Paaseieren versieren – een creatieve activiteit op 9 manieren

De meeste mensen hebben van vroeger uit al geleerd om met Pasen eieren te versieren. Meestal gebeurt dit met de welbekende eierverfmolen op gekookte eieren. Paaseieren versieren kan op zoveel manieren dat ik een paar verschillende ideeën heb uitgewerkt of foto’s van heb opgezocht. Beetje out of the box denken met Pasen is erg leuk om nieuwe tradities te maken.

paaseieren versieren

Houten paaseieren versieren:

Wibra houten paaseieren

Bij de Kruidvat kocht ik deze leuke houten eieren om te versieren. Je kunt ze natuurlijk verven of met stickers versieren. Heel toevallig had mijn moeder deze eieren en de stickers ook gekocht en was toen dochterlief daar logeerde al mee aan de slag gegaan. Ze zijn wel wat zwaarder dan de plastic eieren voor in de paastakken, maar je kunt ze natuurlijk overal in huis ophangen.

Houten paaseieren versieren
houten paasei

Ook vond ik nog deze houten paaseieren om te versieren die ongeveer 7 cm groot zijn in mijn paashobbyspullen. Ik denk dat ik ze ooit bij Lobbes heb gekocht.

Piepschuim paaseieren:

Deze knutsel liet ik al zien tijdens mijn vorige paasblog. Ik kocht de paaseieren bij de Wibra en de kinderen hebben het nog steeds trots over hun versierde eieren. Het voordeel van piepschuim is dat het niet kapot kan vallen en ook niet snel breekt. De kinderen hebben ze geverfd en de baby’s heb ik hun handen geverfd en het ei in hun hand gedrukt. Door de maat passen ze prachtig in de paaseierentoren en kun je er dus mooi iemand mee foppen 😉

Plastic paaseieren:

foameieren Action
foameieren Action

Deze plastic paaseieren met foamklei kocht ik bij de Action en was een waar genot om de kinderen mee aan de slag te zien. Ik dacht altijd dat foamklei pas geschikt was voor kinderen ouder dan 4 jaar, maar niks is minder waar.

DIY paaseieren versieren foam

De 2,5 en 3 jarige peuters hebben genoten. Ok de paaseieren van de kindjes van bijna 4 en 3 zijn misschien wat mooier omdat de klei wat meer verdeeld was, maar he in hun eigen ogen was het prachtig en wie zijn wij om te bepalen wat mooi is of hoe iets hoort!

DIY paaseieren versieren foam

Het plakte, het trok slierten van slijm en het was grappig om mee te werken. Een leuke activiteit om zeker een half uur mee zoet te zijn.

Papieren paaseieren:

In de vorige paasblog liet ik al wat leuke paaskaarten zien die de kinderen op verschillende manieren hadden gemaakt met ander papier.

Verven met scheerschuim
Verven met scheerschuim

Maar er zijn nog meer mogelijkheden om paaseieren te versieren. Wat denk je van scheerschuim met verf. Je krijgt een prachtige patroon wat van marmer lijkt. Verzamel vrolijke kleuren verf, scheerschuim, een beetje knutsellijm, houten stokjes om mee te ‘toveren’ en knip uit A4 papier een groot paasei. Zorg voor een bak met opstaande randen en maak een vrolijk dessin waar de kinderen mee aan de slag kunnen.

Sensopathisch scheerschuim

Wacht niet te lang met het papier op de schitterende kunst drukken. Hoe langer je wacht hoe minder kleuren je terug zult zien.

DIY paaseieren versieren scheerschuim
DIY paaseieren versieren scheerschuim
DIY paaseieren versieren scheerschuim

Druk het papier zachtjes op het scheerschuim en leg ergens te drogen. Na een half uur haal je met een stevig kartonnetje het overige scheerschuim eraf en heb je prachtige resultaten.

Hierna laat je de kinderen natuurlijk nog lekker door ‘modderen’. Een heerlijke sensopathische activiteit waar een flinke bak met sop en washandjes voor nodig is om schoon te maken na afloop maar waar ze lang mee zoet zijn geweest!

Sensopathisch scheerschuim

Uiteindelijk heb ik deze activiteit met paaseieren versieren in het weekend gedaan toen de kinderen van vrienden bleven logeren. Misschien doe ik hem nog wel een keer met de kindjes de komende weken want ze vonden het erg leuk om te toveren!

Plakfolie paaseieren versieren:

plakfolie vliegerpapier paaseieren versieren
plakfolie vliegerpapier paaseieren versieren

Op Pinterest kwam ik dit idee tegen en het leek mij prachtig om uit te voeren met de kindjes. In de herfst had ik al een soortgelijk project gedaan met herfstbladeren en dat was een groot succes. Knip van te voren een ei uit A4 papier en knip de plakfolie op maat. Maak kleine stukjes vliegerpapier om te kunnen plakken. Pas als je de activiteit gaat beginnen plak je de folie aan het ei vast en blijft er een groot gat om te versieren in de vorm van een ei. Zelfs de allerkleinsten kunnen dit doen al is het wel een gek gevoel als hun vinger blijft plakken op de plakfolie. 🙂

4 bekende manieren om paaseieren te versieren

Sja de drie meest bekende manieren om paaseieren te versieren zijn toch wel de bekende verfmolen, de stiften, de stickers en de eierwikkels op gekookte eieren. Tegen de tijd dat het bijna Pasen is zit er tegenwoordig bij de grote dozen eieren vaak al wat stickers en wikkels erbij om direct mee aan de slag te gaan. Samen met een verfmolen kun je hier flink mee vooruit en duur is het ook niet.

paasstickers en paaswikkels

Met een eiertoren kun je ze allemaal mooi neerzetten en daarna lekker oppeuzelen. Samen met de geknutselde eieren die je tussen de echte eieren kunt zetten wordt dat een mooi bont geheel! Hoeveel paaseieren versieren doe jij dit jaar?

DIY paaseieren versieren mamascapelle pinterest pin

Voor nog meer paas creativiteit, zoals paaseieren versieren, kijk deze leuke blogs hieronder:

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

2 Responses

  1. Pingback: De Leukste DIY's, (shop)tips En Recepten Voor Pasen! | Bijzonder Divers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.