Paashaasbroodjes, een leuke bakactiviteit voor Pasen

Als ik aan Pasen denk, dan denk ik al snel aan de paashaas. Maar ook aan samen ontbijten met mijn gezin. En hoe leuk is het om dan eerst samen broodjes te bakken. Helemaal als het resultaat zo schattig is als deze paashaasbroodjes.

Paashaasbroodjes bakken is een gezellige bakactiviteit om samen met kinderen te doen ronde de paasdagen. Paashaas bakken met Pasen

Deeg maken voor het paashaasjes bakken

Voor deze paashaasbroodjes gebruikte ik een kant en klaar pakket voor brood bakken van de Jumbo. Alleen nog boter of margarine en water toevoegen en dan tot een deeg maken. Dit kan door te kneden met je handen of met een mixer met deeghaken*. Ik heb dit met mijn handen gedaan. Nadat ik het deeg goed door elkaar had gekneed heb ik het eerst laten rijzen onder een vochtige theedoek. Na de eerste keer rijzen is het deeg klaar om verder mee te werken. Hierbij volg ik de instructies op het pak. Werkblad bestrooien met bloem en het deeg platdrukken en in drieën dichtvouwen. Weer platdrukken en dan oprollen. En dan kun je het deeg verdelen in het aantal broodjes dat je wilt maken. Ik heb gekozen voor acht broodjes. Maar dit kunnen er ook meer of minder zijn afhankelijk van de grootte van de paashaasbroodjes.

Hoe maak je van het deeg paashaasbroodjes?

Op Pinterest staan leuke ideeën voor paashaasbroodjes. Ik heb twee ideeën uitgekozen om te proberen. Dus deze ga ik hieronder aan jullie uitleggen.

Paashaasbolletjes:

Bij de paashaasbolletjes heb je een keukenschaar* nodig. Deze heb ik van te voren klaargelegd. Dan hoef ik niet met plakkerige deeghanden opzoek in de keukenla.

Maak een bolletje van het deeg. Dit kan een beetje lastig zijn, maar zorg dat de bovenkant in ieder geval mooi rond is. Vervolgens heb ik met een schaar oren en een staart geknipt in het deeg bolletje. En daarna met een prikker oogjes gemaakt. Ik heb de oren en het staartje wel een beetje losgemaakt voor meer effect. Doe dit voorzichtig ander trek je het deeg los. Vervolgens kunnen de paashaasbroodjes op de bakplaat.

Paashaasjes bakken met een staartje:

Voor deze leuke paashaasbroodjes ga je iets anders te werk. Voor je de aan de slag gaat, haal je van elk stukje deeg een klein stukje af. Hier draai je dan bolletjes van. Deze gebruik je namelijk voor het maken van de staartjes.

Dan is het tijd om slierten te rollen uit de overgebleven stukken deeg. Deze moeten lang genoeg zijn om om zichzelf heen te krullen. De losse gedeelte gaan naar boven, dit zijn de oren. Om het geheel af te maken heb ik nog staartjes op het lijfje gemaakt. Dit zijn de bolletjes van eerder die je op de ronding van het lijf plakt. En dan zijn ook deze leuke paashaasbroodjes af en kunnen ze de bakplaat op.

Bakken en smullen maar van de paashaas broodjes

Voordat de paashaasbroodjes de oven in kunnen moet ze nog een tweede keer rijzen. Daarna de oven in en wachten tot de heerlijke geur van versgebakken brood je huis vult.

Het resultaat mag er zijn. Wat zijn ze schattig! En ze smaken ook nog eens heerlijk. Helemaal toen ze nog warm waren en wij er stiekem eentje hebben geproefd…

Welke vind jij het leukst?

twee soorten broodjes voor pasen

Kijk hieronder voor meer leuke activiteiten voor Pasen:

Footer1
Jolien
Delen is enorm lief

Jolien

Hoi hoi, ik ben Jolien. Ik ben getrouwd en moeder van een heerlijk eigenwijze dochter (2016). Sinds een aantal jaar werkzaam als Pedagogisch Medewerker op een kinderdagverblijf. In mijn vrije tijd ben ik een echte huismus. Ik geniet van een gezelschapsspelletje, een goed boek, tekenen, lekker eten of een beetje rommelen in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.