DIY kinderliedje deel 16 donzen gele kuikentjes – een knutsel lente

Deze knutsel vonden de kinderen erg leuk om te maken al waren ze wel even boos dat ik de schaar in hun ei zette ­čÖé Tot dat ze het zelf weer mochten opplakken toen vonden ze het gelukkig toch wel erg leuk. We zijn al weer aangekomen bij kinderliedje 16 uiteraard voor Pasen! Donzen gele kuikentjes! Een van mijn lievelingsliedjes om te zingen tijdens het voorjaar!

Donzen gele kuikentjes:

Benodigdheden voor het kinderliedje knutsel van Donzen gele kuikentjes:

  • Blauw , geel en wit papier
  • Paasstickers
  • Krijt/kleurpotloden/stiften
  • Schaar en lijm
Paas feestwinkel

Werkwijze Donzen gele kuikentjes:

Afhankelijk van de leeftijd laat je de kinderen de kuikentjes inkleuren. Ik trok deze over van een kleurplaat en je ziet dat het eendenkuikens zijn, maar je kunt natuurlijk ook voor kippenkuikens gaan net wat je leuk vindt.

Op wit papier tekende ik eieren en liet de kinderen hier allemaal stickers opplakken. De oudere kindjes verdeelden de stickers mooi en de kindjes van 1,5 – 2 jaar maakten er een flinke hoop van haha

Daarna tekende ik met zwarte stift een barst in het ei en knipte dit en liet de kindjes alles opplakken. Ze vonden het geweldig om donzen gele kuikentjes te maken!

Tips voor dreumesen. Pak een vel geel papier en geef potlood of krijt en laat ze lekker kleuren. Zoek de stukken uit met zoveel mogelijk gekras en knip daar de kuikens uit. Eventueel heb je er dan maar 2.

Kleine stickers is soms lastig te plakken voor deze kleine handjes. Geef ze liever stukjes papier waar je al wat lijm op hebt gedaan om de eieren te versieren of gebruik grote foamstickers om te laten plakken.

donzen gele kuikentjes kinderliedje pasen

Nog meer kinderliedjes

Naast donzen gele kuikentjes hebben we nog meer kinderliedjes geknutseld:

Vind jij Donzen gele kuikentjes ook zo’n leuk liedje voor Pasen?

Lees ook deze blogs met activiteiten voor Pasen

donzen gele kuikentjes
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.