Paashaasbroodjes, een leuke bakactiviteit voor Pasen
Als ik aan Pasen denk, dan denk ik al snel aan de paashaas. Maar ook aan samen ontbijten met mijn gezin. En hoe leuk is het om dan eerst samen broodjes te bakken. Helemaal als het resultaat zo schattig is als deze paashaasbroodjes.

Deeg maken
Voor deze paashaasbroodjes gebruikte ik een kant en klaar pakket voor brood bakken van de Jumbo. Alleen nog boter of margarine en water toevoegen en dan tot een deeg maken. Dit kan door te kneden met je handen of met een mixer met deeghaken*. Ik heb dit met mijn handen gedaan. Nadat ik het deeg goed door elkaar had gekneed heb ik het eerst laten rijzen onder een vochtige theedoek. Na de eerste keer rijzen is het deeg klaar om verder mee te werken. Hierbij volg ik de instructies op het pak. Werkblad bestrooien met bloem en het deeg platdrukken en in drieën dichtvouwen. Weer platdrukken en dan oprollen. En dan kun je het deeg verdelen in het aantal broodjes dat je wilt maken. Ik heb gekozen voor acht broodjes. Maar dit kunnen er ook meer of minder zijn afhankelijk van de grootte van de paashaasbroodjes.


Hoe maak je van het deeg paashaasbroodjes?
Op Pinterest staan leuke ideeën voor paashaasbroodjes. Ik heb twee ideeën uitgekozen om te proberen. Dus deze ga ik hieronder aan jullie uitleggen.
Paashaasbolletjes:
Bij de paashaasbolletjes heb je een keukenschaar* nodig. Deze heb ik van te voren klaargelegd. Dan hoef ik niet met plakkerige deeghanden opzoek in de keukenla.
Maak een bolletje van het deeg. Dit kan een beetje lastig zijn, maar zorg dat de bovenkant in ieder geval mooi rond is. Vervolgens heb ik met een schaar oren en een staart geknipt in het deeg bolletje. En daarna met een prikker oogjes gemaakt. Ik heb de oren en het staartje wel een beetje losgemaakt voor meer effect. Doe dit voorzichtig ander trek je het deeg los. Vervolgens kunnen de paashaasbroodjes op de bakplaat.



Paashaasjes met een staartje:
Voor deze leuke paashaasbroodjes ga je iets anders te werk. Voor je de aan de slag gaat, haal je van elk stukje deeg een klein stukje af. Hier draai je dan bolletjes van. Deze gebruik je namelijk voor het maken van de staartjes.
Dan is het tijd om slierten te rollen uit de overgebleven stukken deeg. Deze moeten lang genoeg zijn om om zichzelf heen te krullen. De losse gedeelte gaan naar boven, dit zijn de oren. Om het geheel af te maken heb ik nog staartjes op het lijfje gemaakt. Dit zijn de bolletjes van eerder die je op de ronding van het lijf plakt. En dan zijn ook deze leuke paashaasbroodjes af en kunnen ze de bakplaat op.



Bakken en smullen maar
Voordat de paashaasbroodjes de oven in kunnen moet ze nog een tweede keer rijzen. Daarna de oven in en wachten tot de heerlijke geur van versgebakken brood je huis vult.
Het resultaat mag er zijn. Wat zijn ze schattig! En ze smaken ook nog eens heerlijk. Helemaal toen ze nog warm waren en wij er stiekem eentje hebben geproefd…
Welke vind jij het leukst?

Kijk hieronder voor meer leuke activiteiten voor Pasen:
- Paasmuffins met verrassing – een zoete lekkernij voor de paasdagen
- De leukste uitjes met Pasen – een uitgebreid overzicht met tips
- Snelle paasbrunchrecepten, een blog met lekkere en simpele recepten
- Paaseieren knutselen, een blog met diverse tips
- Paaskoekjes bakken, een lekkere activiteit rond de paasdagen
- Paaskuikens van fimoklei – een schattig project
- Knutselen voor Pasen – een overzicht voor peuters en kleuters
- kinderliedjesboek : Boer wat zeg je van mijn kippen – een knutsel

- Fruitige gebakje, een frisse lekkernij - 21/09/2023
- Het kookboek van Pippi Langkous, recepten uit Villa Kakelbont - 22/08/2023
- Prikkelbare darmen kookboek, lekker eten voor een rustige buik - 14/08/2023