Skip to Content

Donzen gele kuikentjes – een kinderliedje in de lente

Deze knutsel vonden de kinderen erg leuk om te maken al waren ze wel even boos dat ik de schaar in hun ei zette 🙂 Tot dat ze het zelf weer mochten opplakken toen vonden ze het gelukkig toch wel erg leuk. We zijn al weer aangekomen bij kinderliedje 16 uiteraard voor Pasen! Donzen gele kuikentjes! Een van mijn lievelingsliedjes om te zingen tijdens het voorjaar!

Donzen gele kuikentjes:

Benodigdheden voor het kinderliedje knutsel van Donzen gele kuikentjes:

Paas feestwinkel

Werkwijze kuikentjes knutselen:

Afhankelijk van de leeftijd laat je de kinderen de kuikentjes inkleuren. Ik trok deze over van een kleurplaat en je ziet dat het eendenkuikens zijn, maar je kunt natuurlijk ook voor kippenkuikens gaan net wat je leuk vindt.

Op wit papier tekende ik eieren en liet de kinderen hier allemaal stickers opplakken. De oudere kindjes verdeelden de stickers mooi en de kindjes van 1,5 – 2 jaar maakten er een flinke hoop van haha

Daarna tekende ik met zwarte stift een barst in het ei en knipte dit en liet de kindjes alles opplakken. Ze vonden het geweldig om donzen gele kuikentjes te maken!

Tips voor dreumesen. Pak een vel geel papier en geef potlood of krijt en laat ze lekker kleuren. Zoek de stukken uit met zoveel mogelijk gekras en knip daar de kuikens uit. Eventueel heb je er dan maar 2.

Kleine stickers is soms lastig te plakken voor deze kleine handjes. Geef ze liever stukjes papier waar je al wat lijm op hebt gedaan om de eieren te versieren of gebruik grote foamstickers om te laten plakken.

Of zorg dat je de afval van de sticker zeg maar weggooit zodat ze de stickers er makkelijk af kunnen halen om de eieren van de kuikentjes te knutselen.

Donzen gele kuikentjes tekst

Donzen gele kuikentjes
Komen uit het ei
Zwemmen met de moeder mee
Kwaken o, zo blij

’t Is lente, ’t is lente
Winter is voorbij
’t is lente, ’t is lente
De winter is voorbij

Speciaal voor de Pasen is dit leuke kinderliedje onmisbaar in de kinderliedjesmap! Donzen gele kuikentjes kropen uit een ei is erg leuk.

Nog meer kinderliedjes knutselen

Naast donzen gele kuikentjes hebben we nog meer kinderliedjes geknutseld:

Vind jij Donzen gele kuikentjes ook zo’n leuk liedje voor Pasen?

Lees ook deze blogs met activiteiten voor Pasen

donzen gele kuikentjes
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.