Skip to Content

Opgroeiboek Pauline Oud van 1-4 jaar – een boek vol herinneringen

Een opgroeiboek om alle belangrijke momenten in te bewaren. Waarom zou je zo’n boek gaan kopen? Is dat echt nodig? Pauline oud heeft een hele invulboeken reeks met als nieuwste het O’Baby Opgroeiboek van 1-4 jaar. Heel belangrijk aan deze boeken is dat ze genderneutraal zijn. Naast een invulpagina voor mama en papa zijn er twee invulpagina’s voor … (zelf in te vullen door 2e mama, 2e papa etc). Daarnaast heeft Pauline de tekst zoveel als het kan genderneutraal gehouden, dus niet: ‘papa vind’ of ‘mama vindt’, maar: ‘jullie vinden’, ‘mijn ouders vinden’. Op deze manier zijn de boeken invulbaar in elke situatie.

Opgroeiboek

Belangrijkste kastje van het huis.

Er is eigenlijk maar 1 heel belangrijk kastje bij ons thuis. En nee dat is niet het snoep, koek en chips –kastje. Hoewel ook deze zo nu en dan van levensbelang lijkt te zijn…. Maar ik dwaal af. Nee, het is het kastje waar alle fotoalbums in zitten die mijn moeder zo netjes heeft ingeplakt. Vanaf geboorte tot dat  ik uit huis ging zitten alle foto’s erin. Een soort opgroeiboek. Zelfs het verslag van mijn geboorte is erin terug te vinden: “Birgit ziet vandaag nog wat geel”. Ik vind het heerlijk om zo nu en dan hierin te kijken. Zo kom ik tot de conclusie dat ik nogal fan was van schminken; veelal was ik geschminkt als prinses of vlinder.

Opvallend hoeveel je van veel vakanties nog weet, van die kleine dingen die ineens omhoog komen bij het kijken naar de foto’s van toen. En precies dat wil ik ook mijn dochter geven. Het hoeven niet foto’s te zijn van vakanties, ook de foto’s van het dagelijks leven zijn zo leuk om eens terug te zien! Hoe gingen we samen op de fiets? Wat vond zij lekker als ontbijt? Hoe verliep het naar-bed-ritueel?

Opgroeiboek

Zwangerschapsfotoboek

Tot nu toe heb ik mijn best ervoor gedaan. Met mijn zwangerschap heb ik een boek vol geplakt en geschreven hoe het me verging. Braaf ging ik elke maand, ietwat akward, op de foto met mijn buik. We gingen geregeld een weekendje weg wat de achtergrond telkens weer liet wisselen; in een duinpan, in het bos of bij de zee. Het was een van de klusjes die ik deed tijdens mijn verlof; alle vragen netjes invullen. Nu ze geboren is wil ik verder hiermee. Zo’n O’Baby Opgroeiboek van 1-4 jaar is ideaal.

Mijlpalen

Als kraamcadeautje kreeg ik “milestone-kaarten”, die ik elke maand aan mijn dochtertje geef en dit tafereel fotografeer. Net geboren ligt de kaart netjes naast ‘n rustige baby, nu verdwijnt de kaart regelrecht in haar mond. Ook hebben we een mijlpalen boekje; voor elke maand van het eerste jaar schrijf je op wat de mijlpalen van die maand waren. Dan valt pas op hoeveel er eigenlijk gebeurt in een maand voor een baby en het dan moeilijk kiezen is. Daarnaast houd ik nog een boekje bij met gedachtes of leuke dingen die ik met haar meemaak.

O’Baby Opgroeiboek van 1-4 jaar

Dus, voor het eerste jaar zijn wij wel voorzien! Maar erna…. dan wil ik ook bijhouden wat ze doet, hoe ze het doet en hoe dat eruit ziet! Daar is het O’Baby Opgroeiboek van 1-4 jaar” van Pauline Oud ideaal voor! Van 1 tot 4 jaar vul je hier van alles in over je kindje. Het boekje is leuk vormgegeven, helemaal in de stijl die je nu veel ziet; leren labels, zwart-wit tekeningen met hier en daar wat kleur. Het valt op hoe leuk de onderdelen zijn die je invult. Dingen waar je zelf helemaal niet aan denkt! Wie de vriendjes/vriendinnetjes van je kindje zijn bijvoorbeeld, wat ze graag op brood lust, hoe we naar school gaan. Superleuk!

(Kleine) dingen die ik ook graag wil weten over mijn jeugd. Vanaf haar eerste verjaardag ga ik hierin aan de slag. Ik zorg dat hij in het zicht ligt zodat ik er goed aan herinnert wordt het in te vullen. Ik ben benieuwd of dit Opgroeiboek alles over jou van 1-4 jaar, ook bij mijn dochter later in ‘Het belangrijkste kastje van het huis beland”

Specificaties O’Baby Opgroeiboek van 1-4 jaar

Opgroeiboek

Pauline Oud | 9789463334990 | 128 pagina’s | meer informatie op bol

Uit dezelfde lijn als de O’Baby opgroeiboek:

Footer5
Birgit
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.