Het grote Singer Naaiboek. Meer dan een naslagwerk.

Het grote Singer Naaiboek! Ongelooflijk hoe dingen af en toe samenvallen. Ik geloof dan ook niet echt in toeval. Wat denk je dat er gebeurde toen ik net klaar was met het maken van stoelhoezen? Toen kreeg ik het grote Singer Naaiboek! En als je denkt dat ik hele dagen aan het naaien ben. Dat is niet zo. Het is wel iets dat ik geleerd heb van mijn moeder. Het is dus voor mij dus ook een stukje herinneringen ophalen. Tegelijkertijd kreeg ik zin om lekker aan de slag te gaan met de mogelijkheden die in het grote Singer Naaiboek staan. Nieuwsgierig? Lees dan vooral verder.

Het grote Singer Naaiboek

Mijn superhandige moeder

Mijn moeder is een tovenaar; superhandig. Als kind was ik daar al trots op. Als ik iets wilde hebben van kleding, dan wees ik het aan in een boekje en dan maakte zij het! En ookal naai ik nog zelden, ik heb wel een naaimachine. Ben ook altijd blij dat ik geleerd heb hoe een naaimachine werkt en hoe je kleding maakt. In het grote Singer Naaiboek kwam ik veel termen tegen die ik ken. Recht van draad bijvoorbeeld. Ik hielp mijn moeder met het knippen van de stof door de patronen te volgen. Plus ik moest rijgen. Ik vond het geen leuk karweitje, maar het hoorde er bij. Later leerde ze mij naaien en maakte ik mijn eigen kleding. Met het grote Singer Naaiboek komen al die herinneringen terug en valt ook veel op zijn plaats.

Het grote Singer Naaiboek, een prachtig naslagwerk

Ik leerde de termen, maar begreep eigenlijk niet zo goed wat ermee werd bedoeld. Dat staat allemaal in dit grote Singer Naaiboek. Een prachtig naslagwerk, niet alleen voor wie wil leren naaien. Voor alle leeftijdsgroepen geschikt. Voor volwassenen, maar ook voor tieners en jongeren. En ik kan er nog steeds van genieten merk ik. Wat ik ook altijd nog heb is mijn liefde voor stoffen. Ik ben in staat om stoffen te kopen zonder er iets mee te doen. Dan loop ik op de markt en vind ik het allemaal prachtig. Uiteindelijk heb ik er allemaal geen tijd voor, maar het feit dat ik weet dat ik het kan is ook al fijn. De herinneringen aan het maken van kleding samen met mijn moeder komt weer terug bij het bekijken van dit prachtige Naaiboek van Singer.

En .. ook lekker aan de slag

Maar, dit Naaiboek is niet alleen een naslagwerk. Het grote singer Naaiboek bevat ook instructies voor het maken van verschillende artikelen. Niet alleen kleding, maar ook tassen, kussens en knuffels. En zelfs mijn moeder, die in feite álles al weet, vond het een prachtig boek. Fijn om te hebben én fijn om te krijgen. Ik zou zeggen: aan de slag met het grote Singer Naaiboek! En voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. Een must-have voor iedereen die creatief is.

Specificaties het grote Singer Naaiboek

Uitgever: Lannoo | Auteur: Singer, Fran Vanseveren | 9789401471503 | 432 pagina’s | Meer informatie vind je hier.

Het grote Singer Naaiboek

Kijk hier voor meer projecten om te naaien

Footer5
Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 52 jaar, moeder van een 10-jarige dochter en een 16-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. In mijn werk richt ik mij op een verbetering van de samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.