Een nieuw kussen met advies op maat

Al heel lang snak ik naar een goede nachtrust. En nee, dat heeft niet zozeer te maken met mijn zoontje die ’s nachts bij me komt, omdat hij eng heeft gedroomd. Maar dat eeuwige gedraai ben ik helemaal zat. Ik wil zonder last van mijn nek, (hoge) rug en/of schouder in slaap vallen! Hoog tijd voor een nieuw kussen dus, maar… de keuze is reuze. Dus maakte ik een afspraak bij Leen van Heusden, dé slaapspecialist in het Westland!

Naar de slaapkamer- en beddenspeciaalzaak voor een nieuw kussen

Bij Leen van Heusden komt slaapcomfort op de eerste plaats. Al meer dan 45 jaar biedt deze slaapspecialist merken die zich richten op goed slapen. Een nieuw kussen koop je niet even online. Ik ging voor een advies op maat met een logisch en eerlijk verhaal. En maakte een afspraak bij de slaapkamer- en beddenspeciaalzaak om kennis te maken met het brede assortiment. En bij binnenkomst in de sfeervolle, ruim opgezette zaak, kreeg ik meteen zin om te gaan liggen! Ho, even wachten, eerst nog even het nieuwe kussen erbij pakken.

een nieuw kussen

De vriendelijke verkoopadviseuse had al in één oogopslag gezien welk nieuw kussen ze erbij moest pakken. Maar voordat ik ‘m mocht gaan testen, vroeg ze eerst wat voor soort matras ik thuis heb. Een matras en een kussen vormen als het ware een team. En ineens ging er een belletje rinkelen. Ik kan mijn draai dus niet vinden sinds ik een ander matras heb. Vandaar dat ik een nieuw kussen nodig heb. Ook heb ik vandaag geleerd dat een kussen in principe ‘maar’ drie tot vijf jaar meegaat. Oeps, dan was het dus inderdaad écht hoog tijd voor een nieuwe.

een nieuw kussen

Zij-slaap kussen

Ik slaap het liefst op mijn zij. Wat daarbij het belangrijkste is, bij het uitzoeken van een nieuw kussen, is ervoor zorgen dat je rug in een rechte lijn ligt. Al gauw kwam de verkoopadviseuse erachter dat ik thuis waarschijnlijk toch nog een te hard matras heb. Ik ging namelijk meteen in een houding liggen waarbij ik wat te ver naar voren rol op mijn schouder. Zelf had ik de neiging om mijn andere arm nog eens extra onder de nekrol te proppen. Om op die manier die nekrol nog wat hoger te krijgen. Maar daardoor kwam mijn hoofd ook omhoog. Met het gevolg dat de lijn tussen mijn kruin en mijn stuit niet meer parallel liep aan het matras.

Ik heb op drie verschillende kussens mogen liggen in de winkel. Een nieuw kussen van het merk Pillowise, die de verkoopadviseuse ook voor mij in gedachte had, stak er met kop en schouders boven uit! En mijn rug lag mooi parallel. Normaalgesproken wordt een nieuw kussen ook nog eens opgemeten. Door de coronaregels gebeurt dit nu echter niet. Ik heb dit thuis zelf geprobeerd, omdat ik benieuwd was of dat bij mijn nieuwe kussen klopte. Maar het bleef bij de omtrek van mijn nek… Het is namelijk toch wel handig om iemand anders de schouderbreedte te laten meten. Dit omdat je die over je rug meet met de bolling van je rug meegenomen. En ook de lengte van mijn nek – tussen onderkant oor en punt van schouder – kon ik ook niet zo goed meten in mijn eentje.

een nieuw kussen

Slaap lekker!

Of de metingen kloppen of niet, de conclusie is dat het nieuwe kussen echt héérlijk ligt! Óók op mijn eigen matras. Die is toch zachter dan ik dacht, of… dat lijkt ineens zo, haha. (Oh en meteen een vrolijk nieuw sterren-dekbedovertrek meegenomen uit de winkel trouwens!) Er is letterlijk een last van mijn schouders gevallen. Heel blij met het goede advies bij Leen van Heusden; dikke kussen voor de verkoopadviseuse! 🙂

Footer2
Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.