Skip to Content

Pasen baby – een blog vanaf welke leeftijd paaseieren verstoppen?

Er staan heel veel blogs over Pasen op onze site, maar bijna allemaal hebben ze iets gemeen. Ze zijn nog niet geschikt voor baby’s of dreumessen. Maar misschien wil jij je baby of dreumes ook al een beetje paasgevoel geven? Pasen baby? Ik heb een leuke tip voor jou! Paaseieren verstoppen voor baby’s met Sophie de Giraf!

Vanaf welke leeftijd paaseieren verstoppen? Pasen baby vieren. Met tuimelaars een leuk alternatief voor baby's Paasdagen

Toen ik de mailing kreeg van Kleine Giraf vielen mij direct deze 3 schattige eieren op van Culbutos! Ja dacht ik direct! Super leuk voor de kleine kindjes! Nu kunnen de baby’s paaseieren zoeken en wedden dat ze deze 3 tuimelaars geweldig zullen vinden!

Tuimelaars oftewel paaseieren Pasen baby

Vanaf welke leeftijd paaseieren verstoppen? Pasen baby vieren. Met tuimelaars een leuk alternatief voor baby's Paasdagen

De set bevat 3 tuimelaars. Sophie de giraf, Josephine de muis en Lazarus de kat. Dankzij hun afgeronde, antislip en verzwaarde voet, zal een tuimelaar altijd terugkeren naar een rechtopstaande positie. De kleine gekleurde balletjes zorgen voor nog meer kijk en luister plezier. Als je goed kijk zie je kleine sterren die op het doorzichtige gedeelte staan.

Helaas zijn deze tuimelaars niet meer te koop. Maar ik kom zo met alternatieven voor Pasen met een baby!

Vanaf welke leeftijd paaseieren zoeken

Vanaf welke leeftijd je paaseieren kunt zoeken varieert een beetje wat jij wil? Ga je direct op 1 jarige leeftijd voor chocolade eieren of kies je voor tuimelaars of plastic eieren die je kunt vullen met iets?
Over het algemeen verstop je eieren vanaf een leeftijd van 2 a 3 jaar.

Het zoeken naar paaseieren is een leuke activiteit die vaak geassocieerd wordt met jongere kinderen, meestal tot ongeveer 10 jaar oud. Dit is natuurlijk geen strikte regel en het varieert afhankelijk van familietradities en persoonlijke voorkeuren.
De laatste 2 jaren verstoppen wij de paaseieren heel erg goed voor mijn dochter en koppel ik er zelfs soms een escaperoom aan!

Jongere kinderen vinden het vaak leuk om naar eieren te zoeken, vooral als er kleine traktaties binnenin verborgen zijn. Oudere kinderen kunnen ook plezier beleven aan het zoeken naar paaseieren, vooral als de activiteit wordt aangepast aan hun leeftijdsgroep met bijvoorbeeld een uitdagendere verstoppingsplaats of een spelelement.

Sommige families breiden deze traditie uit tot volwassenen door het organiseren van paaseierenjachten voor alle leeftijden. Het belangrijkste is om de activiteit aan te passen aan de leeftijd en interesses van de deelnemers, zodat iedereen plezier kan beleven aan het paaseieren zoeken.

Wie is er hier nog meer Sophie de Giraf fan? Ga jij paaseieren verstoppen voor je baby? Veel plezier alvast!!

Helaas zijn deze paaseieren van Sophie de Giraf niet meer te koop. Ik heb een paar alternatieven voor je als je Pasen met je baby gaat vieren!

Kijk ook deze blogs:

Kijk ook deze creatieve paasblogs

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.