staat thuis al een tijdje startklaar voor hem, alleen het kinderbeddengoed mist nog.

Oefenen zonder kinderbeddengoed

Er was genoeg ruimte in zijn slaapkamer om het peuterbed er extra bij te zetten, dus oefent mijn zoontje, voordat ik het ledikant definitief ga weghalen, in de middaguren alvast in het doorgroeibed. In zijn slaapzak met tijdelijk een hoeslaken van mijn eigen bed dubbelgeslagen om het matras. Tussen één en twee jaar kunnen kinderen het beste in een slaapzak slapen: het is lekker warm en veilig in hun bed. Vanaf twee jaar kan je kindje veilig onder een dekbed slapen en daar ga ik gauw naar op zoek. Terwijl mijn zoontje lekker ligt te slapen, kijk ik online naar nieuw kinderbeddengoed.

kinderbeddengoed

Online winkelen

Wat is het toch fijn dat het internet bestaat. Je hoeft niet per sé meer naar allerlei woon- en/of kinderwinkels te gaan om te vinden wat je zoekt. Meubelwinkel Emob is een overzichtelijke webshop die je van achter de laptop op de bank kunt bezoeken. Ondanks dat het magazijn gevestigd is in België, heb ik de producten sneller in huis dan dat ik de tijd heb om naar de plaatselijke meubelboulevard te gaan! Naast een hoop betaalbare, leuke meubels voor kinderen, verkopen ze dus ook kinderbeddengoed voor in het meegroeibed van mijn zoontje.

Welk dekbed en kinderbeddengoed

In het assortiment kinderdekbedden kun je filteren op de afmetingen, het materiaal of op de prijs. Het meegroeibed staat nu op de kleinste stand (80x135cm) en ik besloot te kijken naar de maat. Ik kon uit twee varianten kiezen in 120x150cm: Dekbed Classic of Dekbed Microfibre. De laatste is niet alleen goedkoper, maar ook iets lichter én anti-allergisch. Die werd het. En eenmaal uitgepakt, blijkt het een lekker zacht en licht dekbed te zijn, precies zoals ik had gehoopt.

Tijd voor een kussen?

Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid heeft verschillende hoofdkussens voor de allerkleinsten onderzocht en adviseert een kussen niet te gebruiken onder de 2 jaar. Niet dat je er gelijk wel een moet aanschaffen wanneer het kind 2 jaar is; het is puur voor comfort. Zolang mijn zoontje niet aangeeft dat hij er eentje wil, wacht ik ermee. Maar ik heb er wel alvast eentje bij deze kinderbeddengoed bestelling gedaan. Een speciaal starter kussen is dat. De vulling bestaat uit polyester vezelbolletjes waarvan je er desgewenst wat uit kunt halen als het te dik blijkt te zijn. Bovendien kun je er doorheen ademen en dat vind ik een geruststellende gedachte.

Heet wassen van kinderbeddengoed

Om de set kinderbeddengoed compleet te maken, kies ik een leuk, stoer dekbedovertrek uit in de maat van het dekbed en een hoeslaken in een bijpassende, neutrale kleur om over het matras te doen. Ik had er in eerste instantie niet opgelet op welke temperatuur het gewassen kon worden, omdat ik er eigenlijk vanuit ging dat alle kinderbeddengoed op 60 graden te wassen is. Maar op het etiket van het hoeslaken stond 40 graden en op die van het dekbedovertrek werd zelfs een temperatuur van 30 graden geadviseerd. De kwaliteit voelde echter zo goed aan dat ik de gok durfde te nemen om, na een eerste korte koude was op 15 graden, de tweede keer op 60 graden te wassen. En daar heb ik gelukkig geen spijt van hoeven te hebben.

Nog één nachtje?

Mijn zoontje is net zo blij als ik met het nieuwe kinderbeddengoed. Nu zijn “grote” bed mooi opgemaakt is, kost het me wel weer wat meer moeite om hem ’s avonds in het ledikant te krijgen. “Mas ik in het gwote bed, mama?” vraagt hij, terwijl hij er al enthousiast op gaat liggen. Hij wil zo graag, maar ik vind het best een grote stap. Mag ik er nog één nachtje over slapen?

Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.