Knutselen voor Pasen

De afgelopen weken zijn wij veel wezen knutselen voor Pasen. Van verven tot kleuren met potloden en stiften en natuurlijk ook nog stempelen en stickeren. Op een gastouderevent kocht ik zelfs krimpie dinkie super leuk spul en de kinderen vonden het maar wat magisch! Nog een paar dagen en dan is het al zo ver! Ben jij al helemaal klaar met kinderversiering in huis?

Knutselen voor Pasen

Ben jij nog op zoek naar tips om te gaan knutselen voor Pasen dan kun je in deze blog genoeg inspiratie vinden! En anders zijn er nog genoeg blogs over Pasen te vinden op mijn site!  En natuurlijk kun je ook een kijkje nemen op mijn Pinterest bord waar nog veel meer te vinden is over Pasen en Lente.

Krimpie dinkie paasei

knutselen voor pasen

Krimpie Dinkie het is jeugdsentiment zo veel heb ik er mee geknutseld. Zelfs oorbellenhangers geweldig!! Toen ik het zag liggen twijfelde ik dan ook geen moment en nam het mee.

knutselen voor pasenknutselen voor pasen

De grotere kinderen kleurden een paashaas in en van de baby’s deed ik de hand omtrekken. Natuurlijk wordt dat wel veel kleiner maar dat geeft immers niet.

Paashaas van handen en voeten

knutselen voor pasen

Ja die handen en voeten verven vinden ze hier prachtig. Ook de jongste van 6 maanden moest er dit keer aan geloven en vond het eigenlijk wel prima!

knutselen voor pasen

Van de baby’s maakte ik de paashaas als voorbeeld. Daarna mochten de grotere kinderen zelf een paashaas maken.

\ knutselen voor pasen

stuk voor stuk zagen ze er in hun beleving zo uit haha geweldig! De ogen werden of boven aan of op de oren getekend. En de neus altijd in het midden. Mooi om te zien dat hun ontwikkeling daarin het zelfde is. En nee ze konden niet bij elkaar afkijken want ik pakte ze omstebeurt voor het knutselen aan tafel.

Krassen op papier

knutselen voor pasen

Ik vergeet altijd de naam van dit kraspapier. Vroeger maakte je het met ecoline en zwarte verf. Tegenwoordig koop je het gewoon zo in de winkel. Zelfs in eiervorm! maar vraag mij niet waar ik het heb gevonden want ik heb zoveel winkels afgestruind en heb niks onthouden.

Paasei hanger van de Lidl

knutselen voor pasen

De Lidl had dit jaar een hele grote uitdaging voor kinderen. Met name voor de kleintjes was het een enorm project. 4 enorme eieren om in te kleuren met veel kleine details. Zelf heb ik vrolijk mee gekleurd. Sommige kinderen krassen en andere proberen echt al stuk voor stuk alles in te kleuren. Uren zijn ze hier zoet mee geweest. Maar het resultaat is ook wel heel gezellig!

Stempelen

Ik geloof bij de Action had ik leuke paasstempels gevonden waar de kinderen op een klein wit eitje mochten stempelen. Dit plakte ik daarna op een kaart die ze vol hebben geplakt met stickers. ( alleen krijg ik die foto maar niet ge upload.. rrrhhh)

Waterverf

En natuurlijk gingen we ook nog aan de slag met waterverf! Zo schattig om te zien hoe ze met tongen uit de mond de prachtigste kunstwerken maken! Zelfs een gastkindje van 1 jaar deed heel goed mee. Ja je hoort hier een trotse gastouder.

Het enige waar ik gewoon niet aan toe ben gekomen door de verjaardag van dochterlief en de snelheid van Pasen dit jaar is een sensopathische paas bak die ik wilde maken. Maar hier ga ik gewoon een lente versie van maken en laat ik binnenkort natuurlijk aan jullie zien!

Donderdag nog paaseieren zoeken en in hun mandje stoppen en ik wil nog een piepschuim ei gaan versieren. Ben jij ook al zo druk geweest voor Pasen?

Maak je elk jaar hetzelfde of steeds wat anders??

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.