I Love T-shirts boek om zelf te naaien een naaiboek

Voor MamaScrapelle mocht ik een review maken over het boek ‘I Love T-Shirts’ van Fran Venseveren. In dit boek staat de beschrijving voor het naaien van 15 hippe T-shirts om zelf te naaien van maat 92 tot XXL.

I Love T-shirts het boek

I Love T-shirts boek

De voorkant van het I Love T-shirts boek ziet er al aanlokkend uit, leuke foto’s. Geen “typische” modellen en leuke shirts. Je krijgt er zin van om achter je naaimachine te kruipen. Nu komt dat er met een baby van 9 maanden niet vaak van, maar telkens als ik achter de naaimachine zit vind ik het een partij leuk! Mijn dochter vind het ook interessant om naar mamma te kijken die bezig is op de machine, de geluiden die de machine maakt en natuurlijk het lampje wat aan- en ook weer uit kan! Ik krijg ook zin in een jurkje naaien, maar maak eerst even deze klus af.

Hoe het werkt

In de flappen van het I Love T-shirts boek zitten de raderbladen waarmee je de patronen kan uittekenen. Een duidelijke verklaring van welke maten welke lijn heeft wordt daarbij vermeld. De beschrijvingen vind ik duidelijk en voor zij die wat meer info willen is er een verklarende woordenlijst. In verschillende stappen legt Fran uit hoe je tot het T-shirt komt. De tekeningetjes erbij werken verhelderend.

Moeilijk kiezen

Het uitzoeken van welk T-shirt ik wil naaien is nog het lastigst. Je kan kiezen uit 15 verschillende t-shirts in het I Love T-shirts boek Zo vind ik de “Nodo” leuk; een T-shirt met een strik bij de heup. En ook de “Majica” vind ik tof met een inzetstuk aan de voorkant in een, contrasterende kleur, Ik besluit te beginnen met “Toppi:”, wat eigenlijk geen T-shirt is maar een…je raadt het al…Topje. Nou goed, dat vind ik helemaal toppie.

Aan de slag

Ik heb nog een heel leuk couponnetje van een stofje met casettebandjes die perfect voor dit modelletje uit het I Love T-shirts boek is. Het past allemaal maar nét! Ik besluit het topje voor mijn nichtje Janne te maken. Hopelijk valt de maat goed zodat ze deze in de zomer aankan. Ik knip aan de hand van de raderbladen alle patroondelen uit en lock ze even op de lock machine (mijn favoriete klusje! Echt!) De beschrijving is duidelijk, eigenlijk tot aan de bandjes. Even goed opletten, een gedeelte moet op het topje en een groter gedeelte hangt los en moet enkel gestikt worden. Nog maar eens uithalen… (naaien is net mindfullness) en voíla hij lukt! Ben trots op het eindresultaat en het topje werd, gelukkig, ook enthousiast ontvangen.

To-Sew-List uit het I Love T-shirts boek

En met dit leuke boek ontstaat het idee om ook voor mijn andere nichtjes een shirt te maken. 1 heb ik al uitgeknipt en gelockt, dat wordt de “Majica”. Voor mijn andere nichtje heb ik de “Nodo” op het oog… nu nog wat tijd vrij maken om ze daadwerkelijk te naaien! En dan afwachten wat de kleine dames ervan vinden natuurlijk ? Lees ook deze blog over kinderkleding naaien

Specificaties I Love T-shirts boek

Auteur: Fran Vanseveren | Uitgever: Lannoo | 9789401455961 | maart 2019 | Paperback | 128 pagina’s | meer informatie op bol

Footer5
Birgit
Delen is enorm lief

Birgit

Ik ben Birgit, moeder van een dochter van 6 maanden. Ik kook graag, doe daarom geregeld aan sport en ben graag creatief bezig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.