Knutselen met glitters voor de Pasen – een uniek cadeau

Dit jaar zocht ik iets anders dan anders om door dochterlief te laten knutselen met de Pasen. Tegelijk zocht ik iets voor in de woonkamer wat niet teveel rotzooi bracht, maar wel echt het paasgevoel naar boven zou brengen. Door mijn vorige ervaringen met Glitterbaas, besloot ik te gaan knutselen met glitters voor de Pasen!

Knutselen met glitters voor de Pasen wordt een groot feest met de glittermixen en glitterpakketen van Glitterbaas! knutselen met bloempotjes

Knutselen met glitters voor Pasen

Op de site van Glitterbaas kun je hele leuke canvasdoeken kopen. Perfect voor thema’s, kinderfeestjes en cadeautjes. Naast de canvasdoeken kun je ook losse glittermixen bestellen en als je er meer afneemt in de vorm van een feestpakket krijg je korting op je glitterbazen. Ideaal voor als je een kinderfeestje organiseert waarbij er lekker geknutseld mag worden. Dat zou heerlijk knutselen met glitters worden met een vrolijke paasthema.

Glittermixen en bloempotten

Toen ik 10 minuten mocht winkelen bij het tuincentrum ( vanwege de toen geldende coronamaatregelen) kocht ik voor dochterlief saaie bloempotten. Samen hebben we deze in vrolijke lentekleuren geverfd. Lichtgroen, roze en geel. Gewoon acrylverf plakt prima. Wij kiezen ervoor om er binnen-plantjes in te doen en de potten dus niet af te lakken. Maar kies je ervoor om deze knutsel te vullen met buitenplanten dan is het wel fijn als je deze aflakt zodat ze buiten kunnen staan.

Bij Glitterbaas kocht ik 2 glittermixen. De gele mix en de paasmix. Het is voor mij echt een feestje om die open te maken en er lekker door heen te gaan met mijn vingers. Ik ben best wel verslaafd aan blingbling. Dochterlief en haar vriendinnen weten dat maar al te goed.

Zelf had ik 2 canvasdoeken gekregen waar ook paasmixen bij zaten. Eerlijk zullen we alles delen hier in huis, dus dochterlief mocht de grote stenen eruit zoeken die zij mooi vond om te gebruiken in haar potten. Oeps dat had ik iets te vroeg gezegd want bijna alle vrolijke poppetjes werden door haar toe geëigend, maar vooruit. Met veel plezier ging ze knutselen met glitters voor een uniek paasgeschenk! Ze zijn nog niet helemaal af, maar ik wilde het toch alvast delen zodat ik jullie ook weer op inspiratie kan brengen.

Glitterpakketten knutselen voor Pasen met glitters

canvas groen verven ei

Ik mocht aan de slag met 2 glitterpakketten. Knutselen met glitters is bij deze mijn lievelingsactiviteit deze periode. Eerst moest ik de canvasdoeken een kleur geven. Ik twijfelde heel erg of ik twee verschillende kleuren groen moest gebruiken of een andere kleur. Uiteindelijk besloot ik, in overleg met manlief, om voor beide lichtgroen te gebruiken. Zo zou het ook wat meer rust geven in huis en daar heeft hij dan weer behoefte aan. Die glitters die neemt hij wel voor lief. Ik geef de doeken altijd 2 lagen verf waarbij ik ze netjes afstrijk de ene keer horizontaal en de andere keer verticaal. Vergeet de zijkanten ook niet en ga even een klein beetje het hoekje om met je kwast voor het mooiste effect.

Canvas verven en beplakken met edelstenen
Creatieve bloempotten

Wat ik meestal als tweede stap doe is de grootste stenen uitzoeken en alvast een beetje positioneren op het canvasdoek. Dan krijg ik wat meer het gevoel wat ik met de glitterbaas wil bereiken. Knutselen met glitters is heel erg ontspannen kan ik je vertellen.

Paashaas en Paasei van Glitterbaas

Glitter-m-zelf Paashaas heb ik de snorharen gevuld met zilveren steentjes en de binnenkant van de oren ook. De buitenkant van de oren juist met goud en daarna gewoon vrolijk gevuld. Wat ik super leuk vind zijn de 3D paaseieren. Dit geeft echt een leuk effect, voor de paashaas koos ik er voor om niet teveel van die eieren op te plakken omdat ik bang was dat het er anders uit zou zien of de paashaas allemaal vreemde bulten op zijn gezicht zou hebben.

Glitter-m-zelf Paasei De rand versierde ik in een patroon van zilver en goud en daarna vulde ik het paasei op. Bij het paasei daarentegen heb ik wel lekker veel van die grote 3D paaseieren gebruikt voor een super tof effect! Zelf vind ik de paasei dan ook het meest gelukt eigenlijk. Maar volgens dochterlief is de Paashaas juist het leukste.

Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik 3 paasmixen bij elkaar heb gegooid dus dat ik geen idee heb hoeveel er daadwerkelijk in een paasmix zit. Maar in elk geval meer dan genoeg om te knutselen met glitters voor 1 doek! Ook de verf is meer dan voldoende om je canvas twee keer in de verf te zetten en de lijm is ook meer dan genoeg!

Glitterbaas

Wil jij ook knutselen met glitters voor Pasen? Of misschien voor een kinderfeestje? Het is echt super leuk en makkelijk ook voor kinderen.

Kijk ook deze creatieve paasblogs

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.