Zelf kinderkleding maken – een blog met ideeën

Wil jij ook leren om zelf kinderkleding te maken maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan snel verder, want ook ik ben begonnen en geef je graag tips. Wie weet maak jij binnenkort de leukste kleding voor je eigen kind!

naaimachine kinderkleding
foto van pexels.com door FOX

Kijk voor een goede naaimachine

De eerste tip die ik kreeg, toen ik vertelde dat ik wilde naaien, ging over de naaimachine. Er zijn zoveel verschillende soorten te vinden dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Gelukkig heb ik een behulpzame schoonmoeder die precies weet wat je nodig hebt. Kijk daarom naar een merk met niet teveel opties, maar wel met een goede motor. Heb je niet zoveel te besteden? Kijk dan eens op marktplaats.

Mooie stof voor je kinderkleding

Daarnaast heb je ook stof nodig. Maar waar haal je dat? Op de markt heb je altijd wel een kraam met verschillende stoffen. Maar je hebt ook een stoffenwinkel online. Daar kan je ook een heleboel vinden. Ga niet gelijk voor iets dat stretch, want dat is echt moeilijker om te bewerken. Kies daarom voor geweven stoffen. Die zijn makkelijker te naaien. Zorg daarnaast voor dat je goede garen, spelden, knopen, meetlint, naalden en ritsen hebt. Wees dus goed voorbereid als je zelf kinderkleding wil maken

Ga op naaicursus!

Ik ben een tijdje in mijn eentje gaan prutsen, maar overweeg toch om een cursus te volgen. Zelf kinderkleding naaien is echt niet makkelijk. Bij zo’n cursus leer jij je naaimachine goed kennen en helpen ze je bij jouw project. Een vriendin van mij zit op zo’n cursus en maakt nu jurken en truien voor haar dochters. Ikzelf heb nog niet de tijd gevonden, maar ga zeker eens voor een naaicursus kijken!

Begin klein!

Denk nou niet dat je in één keer een mooie jurk voor je dochter kan maken. Probeer eerst een een leuk zakje voor over je boek te maken. Of dat gat in die broek te naaien. Hou het klein en ga dan steeds verder. Daarnaast is doorzettingsvermogen belangrijk. Ik heb al een paar keer gehad dat ik hem naar buiten wilde gooien, maar ben toch doorgegaan. Ooit komt die mooie jurk er!

kinderkleding naald en draad
foto van pexels.com door Pixabay

Kinderkleding maken met patronen

Nog een belangrijke tip. Gebruik een patroon! Je hebt speciaal papier om het over te trekken en dan aan de stof vast te zetten. Gebruik dat! Een patroon geeft je zoveel hou vast en je weet zeker dat alles dan past. Online kan je een hoop gratis patronen vinden, maar ook in tijdschriften staan altijd patronen.

Ben jij klaar om kinderkleding te gaan naaien? Ik ben erg benieuwd wat jouw eerste project wordt!

Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.